Kvinna sitter i en soffa med en dator i knäet.

Facebook inför friare arbetstider – med tuffa villkor

Facebook erbjuder nu sina medarbetare en permanent möjlighet att fortsätta jobba på distans även efter pandemin. Men i själva verket är erbjudandet starkt begränsat.

Det som vid en första anblick ser ut som ett generöst erbjudande till medarbetarna är i själva verket begränsat och ligger långt efter det erbjudande som Spotify gick ut med för några månader sedan. Om någon av Facebooks medarbetare väljer att flytta ut på landet eller till annat område där levnadskostnaderna är lägre kommer Facebook att justera ner lönen. Medarbetarna måste hålla kvar ett ben på kontoret för att inte förlora sin teamkänsla, vilket innebär att Facebook förväntar sig att folk ska vara på plats åtminstone halvtid.

Facebook har cirka 60 000 medarbetare och CEO Mark Zuckerberg sa förra året att han trodde att upp till hälften av företagets arbetsstyrka kommer att jobba på distans inom fem till tio år.

“Jag planerar att jobba på distans så mycket som halva tiden under nästa år. Arbete utanför kontoret har gett mig mer tid att tänka långsiktigt och hjälpt mig tillbringa mer tid med min familj vilket har gjort mig både lyckligare och mer produktiv i jobbet, sa Zuckerberg till sina medarbetare i veckan, enligt tidningen Bloomberg. I nästa andetag pratar han dock om att organisera sitt schema för att hålla en bra rytm med ledningsgruppen och vara på kontoret mycket.

Ett kontor där några få människor arbetar, som i övrigt är tomt.

Läs också: 5 utmaningar inför hybridkontoret i höst

Även Amazon har insett att man behöver lätta upp villkoren för att locka tillbaka medarbetarna till jobbet efter pandemin. Medarbetarna kommer fortsättningsvis få arbeta hemifrån två dagar i veckan plus att de har en möjlighet att jobba upp till fyra veckor per år på distans utan att alls komma in på kontoret. Dock efter överenskommelse med sina chefer.

Allt fler företag beslutar nu om återgång från distansarbetet. 53 procent av cheferna på Fortune 500 CEO-listan uppger att två eller tre dagar i veckan på kontoret vore optimalt. 39 procent vill se sina medarbetare på plats fyra eller fem dagar medan endast 3 procent säger att en eller ingen dag på kontoret vore lämpligt. Tre av fyra chefer uppger också att de kommer att behöva mindre kontorsyta i framtiden.

Facebook öppnar upp till 50 procent av sin kapacitet i Menlo Park, Kalifornien, från mitten av september för att vara tillbaka med full styrka i oktober. Framtill årskiftet kan dock medarbetarna välja att arbeta så mycket som 20 arbetsdagar i månaden hemifrån.

 

jobbahemmamedbarn

Läs också: Distansjobba när barnen är hemma – så lyckas du

chef-marknadsbit-1
Prenumerera på Chef

DITT ledarskap spelar roll

Vi stöttar dig! Med Chef får du kraften och verktygen att leda ditt team mot framgång.

Relaterade artiklar

machoindex-illustration
Arbetsmiljö

Larmrapport: Machoattityderna ökar inom samhällsbyggnad

Den skadliga machokulturen i samhällsbyggnad ökar. Det visar Byggchefernas machoindex för 2022 som presenteras idag.

Det finns enkla och effektiva sätt för chefer att öka engagemanget hos medarbetarna. &franklys Caroline Fjellner tipsar om vad som går att börja med direkt.
Annonssamarbete Chef + &frankly

5 sätt för chefer att öka engagemanget – redan i dag

Engagemanget på jobbet har tagit stryk under pandemin. Men det finns flera enkla saker som du som chef kan göra direkt för att vända trenden. Vilket av tipsen tänker du börja med?
Kontorslandskap med flera medarbetare
Arbetsmiljö

Ny studie: Kontorsmiljön avgörande för motivationen

Om du som chef känner oro över hur dina medarbetare ska hålla motivationen vid liv när det är dags att gå tillbaka till kontoret är du inte ensam. Var tredje medarbetare mellan 35 och 49 år tvivlar nämligen på att arbetsgivarna kommer kunna skapa motivationen för att de ska komma in till kontoret. Det visar undersökning gjord av Kantar Sifo på uppdrag av MER Arkitekter.

Två kvinnor skakar hand.
Arbetsmiljö

Hövlighet kan öka välmående och prestation

Hövlighet på jobbet påverkar både prestation och hälsa. En ohövlig ton kan lätt sätta sig i hela företagskulturen. Nu testar forskare en ny modell på svenska arbetsplatser som ska motverka ohövlighet. 

en kvinna sitter framför sin dator och ser frustrerad ut. I bakgrunden samtalar kollegor.
Arbetsmiljö

Dålig företagskultur stressar anställda

En negativ företagskultur är den största orsaken till stress på jobbet, enligt en ny undersökning. På andra och tredje plats kommer hög arbetsbelastning och brist på resurser.

En kvinna arbetar framför datorn i sitt hem.
Arbetsmiljö

Hälften får mer gjort på distans än på kontoret

Hälften jobbar mer när de arbetar hemifrån än när de är på den gemensamma arbetsplatsen, visar en ny Novus-undersökning. Den visar också att en majoritet vill fortsätta jobba på distans, till viss del eller helt. Men allt fler får inte den flexibilitet de önskar av arbetsgivaren. 

Louise Wohrne utvecklas som hållbar ledare hos BillerudKorsnäs. Foto: Karina Ljungdahl
Annonssamarbete Chef + BillerudKorsnäs

Hon förändrar världen på jobbet

På BillerudKorsnäs är inte bara produkterna hållbara utan även deras ledare. Men vad innebär det i praktiken? ”För mig betyder det att jag får verktygen för att utveckla både mig själv och medarbetarna och att jag bidrar till en bättre värld”, säger Louise Wohrne, Director Sustainability och Public Affairs, på BillerudKorsnäs.
En kvinnlig läkare iförd munskydd tittar ut genom ett fönster och ser stressad ut.
Arbetsmiljö

Ny rapport: Arbetsmiljön orsakar långtids­sjukskrivningar

Det är arbetsmiljön som framför allt orsakar att människor blir långtidssjukskrivna. Det visar en ny rapport från TCO. De främsta riskorsakerna bedöms vara: hög arbetsbelastning, lågt inflytande över det egna arbetet, fysisk trötthet efter jobbet och bristande stöd från chefer.