se

Författarduo: ”Se upp för haloeffekt när du rekryterar”

Utmana traditionella sätt att rekrytera och få bättre resultat och stärkt varumärke, skriver Nils Hallén och Thomas Eklöf i den fullmatade boken ”Innovativ rekrytering”.

Hur kan jag rekrytera mer innovativt?

”Ifrågasätta era rutiner och metoder och välja de som verkligen fungerar. Omvärldsbevaka för att hitta nya metoder du kan använda på ett bra sätt”, säger Nils Hallén.

Vilka fällor trillar vi i när vi bedömer kandidater?

”Den vanligaste är halo-effekten – om vi gillar en sak hos en person, som kläder, handslag eller hårfärg, tycker vi om allt hos den personen. Samma sak sker om vi ogillar något, då ogillar vi allt hos kandidaten. Ett annat misstag är att vi tror att vi kan få en helhetsbild av en kandidat.”

Hur får jag min organisation mer attraktiv för talanger? 

”Utvärdera först vad ert varumärke står för. Se vad ni vill behålla och hur ni ska förmedla det konkret i organisationen och utåt. Även i  en rekrytering bygger ni varumärket. Ert agerande påverkar alla som söker jobb hos er.”

 

forslag

Läs också: Vd:ns förslag: Skriv ut lönen – redan i jobbannonsen

Hur hittar jag talangerna?

”Eftersom du är ute efter en potential snarare än en färdig kompetens så fungerar inte intervjuer och case lika bra som tester. Bäst är begåvningstester om ni använder dem rätt.”

Hur kan jag använda ny teknik i rekryteringar?

”AI kommer att hjälpa oss både med intervjuer och ett första urval. Det finns bottar som söker upp både aktiva och passiva kandidater. Ofta är tekniken bättre än människor på att hitta rätt kandidater.”

Vilken nytta kan chefer ha av er bok? 

”Den kan göra att du vinner tid och pengar och kan rekrytera bättre kandidater. Chefer får verktyg för rekrytering och därmed makt att förbättra processerna.”

goooogla

Läs också: Det här googlar chefen fram inför en nyanställning

Har du inte tid att läsa en hel bok?

Chefboken är din smarta genväg! Med Chefboken får du sammanfattningar av böcker som får dig att ligga i framkant med nya metoder, idéer och trender inom ledarskap. Lyssna eller läs på bara 19 minuter!

Med Chefboken får du:

  • Tidsbesparande sammanfattningar
  • Tillgång till Chefbokens digitala bibliotek med över 100 titlar
  • Rabatt på hela boken via Adlibris
Läs mer om Chefboken!

Relaterade artiklar

Fyra tips för att skapa tillit i rekryteringen.
Rekrytering

4 tips: Så skapar du tillit när du ska rekrytera

Hur de sökande upplever rekryteringsprocessen kan påverka bilden av din organisation. Följ dessa enkla tips för att skapa förtroende och öppenhet när du anställer.
jobbetinterjvu
Karriär

5 skäl till att du inte fick jobbet – trots en ”lyckad” intervju

Allt kändes rätt på intervjun. Men ändå får du inte jobbet. Då kan det vara dags att utvärdera om det är något du kan göra annorlunda för att lyckas i din jobbjakt. 
intervju-6
Rekrytering

"Tar hellre in någon som vågat”

Fokusera på kandidatens förmåga att reflektera snarare än deras CV. Det är Traci Wilk, tidigare HR-chef på Starbucks, budskap till rekryterare i jakten på innovativa medarbetare.

cvet
Rekrytering

Här söker du jobb – utan CV eller personligt brev

Har det personliga brevet gjort sitt? Det tror i alla fall mediebyrån Oh My! som nu går en annan väg när företaget ska rekrytera.
lenaapler1
Karriär

Lena Apler: ”Nöj dig inte med att bli utesluten”

Åldersnoja? Varför det? Företagsledaren Lena Apler jobbar vidare vid fyllda 67, och tipsar om hur man håller sig relevant på arbetsmarknaden, år efter år.
bortvald-2
Rekrytering

Inte ens 40 år – då valdes han bort från chefsjobbet

”Jag blev förvånad – och förbannad”, säger Michael Strauss som ratades vid rekryteringen av åldersskäl.
osasker
Karriär

"Osäkra" hetast på toppfirmor

Känner du dig sårbar och känslig? Då är du som klippt och skuren för ett högstatusjobb. Det visar en ny amerikansk studie.

internett
Rekrytering

Forskare varnar: Googla jobbkandidaten kan leda dig fel

Informationssökning och bakgrundskontroller på Internet är ett vanligt komplement vid rekryteringar. Men forskare varnar för felkällor.