Johanna Bolin Tingvall och skylt med nummer 51.

”Den personliga mognaden är viktig”

Johanna Bolin Tingvall, 51 år, Senior Director, Learning & Development, Spotify.

Hur gammal är en bra chef?

”Det finns inte en optimal ålder för en bra chef eftersom det inte är någon garanti för att en person blir en bättre ledare bara för att denne blir äldre. Det handlar mer om vilken personlig mognad personen har, vilken medvetenhet denna har kring sin ledarstil, sina styrkor och svagheter och förmågan att leda, utveckla och entusiasmera sitt team. Det handlar också om bolagets kultur, ens arbetsuppgifter och relationerna till medarbetarna och andra ledare. Men med det sagt blir alla bättre ju mer de övar, på så sätt finns det en koppling till åldern.”

Är ålder viktigt när det kommer till rollen som chef? 
”Åldern i sig är inte avgörande. Det beror på hur mycket personen lärt sig och tagit till sig i rollen som chef genom åren. Hur nyfiken man varit på att lära sig nytt. Har man gjort det så skulle jag säga att man har en fördel i relation till unga chefer som inte har lika mycket erfarenhet, som inte hunnit öva lika mycket och därmed inte hunnit samla på sig lika många verktyg i sin chefs-verktygslåda.

Vad är det viktigaste du som chef kan göra för att motverka åldersdiskriminering?
”Kort och gott att se förbi ålder när vi anställer och utvecklar våra medarbetare, så som vi bortser från kön, sexuell läggning, etnicitet med mera vid alla rekryteringar. Det är något vi arbetar aktivt med genom att medvetandegöra de mönster vi har för att inte trilla i fällan att styras av medvetna eller omedvetna fördomar om vad en yngre eller äldre person är och gör. Jag tänker alltid på vilken sammansättning vi har i teamet när jag har en chans att anställa eller förändra organisationen. På Spotify har vi de senaste åren verkat för att få en bättre balans av åldrar och senioritet.”

#hurgammalärenbrachef

Relaterade artiklar

Foto av Rasmus Bergström
Karriär

Chefen som ger batterier nytt liv

Vad är det för nytta med ett gammalt elbilsbatteri? Massor, om du frågar Rasmus Bergström. Att ge batterierna förlängt liv är senaste uppgiften i en chefskarriär där hållbarheten står i centrum.

Ett verktyg för reflektion har hjälpt Micael Broström, försäljnings- och marknadsdirektör på Elitfönster, att förstå hur medarbetarna verkligen mår och hur de ligger till.
Annonssamarbete Chef + Rolf

Så ser chefen hur alla mår – på 5 minuter

”Jag letade efter en metod att säkerställa det närvarande, coachande och inkluderande ledarskapet”, säger Elitfönsters försäljnings- och marknadsdirektör Micael Broström. Han hittade det i en app.

Illustration med tre nöjda personenr som krokar arm med varandra.
Karriär

Medarbetarna mer lojala under pandemin

Medarbetarlojaliteten växer, trots pandemin. Det visar en färsk undersökning från Netigate med data från 263 företag i olika länder och branscher.

cissi_webb_09
Karriär

Cissi Elwin: "Det viktiga är vad chefen uträttar"

”Det finns många egenskaper man kan behöva granska. Åldern är inte en av dem,” skriver Cissi Elwin i sin nya krönika.
lisensommarwebb
Karriär

Årets sommar­­pratare med chefs­profil

Sommarpratare – och chef. Många av årets sommarvärdar i radions P1 har egna chefs- och ledarskapserfarenheter som de delar med sig av. Dags att spetsa öronen!

Glad äldre kvinna som skakar hand med en man.
Karriär

Överkvalificerad? Nej, under­uppskattad!

Chip Conleys tre tips för hur du undviker eller tar loven av någon som påstår att du är överkvalificerad.

HR och chefer behöver få bättre koll på orsakerna bakom sjukfrånvaron, menar Tobias Ekros, vd på MedHelp.
Annonssamarbete Chef + MedHelp

Blind fläck hos HR hindrar minskning av sjukfrånvaro

Arbetet med att sänka sjuktalen är viktigt, men ofta ineffektivt. En ny rapport pekar på flera möjliga orsaker.

Foto på Charlotta Blom på Ystads teater.
Karriär

Charlotta tvekade inte att anställa en 57-åring

Charlotta Blom, vd för Ystads Teater, blev chef vid 28. Hon tvekade inte att anställa en 57-åring. ”Ålder har aldrig varit en fråga för mig”, säger hon.