drommen-2

Drömprojekt: Skriv en bok – och lyft din karriär

Sociala medier i all ära. Vill du verkligen ge intryck, höja din status och sam­tidigt ge karriären en skjuts är det en egen bok du bör satsa på.

Det säger Antonia Stackelberg på spökskrivarförlaget Blomdahls Bok som ger ut böcker på uppdrag av kunder som behöver hjälp med strukturen och själva skrivandet.

”Förr var den typiska kunden en vithårig äldre herre som efter en lång karriär i näringslivet ville få ut sina tankar i bokform. Nu ser vi ofta kvinnor i yngre medelåldern som förstått att en egen bok på cv:t är ett karriärmässigt smart drag. Om du fått ut en bok som kommer upp på söksajter som Bokus, har du ju en position”, säger Antonia Stackelberg.

slutar

Läs också: 9 skäl: Därför säger de bästa upp sig

Ett lyckat exempel är affärsmannen Kadim Akca som fick ett enormt genomslag med sin bok Tänk som en turk, som skrevs och lanserades i sam-arbete med Blomdahls.

Enligt förlaget har den boken sålt i över 10 000 exemplar, lett till 100 000 Google-träffar, över 100 bokade föreläsningar och intäkter på sammanlagt mer än 20 miljoner kronor.

Samtidigt bör man bära i minnet att spökskrivare kostar pengar – 95 000 kronor för en meomarbok, enligt förlagets prislista – och att de flesta böcker säljer i ytterst blygsamma upplagor.

Men även om bara 100 -personer köper boken, är den ändå ett personligt varumärkesbygge för evigheten.

Dags att byta jobb?

Läs också: 8 säkra tecken på att du bör byta jobb

Relaterade artiklar

karriarprofilwebb
Karriär

Daniel Forss: ”Jag började så långt ner man kan komma”

Daniel Forss är bondsonen som blev dagligvarustjärna som blev fastighets-vd. ”Jag har alltid velat ligga steget före”, säger han. 

Framtidens hybridmöte kräver ny digital teknik
Annonssamarbete Chef + Office Management

Så tar du hybridmötet till nästa nivå

Mötestekniken på väg in i en ny och smartare era. Här får du veta mer om vad som krävs för att lyckas med framtidens digitala möten.
David Ståhlberg och Johan Eriksson har grundat Chapter X, som utbildar i entreprenör- och intraprenörskap.
Karriär

Webinar: Så vässar du dina karriärmöjligheter

Video + Text

Kört fast i karriären? Att gå vidare och utveckla nya idéer behöver inte vara svårt, säger Johan Eriksson, utvecklings­­- och innovationsexpert hos Google. ”Det krävs inga speciella egenskaper. Hjärnan är plastisk och vi kan alla göra val. Det som krävs är en vilja och nyfikenhet.”

Person som vaskar fram en gyllene person ur sand.
Karriär

Chefs undersökning: Ont om guldkorn vid rekryteringar

Inte bara svårt att rekrytera, utan mycket svårt. En femtedel av Sveriges chefer tycker att det är närmast omöjligt att hitta rätt kandidat. Det visar Chefs undersökning. Samtidigt har covid-19-pandemin fört med sig nya sätt att komma framåt med rekryteringen.

Byggarbetare som arbetar
Karriär

Kompetensexperten om utmaningarna för byggbranschen

Saknas: Över 10 000 nya medarbetare – om året. Byggbranschen skriker efter folk och ser förändringar i utbildningssystemen som ett sätt att säkra kompetensförsörjningen. Samtidigt finns massor för enskilda chefer att göra här och nu. Det menar Elin Kebert på Byggföretagen.

serdilwebb
Karriär

Högtryck efter pandemin för djursjukhuschefen

När fler skaffar husdjur får Serdil Öcmaz mer att göra på jobbet. Rollen som Sverigechef på snabbväxande djursjukhuskedjan Anicura är senaste utmaningen i en karriär som kretsat kring samhällsnytta. Att bygga och skapa struktur är min grej”, säger hon. 

tva%cc%8akvinnorps
Annonssamarbete Chef + Försäkringskassan

Hallå chefen! Det finns ett viktigt hälsobidrag att söka

Många chefer missar ett viktigt bidrag för att förebygga ohälsa hos medarbetare. ”Rätt hjälp kan göra skillnad”, säger Rebecca Kolga på Försäkringskassan och uppmanar chefer att söka stödet på upp till 200 000 kronor per år.
Man som byter jobb
Karriär

Fyra av tio tjänstemän vill byta jobb

Går du i tankarna att byta jobb? Då är du inte ensam. Drygt fyra av tio privatanställda är sugna på att byta arbete eller arbetsgivare och det är kvinnorna som trivs sämre på sin nuvarande arbetsplats.