Det sista du ska göra när du inte fått jobbet

Detta är det sista du ska göra när du inte fått jobbet

Varför blev jag bortvald på målsnöret när allting gick så bra under processen? Frågan har nog hållit många jobbsökare vakna om natten. Undvik detta för att inte göra situationen värre.

Med ett leende på läpparna lämnar du anställningsintervjun som du satte perfekt (här berättar Chef hur). Nu är det bara en tidsfråga innan du får lämna ditt löneanspråk. Men så kommer kallduschen som får allt att rasa: ”Tack för visat intresse. Vi har haft många kompetenta sökande…”

Att känna sig bedrövad över att inte ha lyckats komma hela vägen i mål är förstås fullt naturligt, och många känslor kan röras upp av ett avvisande – särskilt om det rör sig om ett jobb du verkligen siktat in dig på. Affärssajten Forbes ger dock rådet att i ett sådant läge inte hänga upp sig på frågan ”varför?”.

Risken finns att du fastnar i ett svart hål där du vänder och vrider på allt du sagt och gjort under intervjuerna, för att försöka bena ut precis vad det var som gjorde att du valdes bort (kanske skorna?). När du fått det tråkiga beskedet är det därför lockande, men inte någon god idé, att ställa rekryteraren mot väggen med frågor om varför du inte fick jobbet.

Det absolut sista du ska göra är att börja förfölja arbetsgivaren i sociala medier, eller ringa huvudkontoret och argumentera för din sak. Några konstruktiva svar lär du knappast få den vägen. Och framstår du som desperat toppar du antagligen inte heller listan över tilltänkta nästa gång en liknande tjänst blir ledig.

Handskakning

Läs också: 5 skäl till att du inte fick jobbet – trots en ”lyckad” intervju

Själva grundproblemet med frågan ”varför fick jag inte jobbet?” är att den varken är tillräckligt specifik eller har potential att utmynna i någon typ av handling, skriver Forbes. Helt kort blir varken du eller arbetsgivaren hjälpt av den. Svaret kommer inte få dig att må bättre, utan föder antagligen bara följdfrågor – som ger dig en rättshaveristisk aura om du väljer att ställa i en andra frågerunda.

Att borsta av sig och gå vidare är istället det mest önskvärda, vilket ofta är lättare sagt än gjort. Men ju mer inställd du är på att du kan komma att stöta på ett avvisande, desto bättre rustad är du. De allra flesta som söker ett jobb får det ju trots allt inte.

rekrytering-4

Läs också: Så blir du headhuntad – rekryterarens egna tips

Känner du trots allt att du behöver ställa frågor till arbetsgivaren för att inte explodera? Tillhör du toppkandidaterna kan rekryteraren mycket väl vara beredd att lägga en stund på att ge dig feedback. Men tänk då på detta:

  • Skapa inte stress eller obehag hos motparten. Tacka för att ha varit påtänkt för tjänsten, och visa att du respekterar det val som gjorts – som antagligen är det bästa ur organisationens perspektiv.
  • Var artig och visa att du har full förståelse för att personen kan ha mycket annat på sitt bord
  • Ställ en enda fråga, och gör den specifik. Du kan till exempel be om tips kring vad det viktigaste du borde jobba på till nästa intervju skulle vara – så att du kan översätta denna värdefulla feedback till handling. En tydlig antingen eller-fråga kan också vara ett alternativ.

Och kom ihåg – det är inte personligt. De avgörande faktorerna var sannolikt helt bortom din kontroll. Majoriteten av de sökande fick inte ens en intervju. Något gör du alltså helt rätt.

chef-prenumerera-1800-2
Prenumerera på Chef

Gott ledarskap gör skillnad i osäkra tider

Nu är det goda ledarskapet viktigare än någonsin. Med Chef får du expertråd, handledning och hjälp med tuffa chefsfrågor. Beställ 6 nummer för endast 399 kr (värde 960 kr) nu!

Relaterade artiklar

Pilot och doktor är två av de yrken som anses ha högst status
Karriär

Här är de 10 yrkena med högst status

Yrken med hög status sammanfaller ofta med lönenivån – men inte alltid. Här är de yrken som har högst status, enligt en ny undersökning.
al_ledarstil_stor
Annonssamarbete Chef + Atrium Ljungberg

Kontoret – en viktig nyckel i ditt ledarskap

Allt fler satsar på sitt kontor – trots digitalisering och ökat distansarbete. Anledningen? Nya möjligheter för kontoret som ledarskapsverktyg och må-bra-faktor.
kristins-webb-1280x720
Karriär

Uppsagd? 7 tips på hur du går vidare

Konkurser, varsel och uppsägningar — coronakrisen har fått stora delar av näringslivet att tvärnita. Arbetsförmedlingen rapporterar att man aldrig tidigare sett så höga varseltal. 
Collage: Ikea, Volvo cars och Volvo groups är topp tre i Sveriges bästa arbetsplatser
Karriär

De är Sveriges mest attraktiva arbetsgivare 2020

Ikea, Volvo och SVT är företagen svenskarna helst vill jobba på just nu, visar en ny undersökning. Men flera av de andra företagen är nya på topp-10-listan.
arbetsfo%cc%88rmedlingenchefskarriar
Karriär

Arbetsförmedlingens analyschef: ”Krisen en chans till ny karriär”

Arbetsförmedlingens analysdirektör Annika Sundén ser ljuspunkter i coronakrisen. Flera branscher skriker efter folk, och för chefer och ledare finns här en chans till yrkesmässig utveckling.
salibahuvud
Karriär

Han gör sitt livs satsning mitt i krisen

På en vecka tog han över ett kontor på Östermalm på 100 kvadratmeter, anställde fem personer som precis blivit av med sina jobb och har fler anställningar på gång. Michael Saliba vill hjälpa människor att satsa sig ur krisen.
Ibland är det systemen, inte ledarskapet, som orsakar frustration på jobbet.
Annonssamarbete Chef + Sopra Steria

IT-system dold orsak till ledarskapsproblem

Dålig effektivitet och irritation i ditt team beror inte alltid på brister i ledarskapet. Leta efter lösningar på rätt ställe. ”Det är alldeles för vanligt med IT-system som stoppar oss, snarare än stöttar”, säger Christer Söderholm på Sopra Steria.
lyckas
Karriär

4 grundläggande förmågor för att lyckas

Från anpassningsförmåga till byggande av det egna varumärket – här är knepen för att behålla och öka din konkurrenskraft på 2020-talets arbetsmarknad: