internett
Illustration: Johanna Gustavsson

Forskare varnar: Googla jobbkandidaten kan leda dig fel

Informationssökning och bakgrundskontroller på Internet är ett vanligt komplement vid rekryteringar. Men forskare varnar för felkällor.

Att googla jobbkandidaterna, skrolla i deras bildflöden på Instagram och kolla vad de ”lajkat” på Facebook ger snabbt och enkelt en mer fullständig och ”sann” bild av vem man har att göra med, är förhoppningen.

Nu visar det sig att sökningarna ofta är ologiska och tidsslukande, bara undantagsvis utgår från en kravprofil och i värsta fall även integritetskränkande.

”När vi sammanfattar analysen av hur nätgranskningarna görs, framträder bilden av en metod som i dag tillämpas mycket osystematiskt”, skriver Anna Hedenius och Christel Backman vid institutionen för sociologi och arbetsvetenskap vid Göteborgs universitet.

Forskarna ger exempel på hur nätsökningar gjorts på endast en av de sökande till en tjänst, utan annat motiv än att rekryteraren blivit nyfiken på just den personen.

Uppgifter kring sexualitet, hälsa, trostillhörighet, etnicitet, politiskt engagemang och annat känsligt kan dyka upp i sökningarna och leda till medveten eller omedveten diskriminering.

Forskarna efterlyser nu ett mer kritiskt förhållningssätt, så att inte rekryteringsprocesserna blir för lika de nyfikenhetsdrivna googlingar som många kanske gör på en ny granne eller en kändis.

forslag

Läs också: Vd:ns förslag: Skriv ut lönen – redan i jobbannonsen

Relaterade artiklar

Fyra tips för att skapa tillit i rekryteringen.
Rekrytering

4 tips: Så skapar du tillit när du ska rekrytera

Hur de sökande upplever rekryteringsprocessen kan påverka bilden av din organisation. Följ dessa enkla tips för att skapa förtroende och öppenhet när du anställer.
jobbetinterjvu
Karriär

5 skäl till att du inte fick jobbet – trots en ”lyckad” intervju

Allt kändes rätt på intervjun. Men ändå får du inte jobbet. Då kan det vara dags att utvärdera om det är något du kan göra annorlunda för att lyckas i din jobbjakt. 
intervju-6
Rekrytering

"Tar hellre in någon som vågat”

Fokusera på kandidatens förmåga att reflektera snarare än deras CV. Det är Traci Wilk, tidigare HR-chef på Starbucks, budskap till rekryterare i jakten på innovativa medarbetare.

cvet
Rekrytering

Här söker du jobb – utan CV eller personligt brev

Har det personliga brevet gjort sitt? Det tror i alla fall mediebyrån Oh My! som nu går en annan väg när företaget ska rekrytera.
lenaapler1
Karriär

Lena Apler: ”Nöj dig inte med att bli utesluten”

Åldersnoja? Varför det? Företagsledaren Lena Apler jobbar vidare vid fyllda 67, och tipsar om hur man håller sig relevant på arbetsmarknaden, år efter år.
bortvald-2
Rekrytering

Inte ens 40 år – då valdes han bort från chefsjobbet

”Jag blev förvånad – och förbannad”, säger Michael Strauss som ratades vid rekryteringen av åldersskäl.
osasker
Karriär

"Osäkra" hetast på toppfirmor

Känner du dig sårbar och känslig? Då är du som klippt och skuren för ett högstatusjobb. Det visar en ny amerikansk studie.

contentartikel
Chefboken

Datorer är bäst på rekrytering

Det är avgörande att anställa rätt medarbetare och dyrt att rekrytera fel, men många fortsätter att jobba som de alltid gjort, ofta utan vetenskaplig förankring.