petrag
Petra Goude. Foto: Karina Ljungdahl

”Det hemska blev det bästa som kunde hända”

En knäskada satte stopp för OS-satsningen i hästhoppning. ”Förmodligen det bästa som kunde hända”, säger Petra Goude som nu är en av toppcheferna hos datajätten IBM i Norden.

Petra Goude, nordisk vd för IBM:s globala teknologiservice, växte upp på landet utanför Skara. Ridning och hästhoppning var livet, att hon en dag skulle jobba med it fanns inte på kartan. Dagen efter studentexamen flyttade hon som 19-åring till Tyskland för att ingå i ett professionellt ryttarstall. Siktet var inställt på OS.

”Mitt jobb var dels att träna upp till femton hästar per dag, dels att placera mig så bra som möjligt i de tävlingar som pågick alla årets helger utom julafton. Det var tufft, med jobb säkert 17 timmar om dagen, men jag älskade livet som ryttare”, säger Petra Goude.

Efter ett år skadade hon knäet så allvarligt att planerna gick i stöpet. Petra Goude fick sluta rida.

”Det var hemskt, såklart. En stor sorg. Men förmodligen det bästa som kunde hända mig. Skadan tvingade mig till ett annat liv, och blev början till något nytt och väldigt spännande. En aspekt som jag just då hade rätt svårt att ta in.”

Petra Goudes första ”vanliga” jobb blev som fältsäljare av hästprylar åt en före detta sponsor. Hon kunde allt om produkterna, men visste ingenting om försäljning.

”Nej, jag kastades rakt in i yrket. Fick en bil, en dator, en telefon och ett distrikt som sträckte sig från sydspetsen av Sverige, upp till Åmål och inkluderade Gotland. De sa: ’Petra, här är listan på dina butiker – kör!’”

resell

Läs också: "Skrota karriärplanen - Låt lusten styra"

Fyra dagar per vecka var den 20-åriga Petra ute på vägarna. Övernattning skedde på hotell. Jobbet var jätteroligt. Men också jätteensamt. Och knepigt på andra sätt också för en ung tjej. Att käka middag på hotellrestaurangerna var svårt på grund av all oönskad uppmärksamhet från äldre män ute på motsvarande typer av säljuppdrag. Hon hoppas att den kulturen försvunnit.

”Jag lärde mig att undvika vissa situationer. Om metoo funnits på den tiden, hade jag nog funderat mer kring detta.”

En stor karriärförändring var steget till it-sektorn och ett säljarjobb hos Framfab. Det hajpade teknikbolaget vars kurvor börjat vända spikrakt neråt just när Petra Goude skrev på.

”Jag blev idiotförklarad av familjen, men tänkte ’hur illa kan det bli?’ Jag var 24, singel och hade inga lån. Jobbet verkade ju kul. Jag var med hela dippen ner, utvecklade en oerhörd passion för bolaget, och märkte att vi gjorde rätt saker. Och så sakteliga började det ticka uppåt igen.”

grafer

Läs också: Studie: 70 procent vägrar uppge sin skärmtid

Även i det betydligt större IBM klev Petra Goude in som säljare, och stöttades av sin organisation när hon efter några år kände sig mogen att ta steget till chef. Svårast med rollbytet? Den plötsliga särställningen‚ att fortfarande ingå i gruppen men från en dag till nästa uppleva ett avstånd till medarbetarna.

”I början kändes det konstigt. Jag var ju samma person som förut. Det tog ett tag innan jag insåg att mitt nya team, det är ju mina chefskolleger. Som chef är det dem man får ty sig till och fråga om råd.”

Petra Goudes nästan tre år som IBM-chef i Singapore, först lokalt och sedan med ansvar för kunder i hela Stillahavsområdet, blev en lärorik och ”galen” period i hennes karriär. Största kulturchocken var de strikta hierarkierna.

befro

Läs också: Här är 3 frågor du måste ställa – innan du kräver befordran

”Att hoppa över ett chefsled, och ringa någon högre upp i kedjan för att stämma av eller be om hjälp, var helt otänkbart där borta. Men det misstaget gjorde jag flera gångar i början. Med följd att folk blev stötta och stressade. Jag jobbade enbart med singaporianer, och insåg att jag måste sätta mig in i deras perspektiv och tankevärld för att få dem med mig. De lärdomarna har jag fortfarande nytta av som chef.”

Att som kvinna göra karriär i den mansdominerade it-sektorn, hur är det?

”Fantastiskt. Det finns nämligen ett värde i att vara annorlunda. Du syns mer, och behöver kanske inte hävda dig lika starkt av den anledningen. Med det sagt tror jag att kvinnor behöver bli lite bättre på att framhålla sig själva. Jag brinner starkt för att stötta andra kvinnor som vill ta sig fram i den här världen.”

Relaterade artiklar

trotter-4
Karriär

10 tecken på att du söker jobb på en förgiftad arbetsplats

Det är lätt att falla för ett jobb via beskrivningen i annonsen. Men det är först på intervjun du på allvar kan ta reda på vilken arbetsplats du kommer till. 
Julia Jobacker på Bravura. Foto: Martina Huber
Annonssamarbete Chef + Bravura

8 onödiga missar när chefen gör jobbintervju

Två av tre som söker jobb får en sämre bild av företaget när de varit där på anställningsintervju. Låt det inte hända hos er. Rekryteraren Julia Jobacker lär dig hantera intervjuer som ett proffs.
betaltcv-2
Karriär

Ny trend: Så tar du betalt – för ditt CV

Jobbigt att söka jobb? Digitala förmed­lingstjänsten wappare.se vill inte bara förenkla den traditionella rekryteringsprocessen, utan också göra det lönsamt att vara passivt arbetssökande.
minskadstress
Hälsa

Forskning: Minskad stress ökar känslan av ungdomlighet

Har du tydliga rutiner och kontroll över ditt schema? Då är du troligen mindre stressad – vilket i sin tur kan öka känslan av ungdomlighet, visar ny forskning.
anstalldny
Arbetsmiljö

Här är 7 sätt att ge nyanställda starten de förtjänar: ”Röj tvivel”

Alla har någon gång varit nya på jobbet. Se till att dina nyanställda får starten de förtjänar. Du kommer tacka dig själv längre fram.
jobbetinterjvu
Karriär

5 skäl till att du inte fick jobbet – trots en ”lyckad” intervju

Allt kändes rätt på intervjun. Men ändå får du inte jobbet. Då kan det vara dags att utvärdera om det är något du kan göra annorlunda för att lyckas i din jobbjakt. 
Helene Leitner Larsson på Inhouse. Foto: Karina Ljungdahl
Annonssamarbete Chef + Inhouse

Lär dig säkra de bästa kollegorna – med onboarding

Håll undan konkurrenterna. Landa talangerna. Lotsa nya medarbetare rätt. Chefer som kan onboarding får ett övertag i dragkampen om de bästa nya kollegorna.
oskrivnaregler
Karriär

10 oskrivna regler på jobbintervjun du kan bryta

På en jobbintervju finns det ett par oskrivna regler för hur du ska uppträda. Här är några du kan bryta med fördel.