splittrad
FOTO: Unsplash (montage)

”En anställd driver eget företag på sidan – och har blivit splittrad!”

En anställd som – förutom sitt ordinarie jobb – driver enskild firma är inte ovanligt. Men vad gör en chef när personen blir splittrad av det? Nu svarar Chefs expert, stjärnadvokaten Fredrik Dahl, på frågan.

FRÅGA: En anställd på avdelningen som jag är chef över har börjat driva ett företag vid sidan om. Verksamheterna konkurrerar inte, däremot upplever jag att hen har blivit splittrad och inte längre är så engagerad i sitt ordinarie jobb. Jag upplever också att hen ägnar tid åt sin egen verksamhet på arbetstid. Vad kan jag göra åt det?

/Mikaela, chef

SVAR: Inom den offentliga sektorn finns det uttryckliga bestämmelser som begränsar anställdas rätt att ägna sig åt bisysslor som är förtroendeskadliga, arbetshindrande eller konkurrerande.

I den privata sektorn är det i stället vanligt att parterna avtalar om huruvida bisysslor ska vara tillåtna eller inte. En privat arbetsgivare kan i princip tillämpa ett heltäckande förbud mot bisysslor. Om en anställd trots ett sådant förbud utövar någon form av bisyssla bör du som chef utreda om, och i förekommande fall, vilka konsekvenser detta ska få.

 

Om bisysslor skulle vara tillåtna i er (privata) organisation gäller följande. Grundprincipen är att en anställd ska använda arbetstiden till att arbeta för arbetsgivaren. Om den anställde utövar en bisyssla under arbetstid är det inte förenligt med anställningsavtalet. Om den anställde i och för sig engagerar sig i en bisyssla på fritiden, men på ett sådant sätt att den anställdes förmåga att utföra arbetet i sin anställning påverkas på ett negativt sätt, är inte heller det förenligt med anställning-avtalet.

Ett första steg i dessa fall är att ta en diskussion med den anställde och be denne upphöra eller begränsa sitt engagemang i bisysslan så att den anställde kan utföra sitt arbete på ett fullgott sätt.

En annan viktig princip i anställningsrelationen är lojalitetsplikten som bland annat innebär att den anställde är skyldig att sätta arbetsgiva-rens intressen framför sina egna intressen. Om en anställd som har en bisyssla på något sätt agerar i strid mot vad som nämns ovan kan det leda till såväl en skriftlig erinran som uppsägning eller avsked.

/Fredrik Dahl, Arbetsrättsadvokat

nyhetsbrev-9

Missa inget!

Chefs populära nyhetsbrev Ditt ledarskap och Din karriär samlar varje vecka det bästa från Chef.se.
  • Konkreta råd i ditt chefskap
  • Användbara metoder och verktyg
  • Relevanta erbjudanden

Relaterade artiklar

ledaree
Experterna

50+ och vill vässa ditt ledarskap? Så gör du

Chefs expert i ledarskap Alexander Holmberg guidar en erfaren chef i hur man kan vässa sitt ledarskap.
Mia Malmenäs, Mapi
Annonssamarbete Chef + SBS Executive MBA

Så vinner arbetsgivaren på ditt kompetenslyft

Du lyfter din karriär med en ledarskapsutbildning i världsklass. Din arbetsgivare får tillgång till viktig ny kompetens. Mia Malmenäs ser en tydlig win-win med sin Executive MBA-utbildning på Stockholms universitet.
experten-2
Experterna

”Har ingen kemi med min chef. Byta jobb?”

Chefen Oskar har en dålig relation med en högre chef. Nu ber han Chefs expert om råd. Är det dags att bryta upp och byta jobb?
lonen-3
Experterna

Experten: Så får du upp lönen – på ditt nästa jobb

Ärlighet eller en vit lögn? Så här tacklar du frågan "vilken lön har du idag?" enligt Chefs expert i lönesättning.
petraa
01:00 min
Petra Brask

”Hur slutar jag helgjobba?”

Video Har du svårt att släppa ditt arbete på helg och ledigheter? Du är inte ensam. Nu ger Chefs expert i effektivitet Petra Brask 5 tips för en mer rofylld fritid. 
hosthost
Experterna

Eva Forsberg Schinkler: 5 tips för att boosta immunförsvaret

Förkylningstider. Men hur gör du bäst för att skydda dig? Här är hälsoexpertens 5 bästa råd för ett bra immunförsvar.
butterfly
Annonssamarbete Chef + Experis

Nya egenskaper skiljer ut Sveriges bästa chefer

Juryarbetet med att sålla fram landets bästa chefer till Chefgalan ger en unik möjlighet att trendspana på svenskt ledarskap. Tydligt är att det tuffa förändringstempot ställer nya krav. ”Finalisterna har tagit till sig nya egenskaper och applicerar dem i sitt ledarskap. Det skiljer ut dem från andra”, säger Helen Remnås på Experis, som varit med i hela processen.
expert-2
Experterna

Expert: Hantera konflikter med chefer

P-O är ordförande i en förening. Nu tvingas han samarbeta med två ledare som inte delar hans syn på ledarskap. Chefs expert ger svar hur han ska hantera problemet. 
nyhetsbrev-9

Missa inget!

Chefs populära nyhetsbrev Ditt ledarskap och Din karriär samlar varje vecka det bästa från Chef.se.
  • Konkreta råd i ditt chefskap
  • Användbara metoder och verktyg
  • Relevanta erbjudanden