”Önskar att jag vetat mer om människor”

Hannah Widell, 46 år, grundare Perfect Day Media. 

Karriär
Text: Sara Hasbar
Publicerad
Hannah Widell håller i en vit skylt som det står 46 på.

Hur gammal är en bra chef?
”Det finns ingen övre ålder på en bra chef. Däremot är det svårare att vara en bra chef om man är för ung. Alla behöver en chef. Inte bara för att någon måste bestämma utan för att alla behöver en bra person med stor erfarenhet att gå till. Ju mer erfarenhet, desto tryggare blir man i sin position. Jag blev chef tidigt och var nog en rolig och inspirerande chef, men jag önskar att jag hade större erfarenhet av arbetslivet och större vetskap om människor i stort.”

Är ålder viktigt när det kommer till rollen som chef?
Jag tror att det har mycket med personlighet att göra. Man kan lära sig ledarskap men det är också något man måste erfara. Det är också svårt att skaffa sig ledarkunskaper om man inte är en person som naturligt tycker om att ta plats, ta hand om människor, låta dem utvecklas. Att jag tror att det är viktigt att bli lite äldre innan man blir chef handlar också mycket om att man först i mogen ålder kan sätta sig själv åt sidan och inte längre tävla med sina kolleger.”

Vad är det viktigaste du som chef kan göra för att motverka åldersdiskriminering?
Jag har aldrig tänkt i de banorna. Jag tror att vi överlag måste sluta tänka ålder uppåt eftersom vi inte blir ’gamla’ längre. Erfarenhet är en guldgruva som alla bolag och arbetsplatser behöver. Allt behöver ett djup och en mognad, utan det blir det väldigt ytligt. Helt livsfarligt om du frågar mig.

Skapa ett gratiskonto, läs Chef digitalt för

0:-

  • Tillgång till våra låsta artiklar gratis!

Skapa ditt gratiskonto

Se alla våra erbjudanden