grafitti-robot

Chefen viktigast för medarbetares innovation

”Innovation är allas ansvar. Och det börjar högst upp.”

Det skriver David Sturt och Jordan Rogers från O. C. Tanner Institute, i en artikel på Harvard Business Review. De har undersökt vad som påverkar medarbetares innovationskraft på olika företag i Nordamerika, Asien och Europas och deras studier visade på just det – ledarskapet är avgörande för om medarbetare är innovativa.

Nästan alla (både medarbetare, chefer och ledare) av de 3500 personer som deltog i undersökningen ansåg att det var samtligas ansvar på ett företag att bidra till förändring, idéer och innovation.

Däremot ansåg bara drygt hälften av medarbetarna att de hade mandat att vara innovativa medan drygt 80 procent av de som hade någon form av ledarroll eller chefsposition ansåg att de hade möjlighet att förändra.

Problemet? De saknade en uppmuntrande ledning som gjorde det möjligt för dem och gav dem stöd, pengar och personal att komma med idéer – och förverkliga dem.

Undersökningen visade på liknande resultat oberoende av land, företagets storlek och medarbetarnas ålder och erfarenhet.

Så hur kan du som chef förbättra innovationskraften på företaget? Här är tre tips från författarna till studien:

1. Fråga dig själv om du verkligen förväntar dig att dina medarbetare ska hitta nya och bättre sätt att utföra sitt arbete. Om ja – tänk ut sätt du kan belöna medarbetare som gjort något innovativt.

Exempel: Beröm medarbetare under ett stort möte för något de gjort och berätta hur viktigt du tycker det är att alla jobbar åt det hållet.

2. Prata med medarbetare och fråga vilka idéer de har för att ni ska bli bättre och mer effektiva.

3. Främja innovation praktiskt. Det behöver inte vara en stor budget utan kanske en mentor eller att sätta av tid för en medarbetare för att jobba på ett projekt.

LÄS OCKSÅ: 

Innovation enligt SVT: ”Fråga varför och säg ja!”

Artikeln på Harvard Business Review

 

Relaterade artiklar

anstalldny
Arbetsmiljö

Här är 7 sätt att ge nyanställda starten de förtjänar: ”Röj tvivel”

Alla har någon gång varit nya på jobbet. Se till att dina nyanställda får starten de förtjänar. Du kommer tacka dig själv längre fram.
Bygg en hållbar chefskarriär. Anki Udd på Ledarna vet hur du gör. Foto: Robert Haecks
Annonssamarbete Chef + Ledarna

Hur länge håller du som chef?

Är du fortfarande chef om 10 år? Svaret finns till stor del i din arbetssituation idag.
Anki Udd på Ledarna ger nödvändiga råd för en hållbar chefskarriär.

framgangsrika
Beslutsfattande

5 saker framgångsrika ledare gör helt annorlunda

Alla chefer vill leda medarbetare som är motiverade och känner att arbetet är meningsfullt. Men hur gör du för att lyckas? Här är 5 punkter som framgångsrika ledare följer.
startkit
Motivation

Här får alla nya chefer ett unikt startkit: ”Enorm styrka”

Ny som chef. Hur gör man? Med skräddar­sydda introduktionsprogram säkrar skogskoncernen Holmen en bra start. ”Rätt verktyg tidigt i chefskarriären ger en enorm styrka”, säger hr-chefen Helén Lalér Herbring.
misstaghelsingborg
Motivation

Lockar talanger till Helsingborg med misstag

Helsingborg hör till de kommuner som jobbar mest aktivt med sitt arbetsgivarvarumärke. En satsning som lett till uppmärksamhet, priser — och kritik.
persomsattning
Motivation

Så kan chefen minska personalomsättningen

Hög personalomsättning på avdelningen? Testa att lyssna på medarbetarna. Det hjälper, visar en ny studie av tre forskare verksamma vid amerikanska universitet.

Martin Lewerth och medarbetarna hos Lots har jobbat i coworkinglokaler i tre år. Foto: Martina Huber
Annonssamarbete Chef + Convendum

Coworking – trend som ändrar ditt ledarskap

Martin Lewerth, vd för Scanias bolag Lots, är del av en snabbt växande trend. Så här leder han som coworkingchef.

sandvik
Motivation

Linkedin – viktigast för industrijätten

Rykande skorstenar, buller och lort? Det var längesedan. Men hur ska industrijätten Sandvik lyckas förmedla en mer samtida bild av sig själv? Personaldirektören Johan Kerstell berättar om ett långsiktigt arbete, som sker på många olika fronter.