Så tackar du nej till mer jobb

Okategoriserade
Publicerad
Foto: New old stock

Du har flyt och alla är nöjda med ditt arbete. Du får ständigt nya mötesinbjudningar, till spännande och intressanta uppstarter där du vet att du skulle kunna bidra med värdefull kunskap.

Problemet är bara att du inte hinner med allt.

Att vara förstahandsvalet varje gång det dyker upp ett nytt projekt är visserligen guld värt för självförtroendet – men kan också vara en säker väg till utbrändhet.

För att undvika det har Fastcompany listat nio fraser att använda för att tacka nej till ytterligare jobb – utan att bli sedd som den som bangar.

Chef valde ut de fem bästa. Hela listan hittar du här.

1. ”Jag skulle verkligen vilja hjälpa till med det, men behöver koncentrera mig på (projekt) just nu.”

2. ”Min prio är (projekt) fram till (datum). Efter det pratar jag gärna om hur vi kan tackla det här.”

3. ”Jag vet att (namn på en duktig kollega) är väldigt sugen på ett nytt projekt – vi kanske kan sprida gracerna?”

4. ”Du skulle kunna få resultatet den (datum). Låt mig veta om det funkar för dig.” (Används för sådant du gärna vill hjälpa till med, men inte hinner med just i nuläget.)

5. ”Det här låter jättespännande, men jag har fullt i kalendern så jag får stå över den här gången.” (Används för att tacka nej till konferensinbjudningar och liknande.)

Läs mer:

12 administrativa uppgifter du kan delegera

Tre tillfällen när du bör göra jobbet själv

KOMMENTERA ARTIKELN

Vad tycker du? Kommentera artikeln här nedan. Det gör du via tjänsten Ifrågasätt som också är ansvarig för kommentarsfunktionen. Kommentarerna visas på chef.se i anslutning till texten. För att kommentera behöver du först skapa ett konto och logga in. Håll god ton och håll dig till ämnet. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. Även Chef kan ta bort kommentarer. Chef förbehåller sig även rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

Skapa ett gratiskonto, läs Chef digitalt för

0:-

  • Tillgång till våra låsta artiklar gratis!

Skapa ditt gratiskonto

Se alla våra erbjudanden