Kvinna sitter i en soffa med en dator i knäet.

Facebook inför friare arbetstider – med tuffa villkor

Facebook erbjuder nu sina medarbetare en permanent möjlighet att fortsätta jobba på distans även efter pandemin. Men i själva verket är erbjudandet starkt begränsat.

Det som vid en första anblick ser ut som ett generöst erbjudande till medarbetarna är i själva verket begränsat och ligger långt efter det erbjudande som Spotify gick ut med för några månader sedan. Om någon av Facebooks medarbetare väljer att flytta ut på landet eller till annat område där levnadskostnaderna är lägre kommer Facebook att justera ner lönen. Medarbetarna måste hålla kvar ett ben på kontoret för att inte förlora sin teamkänsla, vilket innebär att Facebook förväntar sig att folk ska vara på plats åtminstone halvtid.

Facebook har cirka 60 000 medarbetare och CEO Mark Zuckerberg sa förra året att han trodde att upp till hälften av företagets arbetsstyrka kommer att jobba på distans inom fem till tio år.

“Jag planerar att jobba på distans så mycket som halva tiden under nästa år. Arbete utanför kontoret har gett mig mer tid att tänka långsiktigt och hjälpt mig tillbringa mer tid med min familj vilket har gjort mig både lyckligare och mer produktiv i jobbet, sa Zuckerberg till sina medarbetare i veckan, enligt tidningen Bloomberg. I nästa andetag pratar han dock om att organisera sitt schema för att hålla en bra rytm med ledningsgruppen och vara på kontoret mycket.

Ett kontor där några få människor arbetar, som i övrigt är tomt.

Läs också: 5 utmaningar inför hybridkontoret i höst

Även Amazon har insett att man behöver lätta upp villkoren för att locka tillbaka medarbetarna till jobbet efter pandemin. Medarbetarna kommer fortsättningsvis få arbeta hemifrån två dagar i veckan plus att de har en möjlighet att jobba upp till fyra veckor per år på distans utan att alls komma in på kontoret. Dock efter överenskommelse med sina chefer.

Allt fler företag beslutar nu om återgång från distansarbetet. 53 procent av cheferna på Fortune 500 CEO-listan uppger att två eller tre dagar i veckan på kontoret vore optimalt. 39 procent vill se sina medarbetare på plats fyra eller fem dagar medan endast 3 procent säger att en eller ingen dag på kontoret vore lämpligt. Tre av fyra chefer uppger också att de kommer att behöva mindre kontorsyta i framtiden.

Facebook öppnar upp till 50 procent av sin kapacitet i Menlo Park, Kalifornien, från mitten av september för att vara tillbaka med full styrka i oktober. Framtill årskiftet kan dock medarbetarna välja att arbeta så mycket som 20 arbetsdagar i månaden hemifrån.

 

jobbahemmamedbarn

Läs också: Distansjobba när barnen är hemma – så lyckas du

chef-marknadsbit-1
Prenumerera på Chef

DITT ledarskap spelar roll

Vi stöttar dig! Med Chef får du kraften och verktygen att leda ditt team mot framgång.

Relaterade artiklar

Siri Wikander.
Arbetsmiljö

Siri Wikander: Sluta toppstyra!

Vi som jobbat på distans under pandemin är nu på väg tillbaka. Men frågan är om vi nu ställer oss rätt frågor. Under sensommaren har jag blivit allt mer orolig för att allt vi lyckats åstadkomma under pandemin varit förgäves, skriver Chefs webbkrönikör Siri Wikander.

Hemma eller på arbetsplatsen? Nu luckras gränserna upp. IKEA ser sex trender som formar hybridkontoren. Foto: IKEA (Landskrona fåtölj 2749 kr exkl moms)
Annonssamarbete Chef + IKEA

IKEA: Se trenderna som formar ditt hybridarbete

”Arbetsplatsen behöver bli en magnet som får tillbaka folk”, menar Kicki, företagsinredare på IKEA och ger sina bästa råd för effektivt – och hemtrevligt – hybridarbete.

Två kvinnliga kolleger hälsar på varandra genom att stöta till varandra.med armbågarna.
Arbetsmiljö

Tillbaka på jobbet – här är allt du bör ha koll på

Den 29 september tas rekommendationen kring distansarbete bort. Det blir en stor omställning för alla som mer eller mindre jobbat på distans i ett och ett halvt år. Här är en checklista som hjälper dig som chef med de viktigaste sakerna att tänka på inför återgången till arbetsplatsen. 

En kvinna sitter och arbetar framför en dator i sitt hem. Hon blir avbruten av en hund som hoppar upp i hennes knä.
Arbetsmiljö

Svenska medarbetare: Tvinga oss inte till kontoret

Hemarbetet under pandemin har fått konsekvenser. Nu är många svenskar positiva till att förbjuda företag att tvinga anställda att jobba på kontoret, visar en undersökning.

En vy över vattnet och Reykjavik.
Arbetsmiljö

Lyckade försök med kortare arbetstid på Island

Island har gjort två stora försök med förkortad arbetstid som enligt forskare har varit mycket framgångsrika. De visar bland annat att produktiviteten på arbetsplatserna ökade eller bibehölls samtidigt som de anställda blev mindre stressade och mådde bättre.

Några personer sitter på ett kontor framför sina datorer. De har på sig munskydd
Arbetsmiljö

Så lyckas du med hybridkontoret

Tillbaka efter semestern. Rakt in i hybridmötets era. För det är väl ingen konst att hålla gemensamma möten med dem som är på kontoret och de som deltar på distans? Jo, gapet är större än du kanske tror. Så här gör du för att alla ska känna sig inkluderade.

Annonssamarbete Chef + Netigate

360-analys av chefen är viktigare än någonsin

Pandemi, digitalisering och hybridarbete. Hur har ledarskapet hängt med i den senaste tidens extrema omställningar?  ”360-graders feedback ger chefer och organisationer en tydlig bild av vilka ledarskapsförmågor som behöver stärkas”, säger Sophie Hedestad på Netigate. 
Ett butiksbiträde med munskydd överräcker en kasse till en man och en kvinna med munskydd. De står framme vid kassan.
Arbetsmiljö

Därför ska du leda skiftarbetare med extra omsorg

Leder du skiftarbetare? Då kan det vara hög tid att fundera över hur de har det – egentligen.