splittrad
FOTO: Unsplash (montage)

”En anställd driver eget företag på sidan – och har blivit splittrad!”

En anställd som – förutom sitt ordinarie jobb – driver enskild firma är inte ovanligt. Men vad gör en chef när personen blir splittrad av det? Nu svarar Chefs expert, stjärnadvokaten Fredrik Dahl, på frågan.

FRÅGA: En anställd på avdelningen som jag är chef över har börjat driva ett företag vid sidan om. Verksamheterna konkurrerar inte, däremot upplever jag att hen har blivit splittrad och inte längre är så engagerad i sitt ordinarie jobb. Jag upplever också att hen ägnar tid åt sin egen verksamhet på arbetstid. Vad kan jag göra åt det?

/Mikaela, chef

nyhetsbrev-9

Missa inget!

Chefs populära nyhetsbrev Ditt ledarskap och Din karriär samlar varje vecka det bästa från Chef.se.
  • Konkreta råd i ditt chefskap
  • Användbara metoder och verktyg
  • Relevanta erbjudanden

SVAR: Inom den offentliga sektorn finns det uttryckliga bestämmelser som begränsar anställdas rätt att ägna sig åt bisysslor som är förtroendeskadliga, arbetshindrande eller konkurrerande.

I den privata sektorn är det i stället vanligt att parterna avtalar om huruvida bisysslor ska vara tillåtna eller inte. En privat arbetsgivare kan i princip tillämpa ett heltäckande förbud mot bisysslor. Om en anställd trots ett sådant förbud utövar någon form av bisyssla bör du som chef utreda om, och i förekommande fall, vilka konsekvenser detta ska få.

 

Om bisysslor skulle vara tillåtna i er (privata) organisation gäller följande. Grundprincipen är att en anställd ska använda arbetstiden till att arbeta för arbetsgivaren. Om den anställde utövar en bisyssla under arbetstid är det inte förenligt med anställningsavtalet. Om den anställde i och för sig engagerar sig i en bisyssla på fritiden, men på ett sådant sätt att den anställdes förmåga att utföra arbetet i sin anställning påverkas på ett negativt sätt, är inte heller det förenligt med anställning-avtalet.

Ett första steg i dessa fall är att ta en diskussion med den anställde och be denne upphöra eller begränsa sitt engagemang i bisysslan så att den anställde kan utföra sitt arbete på ett fullgott sätt.

En annan viktig princip i anställningsrelationen är lojalitetsplikten som bland annat innebär att den anställde är skyldig att sätta arbetsgiva-rens intressen framför sina egna intressen. Om en anställd som har en bisyssla på något sätt agerar i strid mot vad som nämns ovan kan det leda till såväl en skriftlig erinran som uppsägning eller avsked.

/Fredrik Dahl, Arbetsrättsadvokat

Relaterade artiklar

fikapaus
Experterna

”Hur får jag bort sötsakerna på mitt jobb?”

Bullfaten och tårtorna slukas på arbetsplatsen. Går det att som nytillträdd chef bryta den fikatraditionen – utan att bli impopulär? Experten ger svar.

robot_manniska
Annonssamarbete Chef + Företagsuniversitetet

Säg hej till ditt nya lärande

Bli din egen rektor. Fånga osynlig kunskap. Ledare som landar rätt i det nya lärandet har allt att vinna. ”Det här är en karriärdefinierande utmaning för chefer”, menar Daniel Kjellsson, Företagsuniversitetets framtidsstrateg.
utbildning-3
Experterna

FRÅGA: Är redan chef – värt att utbilda sig?

Maria har jobbat sig upp till en chefsposition – utan utbildning. Men hon lider av bildningskomplex och frågar Experterna om det är värt att skaffa en ordentlig utbildning.
bluff
Experterna

Chef vittnar: ”Hjälp! Känner mig som en bluff”

En förskolechef har vänt sig till Experterna för att han känner sig som en bluff. Nu får han hjälp med det psykologerna kallar för bluffsyndrom.
cubicle_office
Experterna

Experten: 6 enkla friskvårdssatsningar på kontoret

Chefs hälsoexpert ger sina bästa tips på hur du kickstartar hösten med en friskvårdssatsning för dina medarbetare.
pengar-4
Experterna

Så viktig är din titel – för att få hög lön

Hur viktigt är titeln som står på ditt anställningsbevis när det kommer till lönen? Chefs expert ger svar.
test2-4
Annonssamarbete Chef + Optapad

5 saker smarta chefer vet om ergonomi

Få chefer är utbildade i ergonomi. Ändå är det ofta där ansvaret för inköp av ergonomiska produkter landar. Vilse i djungeln av datormöss och specialhjälpmedel? Här är råden som hjälper dig välja rätt.
fraga-2
Experterna

Fråga: ”Måste jag anställa hen igen?”

En nysatsning på företaget ger chefen Fredrik ett dilemma. Måste han återanställa en person som tidigare fick gå på grund av arbetsbrist – trots att den inte passade för jobbet? Chefs rättsliga expert ger svar.

nyhetsbrev-9

Missa inget!

Chefs populära nyhetsbrev Ditt ledarskap och Din karriär samlar varje vecka det bästa från Chef.se.
  • Konkreta råd i ditt chefskap
  • Användbara metoder och verktyg
  • Relevanta erbjudanden