Kvinna sitter i en soffa med en dator i knäet.

Facebook inför friare arbetstider – med tuffa villkor

Facebook erbjuder nu sina medarbetare en permanent möjlighet att fortsätta jobba på distans även efter pandemin. Men i själva verket är erbjudandet starkt begränsat.

Det som vid en första anblick ser ut som ett generöst erbjudande till medarbetarna är i själva verket begränsat och ligger långt efter det erbjudande som Spotify gick ut med för några månader sedan. Om någon av Facebooks medarbetare väljer att flytta ut på landet eller till annat område där levnadskostnaderna är lägre kommer Facebook att justera ner lönen. Medarbetarna måste hålla kvar ett ben på kontoret för att inte förlora sin teamkänsla, vilket innebär att Facebook förväntar sig att folk ska vara på plats åtminstone halvtid.

Facebook har cirka 60 000 medarbetare och CEO Mark Zuckerberg sa förra året att han trodde att upp till hälften av företagets arbetsstyrka kommer att jobba på distans inom fem till tio år.

“Jag planerar att jobba på distans så mycket som halva tiden under nästa år. Arbete utanför kontoret har gett mig mer tid att tänka långsiktigt och hjälpt mig tillbringa mer tid med min familj vilket har gjort mig både lyckligare och mer produktiv i jobbet, sa Zuckerberg till sina medarbetare i veckan, enligt tidningen Bloomberg. I nästa andetag pratar han dock om att organisera sitt schema för att hålla en bra rytm med ledningsgruppen och vara på kontoret mycket.

Ett kontor där några få människor arbetar, som i övrigt är tomt.

Läs också: 5 utmaningar inför hybridkontoret i höst

Även Amazon har insett att man behöver lätta upp villkoren för att locka tillbaka medarbetarna till jobbet efter pandemin. Medarbetarna kommer fortsättningsvis få arbeta hemifrån två dagar i veckan plus att de har en möjlighet att jobba upp till fyra veckor per år på distans utan att alls komma in på kontoret. Dock efter överenskommelse med sina chefer.

Allt fler företag beslutar nu om återgång från distansarbetet. 53 procent av cheferna på Fortune 500 CEO-listan uppger att två eller tre dagar i veckan på kontoret vore optimalt. 39 procent vill se sina medarbetare på plats fyra eller fem dagar medan endast 3 procent säger att en eller ingen dag på kontoret vore lämpligt. Tre av fyra chefer uppger också att de kommer att behöva mindre kontorsyta i framtiden.

Facebook öppnar upp till 50 procent av sin kapacitet i Menlo Park, Kalifornien, från mitten av september för att vara tillbaka med full styrka i oktober. Framtill årskiftet kan dock medarbetarna välja att arbeta så mycket som 20 arbetsdagar i månaden hemifrån.

 

jobbahemmamedbarn

Läs också: Distansjobba när barnen är hemma – så lyckas du

mpuff
Prenumerera på Chef

DITT ledarskap spelar roll

Vi stöttar dig! Med Chef får du kraften och verktygen att leda ditt team mot framgång.

Relaterade artiklar

Ett butiksbiträde med munskydd överräcker en kasse till en man och en kvinna med munskydd. De står framme vid kassan.
Arbetsmiljö

Därför ska du leda skiftarbetare med extra omsorg

Leder du skiftarbetare? Då kan det vara hög tid att fundera över hur de har det – egentligen.

Carolina Åberg, HR director på Nordax, laborerar fram nya arbetssätt för hösten. Foto: Karina Ljungdahl
Annonssamarbete Chef + &frankly

"Risk att bli som gigare – i stället för kollegor"

Följ noga vad som händer när höstens nya arbetssätt laboreras fram. Det finns många möjligheter, men också risker med en ökad andel distansarbete, säger
Carolina Åberg på Nordax.

En grupp unga människor arbetar på ett kontor.
Arbetsmiljö

Så många kan tänka sig jobb utan kontor

Kontoret kan ha spelat ut sin roll som en nödvändig del av arbetslivet. Det hävdas av molntjänstföretaget Citrix, som stödjer sig på en enkät av Sifo.

Ett kontor där några få människor arbetar, som i övrigt är tomt.
Arbetsmiljö

Fem utmaningar inför höstens hybridkontor

Hybridkontoret kan bli en ännu större utmaning än när alla jobbar på distans. Det gäller att få alla att känna sig lika delaktiga – oavsett om de är på plats eller inte. 

linda_waxin_kronikor
Arbetsmiljö

Linda Waxin: ”Vågar du skapa dålig stämning?”

”Många som känner mig ytligt kommer att ha väldigt svårt att tro på detta. Men jag är en av de många kvinnor som hållit tyst”, skriver Chefs krönikör Linda Waxin.
Elaine Eksvärd, retorikexpert
Arbetsmiljö

5 misstag du ska undvika på videomötet

Dålig digital mötesteknik är det snabbaste sättet att trötta ut människor. Det menar retorikexperten Elaine Eksvärd. "Därför behöver vi identifiera och ta bort de element som missgynnar våra digitala arbetsklimat", säger hon. 
Håkan Bergsten, kommunchef i Flen, ser hur bland annat ledarskap och delaktighet har stärkts.
Annonssamarbete Chef + Winningtemp

Kommunchefens metod för bättre ledarskap

Mätbart bättre ledarskap, arbetsglädje, arbetssituation, engagemang och delaktighet. Här är receptet från Flens kommun.

Doftljus från designbyrån R/GA:
Arbetsmiljö

Saknar du doften av varm skrivare och kontor? De här doftljusen är för dig

Ett syrefattigt grupprum efter en lång workshop, eller en bunt papper som fortfarande är varm efter utskriften – det är två av dofterna i den nya doftljuskollektionen som får oss att minnas kontoren.