Digital pepp kan ge ökad träning

Har ni hälso­konsu­lenter eller hälsocoacher på ditt jobb? Nu kan du göra deras insats ännu mer effektiv genom att kombinera den med digital coachning.

Hälsa
Publicerad

”Sms-coachning ökade klient­­­er­nas förmåga att nå ett önskat målbeteende. Deras välmående och fysiska aktivitet ökade också, likaså förtroendet för sin hälsokonsulent”, säger Charlotte Bäccman, lektor i psy­ko­logi vid Centrum för tjänste­forskning vid universitetet i Karlstad, i ett pressmeddelande.

Majoriteten av klienterna som medverkade i studien hade fått en remiss till den ideella organisationen Frisk­vården i Värmland, via hälso- och sjukvården eller sin arbets­givare för att få hjälp att lära sig leva mer hälsosamt.

Deras hälsokonsulter skickade personliga sms för att påminna, motivera och uppmuntra mellan de fysiska mötena. Och jämfört med de klienter som endast hade fysiska möten, såg man att den digitala tjänsten stärkte motivationen och förmågan att ändra sina levnadsvanor. 

KOMMENTERA ARTIKELN

Vad tycker du? Kommentera artikeln här nedan. Det gör du via tjänsten Ifrågasätt som också är ansvarig för kommentarsfunktionen. Kommentarerna visas på chef.se i anslutning till texten. För att kommentera behöver du först skapa ett konto och logga in. Håll god ton och håll dig till ämnet. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. Även Chef kan ta bort kommentarer. Chef förbehåller sig även rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

Skapa ett gratiskonto, läs Chef digitalt för

0:-

  • Tillgång till våra låsta artiklar gratis!

Skapa ditt gratiskonto

Se alla våra erbjudanden