Jessica Alfredson i helfigur går på en gräsmatta.

Förvaltningschefen: ”Nu måste vi börja göra det riktiga jobbet”

Ett nytt normalläge där det finns möjlighet att höja blicken. Så ser höstens jobbvardag ut för förvaltningschefen Jessica Alfredson efter en period av hårt arbete på grund av pandemin.

I den mest intensiva fasen av coronautbrottet i april/maj var Jessica Alfredson, som är förvaltningschef i Bjuv, tvungen att sätta alla projekt och all verksamhetsutveckling på paus. För att kunna fokusera enbart på att hantera corona-pandemin.

”Vi bestämde direkt att vi måste ge allt stöd till enhetscheferna och försöka trygga dem i deras roller. Det är de som har hand om vårdtagarna och därmed står i absoluta frontlinjen.”

Jessica Alfredson fick politikerna med sig, de förstod att allt utvecklingsarbete måste stå tillbaka, och lät henne och hennes kolleger jobba ifred.

”Det var ett helt nytt scenario att leda i ett läge där vi inte har alla svar, där vi inte kunde förutspå vad som skulle komma att hända, vad ett smittoutbrott skulle innebära. Under en period kom det så mycket nya rutiner att vi var tvungna att ha dagliga möten i pandemigruppen.”

Och när det kulminerade var Jessica Alfredson och hennes medicinskt ansvariga sjuksköterska tvungna att dra i handbromsen.

”Vi tog in vår säkerhetssamordnare som hjälpte oss att få struktur, det brusade för mycket. Så många aktörer som ville samverka men som inte var synkade. Regionen, smittskyddet, kommunförbundet, länsstyrelsen, nämnden. Det var framför allt alla myndighetskrav, rapporter, uppföljningar, planeringar, bedömningar som var arbetskrävande. Under några veckor var det inte jättekul.”

Jessica Alfredson hann inte göra någonting annat än att arbeta.

”Jag var väldigt stressad. Jag som gärna springer och ställer upp i olika lopp för att ha något att träna till, kände en lättnad när loppen blev inställda med resultat att jag tappade bort träningen helt under en period.”

Men när det började bli sommar hade den nya verksamheten hunnit bli varm i kläderna och Jessica Alfredson och hennes medarbetare kunde ta ut semestrar nästan som planerat.

”Med tanke på våren blev det extra viktigt.”

Och hon kom tillbaka stärkt.

”Jag hade fått så mycket bekräftelse på att vi hanterat situationen bra att jag hade en positiv känsla. Jag hade verksamheten med mig och såg i uppföljningar med bland annat fackförbunden att oron inte varit för stor. Nu måste hygienrutiner och annat sitta, nu måste vi gå över i det nya normal-läget och börja göra det riktiga jobbet.”

Kommunens årshjul med delårsrapporter och nämndmöten gjorde sig påmint, och med ett stort fokus framåt kom verksamhetsplaneringen snabbt igång.

”Organisationen har stärkts i många hänseenden. Det kommer vi att ha med oss fortsatt framåt. Det känns som många har hög energi nu. Vi känner inte av någon trötthet. Pandemin har blivit en viktig erfarenhet och lett till samverkan, nya samarbeten och bättre dialog.”

Relaterade artiklar

chefersohalsa1800
Hälsa

Forskning ska kartlägga chefers skenande ohälsa

Chefers sjukfrånvaro ökar kraftigt. Men varför, och vad kan göras för att vända utvecklingen? Ett nytt forskningsprojekt ska gå till botten med frågan genom att undersöka chefers arbetsmiljö inom Helsingborgs stad.
Se webbinariet Chef Live i efterhand, med Apoteket, Handelshögskolan och Stora Enso.
46:07
Annonssamarbete Chef + Handelshögskolan i Stockholm

Lär dig om ledarskapet som ökar innovation och lönsamhet

Video:

Svenska storbolag och forskare är överens: Det här är ledarskapet som bygger lönsamma affärer. Se webbinariet Chef Live där du lär dig om ansvarsfullt ledarskap av Stora Ensos vd Per Lagervall, Apotekets Magnus Frisk och forskare på Handelshögskolan.

Collage av hälsotrender
Hälsa

7 hälsotrender du inte får missa i vår

Trenden för 2021 rör sig allt mer från prestation till helhetstänk. Det är mindre lycra och mer teknik. Mer skog än tidtagning. Och allt mer tar plats på arbetstid.
Serena Williams
Hälsa

Planera tiden – som Serena Williams

Du kan inte klå tennisstjärnan – och investeraren – Serena Williams hastighet på hennes serv, men du kan ta upp kampen om tiden med samma app som hon.
Målarfärger
Hälsa

Tänk fritt – och väx som chef

Din villighet att lära nytt avgör kvaliteten på dina idéer. Och kreativa idéer har för dig som chef kanske aldrig varit viktigare än nu.
Person i hoodie med ryggen mot kameran
Hälsa

Deprimerade medarbetare gör manliga chefen osäker

Stigmatiseringen av psykisk ohälsa riskerar att underblåsas av manliga chefer, visar en ny studie. Men både manliga och kvinnliga chefer tycker det är stressande med medarbetare som lider av depression.
Kavla upp ärmarna. Här är trenderna som chefer och arbetsgivare behöver hantera framöver, enligt hr-experterna på Simployer.
Annonssamarbete Chef + Simployer

5 stora skiften för chefer – förbered dig så här

Pandemin har förändrat våra arbetsplatser och rivstartat allt från ny lagstiftning till digitalisering. Nu måste chefer och arbetsgivare hänga med i allt det nya.  Hr-experterna på Simployer framtidsspanar – och ger dig möjlighet att ligga steget före.
Dator med hjärtan och brevo-rop flygande
Hälsa

Hälsoutmaningens sista vecka: ”Peppgrupperna veckans bästa möte”

När Hälsoutmaningen går in i sin sista vecka uppenbarar sig en oväntad effekt bortom de 10 000 stegen: att prata med kollegorna i peppgrupperna har blivit en av veckans bästa stunder.