dahl21
Foto Jeppe Gustafsson/TTBilden är ett montage. Till vänster Fredrik Dahl, arbetsrättsexpert.

Experten: ”Viktigt att chefen kan lugna medarbetare”

Konsekvenserna av coronavirusets fortsatta spridning får effekter för hela samhället. Chefs arbetsrättslige expert Fredrik Dahl ger en uppdatering kring vad du bör göra som chef.

Åtgärderna för att få stopp på spridningen av coronaviruset kommer nu slag i slag. Medan många arbetsgivare stoppat tjänsteresor till riskområden och utfärdat restriktioner för närvaro på arbetsplatsen, råder samtidigt osäkerhet kring hur chefer och arbetsledare kan och bör agera i det ovanliga läge som uppstått.

Fredrik Dahl, Chefs arbetsrättslige expert och advokat på advokatfirman Vinge, framhåller att arbetsgivarna har ett ansvar för att stävja oro och skapa en säker arbetsmiljö.

I den rådande situationen bör arbetsgivarna göra kontinuerliga riskbedömningar, anpassade till de omständigheter som råder för tillfället.

Lisa Gunnarsson, Nordenchef på Linkedin

Läs också: Linkedin-chefens 11 tips: Så lyckas du med möten på distans – i coronatider

”Om det finns en stor oro på arbetsplatsen, eller förhållandena är sådana att smittspridning enkelt kan ske, exempelvis i öppna kontorslandskap, kan den vara en god arbetsmiljöåtgärd att ordna så de anställda kan jobba hemifrån”, säger Fredrik Dahl.

Sjuka medarbetare har rätt till sjukledighet. Medarbetare som inte är sjuka eller arbetsoförmögna men fått beslut om isolering och har läkarintyg som visar att medarbetaren inte får arbeta på grund av smittorisk, kan få så kallad smittbärarpenning från Försäkringskassan.

Viruset som orsakar sjukdomen covid-19 klassas som allmänfarlig sjukdom enlig smittskyddslagen vilket innebär att medarbetare får ersättning från staten utan någon karenstid.

sahanterararbetsgivarna

Läs också: Så hanterar arbetsgivarna coronakrisen

Arbetsgivare kan inte tvinga en anställd att sjukskriva sig.

Som arbetsgivare kan du beordra medarbetare till hemarbete under en viss period efter att de kommit hem från områden som är särskilt drabbade av viruset covid-19.

”Det innebär att den anställde utför sina arbetsuppgifter från hemmet och då naturligtvis mot lön. Om den anställde inte har uppgifter som kan utföras hemifrån, kan arbetsgivaren i stället arbetsbefria den anställde med lön. Arbetsgivarens möjlighet att ’stänga av’ medarbetare utan lön är mycket begränsade”, säger Fredrik Dahl och framhåller att det är arbetsgivaren som bestämmer hur den anställde ska arbeta. Om en medarbetare inte dyker upp på jobbet på grund av oro för smitta trots att arbetsgivaren inte medgivit frånvaro, kan den anställdes agerande strida mot anställningsavtalet.

By World Economic Forum from Cologny, Switzerland - Melinda French Gates, Bill Gates - World Economic Forum Annual Meeting Davos 2009, CC BY-SA 2.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=85877525

Läs också: Bill Gates om coronaviruset: 3 saker världens ledare måste göra nu

Coronasmittan och arbetsrätten – Fredrik Dahl svarar

Kan chefen beordra folk i karantän?

”Nej, inte i den meningen att folk enbart ska hålla sig hemma. Däremot kan arbetsgivaren besluta att den anställde inte ska komma till arbetsplatsen utan i stället jobba hemma eller, om det inte går, vara arbetsbefriad med lön.”

Vad kan chefen göra kring oron kring smittan?

”Om det finns en stor oro på arbetsplatsen, eller förhållandena är sådana att smittspridning enkelt kan ske, exempelvis i öppna kontorslandskap, kan den vara en god arbetsmiljöåtgärd att ordna så de anställda kan jobba hemifrån.”

Vad gör chefen om medarbetarna vägrar komma till jobbet på grund av oro för coronasmitta?

”Om en anställd känner stor oro får hen sjukskriva sig – oro är annars ingen giltig frånvaroorsak. Det är viktigt att chefen kan lugna sina medarbetare, i synnerhet om arbetsgivaren har infört regler om hemarbete efter vissa utlandsresor. Beroende på verksamhetens art kan man kanske vara generös med att godkänna hemarbete för andra än de som varit ute och rest.”

Vilka andra arbetsrättsliga komplikationer kan chefen vänta sig i coronasmittans spår?

”Det är svårt att förutse. Uppenbara områden är en fullständig nonchalans för personalens oro – ett sådant agerande strider mot arbetsgivarens systematiska arbetsmiljöarbete. Vidare kan man tänka sig situationer där personal är olovligen frånvarande beroende på oro för smitta. Men verkligheten har en tendens att överträffa fantasin och visst kommer detta att få överraskande efterverkningar”, säger Fredrik Dahl.

varg_1800x1013
Nytt datum! 14 maj

Varg Gyllander: Krishantering för chefer

En olycka, en granskning eller ett ödesdigert misstag – hur rustad är din organisation för att hantera en kris? Stockholmspolisens fd. presschef Varg Gyllander ger dig verktygen för att förebygga, hantera och klara en kris.

Relaterade artiklar

korttidsarbete
Arbetsrätt

Korttidsarbete – så funkar det

Regeringens nya system för korttidsarbete kan innebära ekonomiska lättnader för många corona-drabbade verksamheter. Här är vad du behöver veta som chef.
Konsultchefen Sebastian Persson jobbar och studerar samtidigt. Foto: Niklas Björling
Annonssamarbete Chef + SBS Exective MBA

Dubbellivet som ger ett karriärlyft

En fot i akademiska studier. Den andra i chefsvardagen. ”Både jag och min arbetsgivare utvecklas och tjänar på det”, säger managementkonsulten Sebastian Persson om Executive MBA-utbildningen han går på Stockholms universitet.
Charlotte Forssander, advokat och arbetsrättsexpert
Arbetsrätt

10 frågor och svar om arbetsrätt – under corona

Chefs nya Facebookgrupp ”Chefa i coronakris” har på bara ett par dagar fått över 1000 medlemmar. Flera av dem tog chansen att ställa frågor till arbetsrättsjuristen Charlotte Forssander.
varsel-2
Arbetsrätt

Varsel i coronakrisen – så agerar du som chef

Ekonomin tvärnitar i coronasmittans spår och många arbetsplatser tvingas till nedskärningar. Behöver du varsla, permittera eller säga upp, och vilket stöd är att vänta från statsmakterna? Arbetsrättsexperten Charlotte Forssander ger råd om hur du som chef bör agera.
corona
Arbetsrätt

Coronaviruset – så agerar du som chef

Coronasmittan sprider sig, liksom oron för att bli smittad. Hur agerar du som chef? Chefs arbetsrättslige expert Fredrik Dahl ger råd kring restriktioner, karantän och hemifrån-arbete.

laptop
Arbetsmiljö

Chefen fick dold kopia – på alla anställdas mejl

Ett företag i Småland har hamnat i blåsväder sedan det upptäckts att vd:n fick en dold kopia varje gång en anställd tog emot ett mejl. En person på IT-avdelningen satte stopp för förfarandet.
Få skräddarsydd spetskompetens på plats på tre månader. Michael Egnell på Experis Academy förklarar hur. Foto: Martina Huber
Annonssamarbete Chef + Experis Academy

Här är företagens nya snabbväg till spetskompetens

Rekrytering, intensivutbildning och introduktion – på bara tre månader.
”De som kommer från oss blir produktiva från dag ett”, säger Michael Egnell på Experis Academy.

nyttjobb-4
Arbetsmiljö

6 avgörande områden för en god arbetsmiljö

Arbetsmiljöveckan är i full gång och hashtaggen #arbetsmiljö trendar på Twitter. Frågan om arbetsmiljö rymmer livsviktiga områden som stress, arbetsbelastning och säkerhet.