mellanchef
Foto: Pexels

”Alla är vi mellanchefer”

Varför skrev du den här boken?

”Dels var det som dagboksanteckningar som jag under resans gång har omarbetat. Dels för att det finns få ledarskapsböcker som har skrivits av någon som är chef och fortfarande aktiv. Jag vill bjuda på det jag har upplevt.”

Men varför mellanchef?

Helena Källerman. Foto: Anders J Larsson Helena Källerman. Foto: Anders J Larsson

”För att jag ser mig som en mellanchef, oavsett om jag är vd eller, som i dag, då jag är konsult. Även en vd har en ägare och en styrelse att förhålla sig till. Men det är få som är mellanchefer i dag som vill kalla sig det.”

Läs också: Skrotade it-avdelningen – hyllas som digital stjärna

Av vilket virke bygger man en riktigt stark mellanchef?

”Ett intresse för människor är bra, man behöver vilja förstå människor. Det är svårt att vara en klok ledare utan det.”

”chefdagen_bard-1"

Redo för nästa steg i din chefskarriär?

Vässa dina kunskaper i Chefs nätverk och nå nästa nivå i ditt ledarskap.

Läs mer och anmäl dig här

”Sedan är det bra att ha höjd, att kunna höja sig från sin egen position och se saker ur andras perspektiv. Mellanchefen behöver kunna röra sig upp och ner. En mellanchef har många krav på sig och sitter i kläm hela tiden. Att förstå komplexiteten i sin omgivning gör situationen lättare.”

Läs också: Ny app kollar av läget åt chefen

Tydlighet är en viktig egenskap, skriver du. Men hur undviker man att bli en rörig mellanchef i en verklighet där förutsättningarna hela tiden förändras?

”Det gäller att förstå kommunikation. Mycket av det vi gör är att sitta i möten. 98 procent av ditt jobb är kommunikation, det hänger ihop med en tydlighet. Det handlar inte bara om att tala tydligt eller att släppa igenom all info.”

”Man måste vara förberedd, tänka igenom vad det handlar om. Sträva efter att vara förberedd, då blir du tydlig. Har du inte klart för dig vad du vill säga, vem målgruppen är – då kan du inte bli tydlig.”

Läs också: Vad får dig att växa? Hitta meningen i jobbet!

Relaterade artiklar

moln
Kommunikation

Mer rörlighet kräver nytt ledarskap

Rörlighet är ett viktigt inslag i det nya digitala arbetslivet. En ny undersökning visar att det dessutom gör oss gladare. Men det kräver sin ledare, som kan sätta gränser, leda på distans och våga släppa sina medarbetare.
al_ledarstil_stor
Annonssamarbete Chef + Atrium Ljungberg

Kontoret – en viktig nyckel i ditt ledarskap

Allt fler satsar på sitt kontor – trots digitalisering och ökat distansarbete. Anledningen? Nya möjligheter för kontoret som ledarskapsverktyg och må-bra-faktor.
presentation
Beslutsfattande

Round Robin-metoden: Brainstorming på ett helt nytt sätt

Fungerar brainstormingen dåligt? Engagerar sig inte alla i samtalet? Testa Round Robin-metoden och se resultat direkt.
pfizer_malin-parkler01
Kommunikation

Internt bollplank får fart på förslag

Avdelningen på Pfizer hade skurits ner till hälften. Många var osäkra i sina nya roller. Affärsområdesdirektör Malin Parkler startade ett internt råd av medarbetare för att fånga in åsikter och få tips på förbättringar.
vdtwitter-2
Kommunikation

Ont om vd:ar på Twitter

Är du vd och twittrar? Inte? Det borde du göra. Det säger Jan Dinkelspiel, landschef på Nordnet och initiativtagare till hashtaggen #vdtwitter.
twitterpolis03_fotomagnu9b
Kommunikation

Chefer! Ignorera inte sociala medier

Länge har sociala medier setts som något du ska reglera eller som inkräktar på arbetstiden. Det är hög tid att tänka om och tänka rätt.
Ibland är det systemen, inte ledarskapet, som orsakar frustration på jobbet.
Annonssamarbete Chef + Sopra Steria

IT-system dold orsak till ledarskapsproblem

Dålig effektivitet och irritation i ditt team beror inte alltid på brister i ledarskapet. Leta efter lösningar på rätt ställe. ”Det är alldeles för vanligt med IT-system som stoppar oss, snarare än stöttar”, säger Christer Söderholm på Sopra Steria.