”Erfarenhet ger dig något du inte kan läsa dig till”

Thomas Rahm, 46 år, arbetschef, Swerock AB.

Karriär
Text: Sara Hasbar
Publicerad
Thomas Rahm håller i skylt med siffran 46.

Hur gammal är en bra chef?

”Det är inte åldern som avgör om du är en bra chef! Det är vad du gör och hur du agerar som avgör hur du är som chef.

Är ålder viktigt när det kommer till rollen som chef?

Enligt mig är ålder inte viktigt men arbetslivserfarenhet är. Det är bra att läsa om och studera hur man ska vara en bra chef men att kombinera detta med arbetslivserfarenhet gör att du blir tryggare i dina beslut. Med arbetslivserfarenhet får får du något du inte kan läsa dig till – mötet med andra chefer som du både sett upp till och haft mindre bra erfarenheter med. Det ger dig lärdomar om hur du själv ska agera för att vara en bra chef.

Vilken är den viktigaste åtgärden du som chef kan göra för att motverka åldersdiskriminering?

”Att se till individen, hens kompetens och driv. Sedan är det också viktigt att hela företaget jobbar aktivt med frågan, så att cheferna verkligen känner att de har mandat att satsa på såväl yngre som äldre kandidater.

#hurgammalärenbrachef

KOMMENTERA ARTIKELN

Vad tycker du? Kommentera artikeln här nedan. Det gör du via tjänsten Ifrågasätt som också är ansvarig för kommentarsfunktionen. Kommentarerna visas på chef.se i anslutning till texten. För att kommentera behöver du först skapa ett konto och logga in. Håll god ton och håll dig till ämnet. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. Även Chef kan ta bort kommentarer. Chef förbehåller sig även rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

Skapa ett gratiskonto, läs Chef digitalt för

0:-

  • Tillgång till våra låsta artiklar gratis!

Skapa ditt gratiskonto

Se alla våra erbjudanden