se

Författarduo: ”Se upp för haloeffekt när du rekryterar”

Utmana traditionella sätt att rekrytera och få bättre resultat och stärkt varumärke, skriver Nils Hallén och Thomas Eklöf i den fullmatade boken ”Innovativ rekrytering”.

Hur kan jag rekrytera mer innovativt?

”Ifrågasätta era rutiner och metoder och välja de som verkligen fungerar. Omvärldsbevaka för att hitta nya metoder du kan använda på ett bra sätt”, säger Nils Hallén.

Vilka fällor trillar vi i när vi bedömer kandidater?

”Den vanligaste är halo-effekten – om vi gillar en sak hos en person, som kläder, handslag eller hårfärg, tycker vi om allt hos den personen. Samma sak sker om vi ogillar något, då ogillar vi allt hos kandidaten. Ett annat misstag är att vi tror att vi kan få en helhetsbild av en kandidat.”

Hur får jag min organisation mer attraktiv för talanger? 

”Utvärdera först vad ert varumärke står för. Se vad ni vill behålla och hur ni ska förmedla det konkret i organisationen och utåt. Även i  en rekrytering bygger ni varumärket. Ert agerande påverkar alla som söker jobb hos er.”

 

forslag

Läs också: Vd:ns förslag: Skriv ut lönen – redan i jobbannonsen

Hur hittar jag talangerna?

”Eftersom du är ute efter en potential snarare än en färdig kompetens så fungerar inte intervjuer och case lika bra som tester. Bäst är begåvningstester om ni använder dem rätt.”

Hur kan jag använda ny teknik i rekryteringar?

”AI kommer att hjälpa oss både med intervjuer och ett första urval. Det finns bottar som söker upp både aktiva och passiva kandidater. Ofta är tekniken bättre än människor på att hitta rätt kandidater.”

Vilken nytta kan chefer ha av er bok? 

”Den kan göra att du vinner tid och pengar och kan rekrytera bättre kandidater. Chefer får verktyg för rekrytering och därmed makt att förbättra processerna.”

goooogla

Läs också: Det här googlar chefen fram inför en nyanställning

Har du inte tid att läsa en hel bok?

Chefboken är din smarta genväg! Med Chefboken får du sammanfattningar av böcker som får dig att ligga i framkant med nya metoder, idéer och trender inom ledarskap. Lyssna eller läs på bara 19 minuter!

Med Chefboken får du:

  • Tidsbesparande sammanfattningar
  • Tillgång till Chefbokens digitala bibliotek med över 100 titlar
  • Rabatt på hela boken via Adlibris
Läs mer om Chefboken!

Relaterade artiklar

personlighetstest-2
Rekrytering

Kommuner lägger miljoner på personlighetstester

Personlighetstester har både hyllats i bästsäljande böcker, granskats och förkastats som oseriösa. Inte desto mindre är de ett populärt rekryteringsverktyg, både i privat och offentlig verksamhet.

Hemfrids vd Monica Lindstedt
Annonssamarbete Chef + Hemfrid

Ge dig själv mer vardagsflow 2020

Andan i halsen. Ständigt dåligt samvete. Många chefer har tappat livsbalansen. ”Har du råd, så köp en tjänst och ta hand om dig själv”, råder Hemfrids Monica Lindstedt.
anstallaldre
Rekrytering

3 anledningar: Därför ska du anställa äldre

Många äldre känner sig diskriminerade på arbetsmarknaden, samtidigt som kompetensbristen är ett faktum. Här är tre anledningar till varför du som chef inte bör glömma bort äldre erfarna personer när du rekryterar.

Fem personer i möte om jobb
Rekrytering

7 trender inom rekrytering inför 2020

Smartness för att behålla talangerna, digitala verktyg som antingen hjälper eller stjälper och en allt viktigare onboardingprocess – det är några av trenderna vi kommer att få se mer av nästa år.
robotintervju
Rekrytering

Kommunen som rekryterar med en robot

Nu kan du anställa med hjälp av en robot. Som första arbetsplats i världen låter Upplands-Bro kommun rekryteringsroboten Tengai sköta anställningsintervjuerna.

Fyra tips för att skapa tillit i rekryteringen.
Rekrytering

4 tips: Så skapar du tillit när du ska rekrytera

Hur de sökande upplever rekryteringsprocessen kan påverka bilden av din organisation. Följ dessa enkla tips för att skapa förtroende och öppenhet när du anställer.
skandia_3
Annonssamarbete Chef + Skandia

Bli en magnet för de bästa medarbetarna

Konkurrensen är knivskarp. Företag som vill locka – och hålla kvar – de bästa medarbetarna behöver steppa upp. ”Det handlar om att vara en bra, ansvarsfull och attraktiv arbetsgivare”, säger Mattias Munter på Skandia.
jobbetinterjvu
Karriär

5 skäl till att du inte fick jobbet – trots en ”lyckad” intervju

Allt kändes rätt på intervjun. Men ändå får du inte jobbet. Då kan det vara dags att utvärdera om det är något du kan göra annorlunda för att lyckas i din jobbjakt.