splittrad
FOTO: Unsplash (montage)

”En anställd driver eget företag på sidan – och har blivit splittrad!”

En anställd som – förutom sitt ordinarie jobb – driver enskild firma är inte ovanligt. Men vad gör en chef när personen blir splittrad av det? Nu svarar Chefs expert, stjärnadvokaten Fredrik Dahl, på frågan.

FRÅGA: En anställd på avdelningen som jag är chef över har börjat driva ett företag vid sidan om. Verksamheterna konkurrerar inte, däremot upplever jag att hen har blivit splittrad och inte längre är så engagerad i sitt ordinarie jobb. Jag upplever också att hen ägnar tid åt sin egen verksamhet på arbetstid. Vad kan jag göra åt det?

/Mikaela, chef

nyhetsbrev-9

Missa inget!

Chefs populära nyhetsbrev Ditt ledarskap och Din karriär samlar varje vecka det bästa från Chef.se.
  • Konkreta råd i ditt chefskap
  • Användbara metoder och verktyg
  • Relevanta erbjudanden

SVAR: Inom den offentliga sektorn finns det uttryckliga bestämmelser som begränsar anställdas rätt att ägna sig åt bisysslor som är förtroendeskadliga, arbetshindrande eller konkurrerande.

I den privata sektorn är det i stället vanligt att parterna avtalar om huruvida bisysslor ska vara tillåtna eller inte. En privat arbetsgivare kan i princip tillämpa ett heltäckande förbud mot bisysslor. Om en anställd trots ett sådant förbud utövar någon form av bisyssla bör du som chef utreda om, och i förekommande fall, vilka konsekvenser detta ska få.

 

Om bisysslor skulle vara tillåtna i er (privata) organisation gäller följande. Grundprincipen är att en anställd ska använda arbetstiden till att arbeta för arbetsgivaren. Om den anställde utövar en bisyssla under arbetstid är det inte förenligt med anställningsavtalet. Om den anställde i och för sig engagerar sig i en bisyssla på fritiden, men på ett sådant sätt att den anställdes förmåga att utföra arbetet i sin anställning påverkas på ett negativt sätt, är inte heller det förenligt med anställning-avtalet.

Ett första steg i dessa fall är att ta en diskussion med den anställde och be denne upphöra eller begränsa sitt engagemang i bisysslan så att den anställde kan utföra sitt arbete på ett fullgott sätt.

En annan viktig princip i anställningsrelationen är lojalitetsplikten som bland annat innebär att den anställde är skyldig att sätta arbetsgiva-rens intressen framför sina egna intressen. Om en anställd som har en bisyssla på något sätt agerar i strid mot vad som nämns ovan kan det leda till såväl en skriftlig erinran som uppsägning eller avsked.

/Fredrik Dahl, Arbetsrättsadvokat

Relaterade artiklar

expert-2
Experterna

Expert: Hantera konflikter med chefer

P-O är ordförande i en förening. Nu tvingas han samarbeta med två ledare som inte delar hans syn på ledarskap. Chefs expert ger svar hur han ska hantera problemet. 
lowina-lundstrom_webb
Annonssamarbete Chef + SBS Executive MBA

”Utbildningen gav en enorm skjuts”

Nya kunskaper kan leda långt. I Lowina Lundströms fall både till toppjobb och ut i Europa. Men samtidigt som hon började plugga ställdes jobbtillvaron på ända. Executive MBA-studierna blev räddningen. ”Det var ett lyckokast! Jag kunde använda all kompetens från programmet i omvandlingen vi gjorde i bolaget.”
josea
Experterna

3 tips: Så bygger du nätverk – på jobbet

Att som chef bygga nätverk är viktigt. Men hur gör man utan att kliva en högre chef på tårna? Chefs ledarskapsexpert ger 3 tips.
adasdasaa
Experterna

”Hög lön – eller ta drömjobbet?”

Hög lön eller ta drömjobbet – med betydligt lägre lön? Det dilemmat står chefen Pierre inför, som nu får hjälp av Chefs expert.

harskare
Experterna

”Min medarbetare undergräver min auktoritet”

Chefen Susanne känner sig tillplattad av en av sina medarbetare. Hon undrar hur hon ska hantera härskartekniker. Läs expertens svar!
fikapaus
Experterna

”Hur får jag bort sötsakerna på mitt jobb?”

Bullfaten och tårtorna slukas på arbetsplatsen. Går det att som nytillträdd chef bryta den fikatraditionen – utan att bli impopulär? Experten ger svar.

Svenske Jonas Prising leder världsföretaget Manpower Group.
Annonssamarbete Chef + Experis

”Chefens roll är att förstå förändringarna”

Framtiden är redan här. Nu behöver chefer och ledare lära sig hur de ska förstå den och leda i den. ”Vi behöver en kunskapsrevolution”, säger toppchefen Jonas Prising, global vd för Manpower Group.
utbildning-3
Experterna

FRÅGA: Är redan chef – värt att utbilda sig?

Maria har jobbat sig upp till en chefsposition – utan utbildning. Men hon lider av bildningskomplex och frågar Experterna om det är värt att skaffa en ordentlig utbildning.
nyhetsbrev-9

Missa inget!

Chefs populära nyhetsbrev Ditt ledarskap och Din karriär samlar varje vecka det bästa från Chef.se.
  • Konkreta råd i ditt chefskap
  • Användbara metoder och verktyg
  • Relevanta erbjudanden