internett
Illustration: Johanna Gustavsson

Forskare varnar: Googla jobbkandidaten kan leda dig fel

Informationssökning och bakgrundskontroller på Internet är ett vanligt komplement vid rekryteringar. Men forskare varnar för felkällor.

Att googla jobbkandidaterna, skrolla i deras bildflöden på Instagram och kolla vad de ”lajkat” på Facebook ger snabbt och enkelt en mer fullständig och ”sann” bild av vem man har att göra med, är förhoppningen.

Nu visar det sig att sökningarna ofta är ologiska och tidsslukande, bara undantagsvis utgår från en kravprofil och i värsta fall även integritetskränkande.

”När vi sammanfattar analysen av hur nätgranskningarna görs, framträder bilden av en metod som i dag tillämpas mycket osystematiskt”, skriver Anna Hedenius och Christel Backman vid institutionen för sociologi och arbetsvetenskap vid Göteborgs universitet.

Forskarna ger exempel på hur nätsökningar gjorts på endast en av de sökande till en tjänst, utan annat motiv än att rekryteraren blivit nyfiken på just den personen.

Uppgifter kring sexualitet, hälsa, trostillhörighet, etnicitet, politiskt engagemang och annat känsligt kan dyka upp i sökningarna och leda till medveten eller omedveten diskriminering.

Forskarna efterlyser nu ett mer kritiskt förhållningssätt, så att inte rekryteringsprocesserna blir för lika de nyfikenhetsdrivna googlingar som många kanske gör på en ny granne eller en kändis.

forslag

Läs också: Vd:ns förslag: Skriv ut lönen – redan i jobbannonsen

Relaterade artiklar

personlighetstest-2
Rekrytering

Kommuner lägger miljoner på personlighetstester

Personlighetstester har både hyllats i bästsäljande böcker, granskats och förkastats som oseriösa. Inte desto mindre är de ett populärt rekryteringsverktyg, både i privat och offentlig verksamhet.

skandia_3
Annonssamarbete Chef + Skandia

Bli en magnet för de bästa medarbetarna

Konkurrensen är knivskarp. Företag som vill locka – och hålla kvar – de bästa medarbetarna behöver steppa upp. ”Det handlar om att vara en bra, ansvarsfull och attraktiv arbetsgivare”, säger Mattias Munter på Skandia.
anstallaldre
Rekrytering

3 anledningar: Därför ska du anställa äldre

Många äldre känner sig diskriminerade på arbetsmarknaden, samtidigt som kompetensbristen är ett faktum. Här är tre anledningar till varför du som chef inte bör glömma bort äldre erfarna personer när du rekryterar.

Fem personer i möte om jobb
Rekrytering

7 trender inom rekrytering inför 2020

Smartness för att behålla talangerna, digitala verktyg som antingen hjälper eller stjälper och en allt viktigare onboardingprocess – det är några av trenderna vi kommer att få se mer av nästa år.
robotintervju
Rekrytering

Kommunen som rekryterar med en robot

Nu kan du anställa med hjälp av en robot. Som första arbetsplats i världen låter Upplands-Bro kommun rekryteringsroboten Tengai sköta anställningsintervjuerna.

Fyra tips för att skapa tillit i rekryteringen.
Rekrytering

4 tips: Så skapar du tillit när du ska rekrytera

Hur de sökande upplever rekryteringsprocessen kan påverka bilden av din organisation. Följ dessa enkla tips för att skapa förtroende och öppenhet när du anställer.
Patrick Lepierre, affärsområdeschef på Dipart. Bygge vid vattentorn i Tumba Foto: Martina Huber/Chef
Annonssamarbete Chef + SBS Executive MBA

"Det här gör mig till en bättre beslutsfattare"

Patrick Lepierre har blivit säkrare som chef av Executive MBA-programmet vid Stockholms universitet. "Jag kan fatta mycket mer välgrundade beslut. Jag är förvånad över hur snabbt jag har kunnat använda mina nya kunskaper i mitt arbete."
jobbetinterjvu
Karriär

5 skäl till att du inte fick jobbet – trots en ”lyckad” intervju

Allt kändes rätt på intervjun. Men ändå får du inte jobbet. Då kan det vara dags att utvärdera om det är något du kan göra annorlunda för att lyckas i din jobbjakt.