robot_manniska

Digital HR: Så var 2017

Chefs redaktör Anders Thoresson sammanfattar HR-året 2017. Vilka blir de stora trenderna 2018?

Det är dags att sammanfatta det första året med nyhetsbrevet Digital HR.

Efter femton utskick står det klart att HR-avdelningar i Sverige och runt om i landet har många olika utvecklingstrender att förhålla sig till. Digitaliseringen påverkar arbetet på flera olika sätt:

  • Redan existerande processer kan effektiviseras och automatiseras.
  • Ny teknik möjliggör helt nya lösningar.
  • Samtidigt påverkar digitaliseringen resten av organisationen också, inte minst genom ett ökat teknikinnehåll i de produkter och tjänster som säljs. Det innebär i sin tur nya krav på kompetensförsörjningen till verksamheten.

Spannet för vad som händer i mötet mellan HR och teknik är stort. Till de heta begreppen hör artificiell intelligens och big data, som i HR-sammanhang kokar ner till people analytics. Det handlar om att samla in och analysera data om de anställda för att i nästa steg använda som beslutsunderlag för att exempelvis bestämma i vilken del av verksamheten som behöver förstärkas med mer personal.

Men att datorerna hjälper till med analysen behöver inte på något sätt betyda att de fattar besluten. Google hör till dem som idag jobbar på det sättet, bland annat genom att efter analyser göra chefer uppmärksamma på vilka omedvetna fördomar som finns i organisationen.

Artificiell intelligens har också börjat ta en roll i rekryteringsprocessen, bland annat för att göra en första gallring bland kandidaterna. Men Digital HR har också skrivit om andra sätt att använda teknik för att förbättra rekryteringen. Som att till exempel kasta om ordningen, och låta hela processen starta med en videofilm där kandidaten presenterar sig. Framför allt för arbetsgivare där kundmötet är viktigt har det visat sig vara en bra metod. Personligheten är viktig, och den kommer bättre fram i en videofilm än i ett brev.

En tanke som återkommit i många intervjuer under året är den om teknik som frigör tid. Mycket av arbetet på en HR-avdelning är rutinuppgifter – och är det något datorer är bra på så är det att upprepa samma moment gång på gång. Chattbottar som svarar på de enkla frågorna från medarbetarna, om föräldraledighet eller motionsbidrag, är ett exempel. En uppstyrd onboarding-process som påminner om vad som ska göras och till och med tar hand om en del av uppgifterna ett annat.

Ett bra exempel på teknik som möjliggör helt nya arbetsmetoder är den EKG-mätare som mäter stressnivån bland medarbetarna. Jämfört med självskattande enkäter ger en sådan lösning svar på hur det faktiskt ligger till.

Det här är bara ett litet axplock av de ämnen som dykt upp i Digital HR:s femton första utgåvor. På ett mer övergripande plan handlar mycket om HR:s roll i organisationen. Flera av de personer som varit intervjuade – däribland Oscar Rydman på Linkedin – poängterar att HR behöver närma sig både IT- och ekonomi-avdelningen för att bygga ett tätare samarbete.

Det handlar också om att HR behöver ta en mer operativ roll, när verksamheten i stort förändras. Personalfrågorna blir hos många arbetsgivare allt viktigare, och därmed ökar kraven och förväntningarna på HR.

Med den snabba teknikutvecklingen kommer också en annan utmaning: Att som kund till teknikleverantörerna vara påläst nog för att kunna ställa relevanta frågor och se en roll för just den leverantörens lösning i just vår organisation. Många verktyg är fantastiska, men den egna verksamheten är kanske inte riktigt där än, utan behöver först plocka några lågt hängande frukter för att komma igång med digitaliseringsprocessen.

Och just det är den kunskap och förståelse som Digital HR vill ge er läsare. En kunskap att ställa rätt frågor. Men också, inte minst genom våra case-artiklar, hitta uppslag och idéer för hur ni kan digitalisera er verksamhet.

Under 2018 fortsätter vi på redaktionen det arbetet. Om du som läser jobbar på en HR-avdelning som utnyttjar tekniken på spännande sätt, hör av dig! I så fall vill vi gärna skriva om det. Har du ämnen som du vill veta mer om, hör av dig då också! Vill du lära dig mer om något vill sannolikt fler av våra läsare också göra det.

I mitten av januari är vi tillbaka igen, bland annat med en artikel om hur virtual reality kan användas av HR. Till dess önskar vi en god jul och ett gott nytt år.

Text: Anders Thoresson

nyhetsbrev-9

Missa inget!

Chefs populära nyhetsbrev Ditt ledarskap och Din karriär samlar varje vecka det bästa från Chef.se.
  • Konkreta råd i ditt chefskap
  • Användbara metoder och verktyg
  • Relevanta erbjudanden

Relaterade artiklar

forslag
Digital HR

Vd:ns förslag: Skriv ut lönen – redan i jobbannonsen

När är rätt läge att börja diskutera lönen? Man kan gissa och tro – eller analysera data och få ett tydligare svar. Rekryteringsfirman Aevy valde det senare.
Thomas von Koch, vd EQT.
Annonssamarbete Chef + Vinnova

EQTs vd: ”Kulturförändring är det svåra”

”Den stora utmaningen nu, det man totalt underskattar, är företagskultur och ledningskultur”, menar Thomas von Koch, vd för EQT.

vinst
Mångfald

De gick från 2 kvinnliga chefer – till 55 procent

Stamnät, elförsörjning, infrastruktur – av tradition en mansdominerad sektor. Ändå har Svenska Kraftnät lyckats närma sig en jämn köns­fördelning.

goooogla
Rekrytering

Det här googlar chefen fram inför en nyanställning

Ska din arbetsplats nyanställa? Då lär du som chef googla kandidaterna. Här är det cheferna främst söker efter.
distans-3
Rekrytering

Experten: Svenska företag är dåliga på rekrytering

Att många företag idag har svårt att hitta kompetens beror bland annat på att man är för dåliga på att rekrytera. Man gör som man alltid har gjort, utan att förstå att rekryteringsbranschen har förändrats, enligt Linus Zackrisson, rådgivare inom rekrytering och sociala medier på Optimal Advice.
happy-woman-exults-pumping-fists-ecstatic-celebrates-success-1
Rekrytering

Fem frågor du bör ställa på intervjun

"Har du några frågor till oss?" Det är en klassisk avslutning på varje anställningsintervju. Så här hanterar du den bäst.
domstol2
Annonssamarbete Chef + CSN

Dom i USA får fler svenskar att betala sina studielån

En fällande dom i Kalifornien har banat vägen. CSN får nu allt fler svenskar i USA att betala på sina studieskulder. ”Nu vet man att CSN vinner om vi går till domstol”, säger verksjuristen Helena Fällman.
rekra
Rekrytering

Följ din jobbansökan – från första mejlet

”I rekryteringsbranschen har det funnits ett svart hål: Kandidaterna skickar in sina ansökningar men har sen inte en aning om vad som händer. Det ville vi göra något åt”. Så förklarar Charlotte Ulvros, digitalchef på rekryteringsfirman TNG, den nya tjänsten "Följ din ansökan.
nyhetsbrev-9

Missa inget!

Chefs populära nyhetsbrev Ditt ledarskap och Din karriär samlar varje vecka det bästa från Chef.se.
  • Konkreta råd i ditt chefskap
  • Användbara metoder och verktyg
  • Relevanta erbjudanden