Lönesamtal

Experten: Så lyckas du med lönesamtalet

Efter förra årets paus på grund av coronapandemin, stundar nu lönerevision i många branscher. Ledarnas löneexpert Peder Bertilsson tipsar om vad du bör tänka på inför lönesamtalet.

Behöver jag som arbetstagare förbereda mig på något särskilt vis just i år?
”Eftersom många, inte minst chefer och ledare, jobbat på distans och därför inte träffat sina egna chefer lika ofta eller under samma förutsättningar som tidigare, kan du inför lönesamtalet behöva reflektera lite mer än vanligt över året som gått. Engagera dig lite mer.

Tänk efter hur du har agerat, under de speciella omständigheter som rått. Hur har du presterat, vilka mål har du nått, och hur har du nått dem? Försök att tydliggöra inför dig själv på vilket sätt du jobbat med din grupp som chef”, säger Ledarnas löneexpert Peder Bertilsson.

Innebär pandemin att årets lönesamtal bör vara längre än normalt?
”Att avsätta lite mer tid kan nog vara klokt, just utifrån premissen att dina prestationer kanske inte varit lika synliga som normalt under ett år av utbrett distansarbete.”

Vilka konkreta hjälpmedel har jag att luta mig mot inför samtalet?
”Ta gärna del av den lönestatistik som finns, exempelvis hos Ledarna, för att bilda dig en uppfattning om hur du ligger till i förhållande till liknande roller i din bransch. Stäm också av med de mål du satte upp tillsammans med din arbetsgivare under ditt senaste utvecklingssamtal.”

Bör jag sätta en siffra, i kronor eller procent, på vilken lönehöjning jag förväntar mig?
”Det tycker jag är upp till var och en. De flesta har nog en rätt konkret förväntan kring utfallet, men jag vill framhålla vikten av flexibilitet och att se till hela lönebilden. Det är bra om tankarna kring lön inte begränsar sig till enbart själva lönenivån. I lönebilden ingår även andra förmåner som pension, semesterdagar, möjligheter att jobba på distans även framåt och mycket mer. Sådant är också viktigt att reflektera över och ta med i ett lönesamtal.”

Mynt

Läs också: Har du rätt lön? Så mycket tjänar cheferna i din bransch

Hur bör samtalen genomföras konkret, med tanke på coronasmittan?
”Bäst vore förstås att träffas fysiskt, men inte om det innebär ökad smittorisk – jag tycker absolut inte att man bör utmana människors hälsa med ett lönesamtal. Går det att genomföra samtalet på distans tycker jag man ska göra det. Det kan vara svårt att fånga alla nyanser i ett videosamtal, svårt att gå på djupet, och även av den anledningen kan det vara bra att avsätta lite mer tid än normalt just i år. För att skapa en ordentlig förståelse kring tankesätt och åsikter hos båda parter.”

Hur ser du på lönesamtal via mejl?
”Det rekommenderar jag inte. Där missar du ju ännu fler nyanser. Ett av huvudmålen med lönesamtalet, är att människor förstår av vilka skäl de blir bedömda. Då krävs ett samtal, helst fysiskt. Med mejl eller SMS når du inte alls lika långt”.

Bör jag jämföra mig med kollegor, eller hota med att säga upp mig under lönesamtalet?
”Nej, i båda fallen. Om vi börjar med jämförelserna, så tycker jag att statistik och förståelse för det generella löneläget för andra i liknande positioner är bra att ha som bottenplatta. Men samtalet handlar ju om dig, om vad du prestaterat under året. Därför tycker jag du bör undvika att blanda in kollegor. Och hot, det tror jag inte på. Om du inte är nöjd med din arbetsplats, eller med dina arbetsuppgifter, tycker jag att du bör ta den diskussionen separat och inte i ett lönesamtal.”

Två personer skakar hand efter lönesamtal

Läs också: 5 tecken på att det är dags att be om löneförhöjning

Till sist, vad gör jag om vi inte når samsyn under lönesamtalet, och därmed inte om löneutslaget?
”Det ena kan vara att du kommer överens med sin chef om att ni pausar samtalet, funderar över vad som sagts och tar ett nytt samtal någon vecka senare. Då får båda tid att utröna vad man ytterligare vill få fram. Sedan är verkligheten sådan att vi inte alltid kommer överens. I slutändan är det också arbetsgivaren som sätter lönen. Vilket innebär att du behöver förhålla dig till det beskedet, och reflektera över vad det betyder för dig. Att byta arbetsgivare kan också finnas med i paletten av möjligheter.”

bretan4

Läs också: "Jag når målen – men får inte högre lön”

lone-tider-markndpuff
Digitalt lärande: Lön och lönesättning

Upskilla inför lönesamtalen

Undvik kostsamma fällor under lönesamtalet. I Chefs populära webbkurs Lönesättning och lönesamtal får du konkreta tips inför, under och efter lönesamtalet. Du genomför kursen när, var och på vilken enhet du vill.

Relaterade artiklar

Shoji Morimoto
Karriär

Oväntade karriärsuccén: Han hyr ut sig själv – för att ”göra ingenting”

Japanske Shoji Morimoto hyr ut sig själv som sällskap. Själv säger han att han inte gör någonting – men tusentals människor står i kö.
Maria Geijer på Morot & Co ger råd om hur du knyter dina kunder närmare. Foto: Martina Huber
Annonssamarbete Chef + Morot & Co

Så enkelt tar du klivet närmare kunden

Bli bättre på att få nya kunder och behålla dem ni har. ”Många missar hur enkelt det kan vara att testa, utforska och samla in kunskap om vad som är intressant för just deras kunder”, säger Maria Geijer, på Morot & Co

jobbetifara
Karriär

Jobbet i fara? Så tar du dig vidare

Har du förlorat ditt jobb under pandemin, eller är orolig för att det ska hända? Här är 6 råd. 
Hemma-arbetare
Arbetsmiljö

Forskare varnar: Hemifrån-arbete kan ge sämre lön

Det flexibla arbetslivet är här för att stanna, även efter coronakrisen. Nu varnar forskare för att hemmajobbandet kan ge sämre karriärmöjligheter, sämre lön och prestationer som inte syns.
E-handlare som gör high five
Karriär

15 hetaste branscherna i Sverige just nu

Genom analyser av sina tre miljoner användare i Sverige har Linkedin tagit fram de 15 snabbast växande jobbkategorierna just nu.
Arbetsplats/Hemmakontor/Helg
Arbetsmiljö

Framtidens arbetsliv: Nio till fem blir 3-2-2

Att jobba "nio till fem" är ett standarduttryck för den vardagligt normala arbetstillvaro som bara rullar på – men nu har covid 19-pandemin ställt även det begreppet på ända.
anna_hellman3
Annonssamarbete Chef + Stockholms universitet

Gör dig startklar att leda i förändring

En rejäl kunskapsinvestering – i exakt rätt tid. ”Det är bland det bästa som har hänt mig!”, säger Anna Hellman, vd, om sin Executive MBA från Stockholms universitet.

mentalaursakter1800
Karriär

4 mentala ursäkter som hindrar dig – i karriären

Du vet att du borde gå vidare – men stannar ändå kvar på samma jobb. Se upp med de mentala ursäkterna som undermedvetet saboterar din karriär.