Det sista du ska göra när du inte fått jobbet

Detta är det sista du ska göra när du inte fått jobbet

Varför blev jag bortvald på målsnöret när allting gick så bra under processen? Frågan har nog hållit många jobbsökare vakna om natten. Undvik detta för att inte göra situationen värre.

Med ett leende på läpparna lämnar du anställningsintervjun som du satte perfekt (här berättar Chef hur). Nu är det bara en tidsfråga innan du får lämna ditt löneanspråk. Men så kommer kallduschen som får allt att rasa: ”Tack för visat intresse. Vi har haft många kompetenta sökande…”

Att känna sig bedrövad över att inte ha lyckats komma hela vägen i mål är förstås fullt naturligt, och många känslor kan röras upp av ett avvisande – särskilt om det rör sig om ett jobb du verkligen siktat in dig på. Affärssajten Forbes ger dock rådet att i ett sådant läge inte hänga upp sig på frågan ”varför?”.

Risken finns att du fastnar i ett svart hål där du vänder och vrider på allt du sagt och gjort under intervjuerna, för att försöka bena ut precis vad det var som gjorde att du valdes bort (kanske skorna?). När du fått det tråkiga beskedet är det därför lockande, men inte någon god idé, att ställa rekryteraren mot väggen med frågor om varför du inte fick jobbet.

Det absolut sista du ska göra är att börja förfölja arbetsgivaren i sociala medier, eller ringa huvudkontoret och argumentera för din sak. Några konstruktiva svar lär du knappast få den vägen. Och framstår du som desperat toppar du antagligen inte heller listan över tilltänkta nästa gång en liknande tjänst blir ledig.

Handskakning

Läs också: 5 skäl till att du inte fick jobbet – trots en ”lyckad” intervju

Själva grundproblemet med frågan ”varför fick jag inte jobbet?” är att den varken är tillräckligt specifik eller har potential att utmynna i någon typ av handling, skriver Forbes. Helt kort blir varken du eller arbetsgivaren hjälpt av den. Svaret kommer inte få dig att må bättre, utan föder antagligen bara följdfrågor – som ger dig en rättshaveristisk aura om du väljer att ställa i en andra frågerunda.

Att borsta av sig och gå vidare är istället det mest önskvärda, vilket ofta är lättare sagt än gjort. Men ju mer inställd du är på att du kan komma att stöta på ett avvisande, desto bättre rustad är du. De allra flesta som söker ett jobb får det ju trots allt inte.

rekrytering-4

Läs också: Så blir du headhuntad – rekryterarens egna tips

Känner du trots allt att du behöver ställa frågor till arbetsgivaren för att inte explodera? Tillhör du toppkandidaterna kan rekryteraren mycket väl vara beredd att lägga en stund på att ge dig feedback. Men tänk då på detta:

  • Skapa inte stress eller obehag hos motparten. Tacka för att ha varit påtänkt för tjänsten, och visa att du respekterar det val som gjorts – som antagligen är det bästa ur organisationens perspektiv.
  • Var artig och visa att du har full förståelse för att personen kan ha mycket annat på sitt bord
  • Ställ en enda fråga, och gör den specifik. Du kan till exempel be om tips kring vad det viktigaste du borde jobba på till nästa intervju skulle vara – så att du kan översätta denna värdefulla feedback till handling. En tydlig antingen eller-fråga kan också vara ett alternativ.

Och kom ihåg – det är inte personligt. De avgörande faktorerna var sannolikt helt bortom din kontroll. Majoriteten av de sökande fick inte ens en intervju. Något gör du alltså helt rätt.

Relaterade artiklar

Anna Wikland till vänster. Bild på leende kvinna vid skrivbord till höger.
Karriär

Så ska Google lyfta kvinnliga entreprenörer

Nu går Google i spetsen för att förbättra kvinnors förutsättningar genom initiativet #WeStart.
”En insats som känns självklar och viktig”, säger Googles Sverigechef Anna Wikland.

Med ett verktyg för strukturerad och tydlig feedback har Johan Isacsson på Skandia lyft sitt team rejält.
Annonssamarbete Chef + Rolf

Han hittade succémetoden för bättre ledarskap

Glada medarbetare, hög kundnöjdhet och dubblad försäljning. Möt chefen som ser sina medarbetare som Formel 1-förare och regelbundet tar in dem i depån.

En kvinna med långt mörkt hår tittar sig i spegeln. Vid hennes ansikte finns rosa hjärtan.
Karriär

Tre tips - så förhindrar du narcissister att skada din arbetsplats

Narcissister tar sig till höga positioner snabbare än andra. Det visar en ny italiensk studie.

Fotografi av Viktor Svensson son står i en trappa.
Karriär

Från reporter till vd och koncernchef

Börs-vd:ar är också människor. Hierarkiernas ofta illusoriska makt blev en aha-upplevelse för Viktor Svensson, som gjort karriär av att tänka nytt.

Illustration med en dator som går sönder och en frustrerad medarbetare.
Karriär

Då är äldre medarbetares kunskap avgörande

Det moderna samhällets sårbarhet för cyberattacker blir alltmer uppenbar. I sådana lägen blir äldre medarbetares kunskap i att kunna hålla igång verksamheten manuellt avgörande.

Cilla Benkö i röd tröja och mot en vit bakgrund.
Karriär

Cilla Benkö: Jag har en snabb hjärna

Precis som många andra chefer brottas Sveriges Radios vd Cilla Benkö med hur det nya arbetslivet ska se ut.

”Vi får inte fastna i lösningar som blir bra för en enskild individ. Vi måste tänka på företaget”, säger hon i nya avsnittet av ledarskapspodden Chef Dilemma, där hon diskuterar ledarskap med Cissi Elwin.

Reboarding – att hjälpa medarbetare tillrätta på arbetsplatsen igen efter hemarbete – är en viktig uppgift för många chefer nu. Alexandra Sjöström, organisationspsykolog från Feelgood, ger sina bästa råd.
Annonssamarbete Chef + Feelgood

Reboarding – chefens viktigaste uppgift i höst

Hur ska man på ett bra sätt gå tillbaka till arbetsplatser efter att ha jobbat hemma under lång tid? Svaret heter reboarding. ”Behovet av reboarding har i princip fötts under pandemin och utmaningarna är många. Här har chefer en otroligt viktig roll i att hjälpa sina medarbetare i rätt riktning”, säger Alexandra Sjöström, organisationspsykolog från Feelgood. 
Fyra högar med guldmynt mot en rosa bakgrund.
Karriär

Här är jobben med högst månadslön

Funderar du på vilka jobb som ger mest i plånboken? Då kan du spana in SCB:s  lista på yrken som är bäst betalda i Sverige.