Zoom-fria fredagar

De inför zoom-fria fredagar – för att motverka pandemitröttheten

Fredagar utan videomöten – så vill en av världens största banker stävja pandemitrötthet och förbättra hälsan bland medarbetarna.

”Vi måste förändra en del av vårt arbetssätt”, säger Citigroups vd Jane Fraser.

Hon har bannlyst videosamtal på fredagar för bankens 210 000 medarbetare globalt för att underlätta en hälsosammare gränsdragning mellan arbete och fritid, och instiftar samtidigt en företagsgemensam nedvarvningsdag kallad ”Citi Reset Day” för att stävja pandemitröttheten bland de anställda.

motesfriaonsdagar1800

Läs också: Mötesfria onsdagar – trenden som är här för att stanna

”Otydliga gränser mellan arbete och hemmaliv, och de tunga arbetsdagarna under pandemin har gått ut över vårt välmående”, säger hon i ett PM som gått ut till de anställda enligt CNBC.

”Det är helt enkelt inte hållbart. Då en återgång till något slags ny normalitet fortfarande ligger några månader bort, måste vi förändra en del av vårt arbetssätt.”

Jane Fraser säger att videosamtal med kunder och myndigheter fortfarande ska kunna genomföras på fredagar, medan de anställda själva enbart ska mötas per telefon i syfte att få en dags vila från de annars ständigt pågående zoom-mötena.

Den företagsgemensamma vilodagen är utsatt till 28 maj, då det är meningen att de anställda enbart ska utföra sina uppgifter inom vad som betecknas som traditionell arbetstid.

”Då vårt arbete regelbundet spiller över mot nätter, mycket tidiga morgnar och helger, kan det förhindra en full återhämtning. Det är varken bra för dig eller, i slutändan, Citi”, säger Jane Fraser.

Niclas Sigholm

Läs också: Drastiska beslutet: Förbjöd all internmejl

Micke Darmell håller i kursen inom effektiv digital möteskultur
Distanskurs

Möten som ger resultat

Den här utbildningen är till för dig som vill hitta kraften i en framåtlutad, hållbar möteskultur och få bättre resultat av era möten - vare sig de är fysiska, digitala eller hybrida.

Relaterade artiklar

Kvinna som är trött efter ett videomöte
Arbetsmiljö

Kvinnor tröttare av digitala möten

En av sju kvinnor uppger att de blir mycket till extremt trötta av digitala möten. Betydligt färre män drabbas.

Mattias Munter, pensionsekonom på Skandia, råder alla att skaffa en krockkudde för framtiden.
Annonssamarbete Chef + Skandia

Nyfikenhet och sparande – chefens skydd mot ålderism

Chefer behöver arbeta mot ålderism, men också undvika att själva drabbas. ”Fortsätt vara nyfiken – och skaffa en krockkudde”, råder Mattias Munter, pensionsekonom på Skandia.

Collage: Orolig person i folksamling samt livspussel i form av ett pussel
Arbetsmiljö

Fler söker stöd för oro och relationer – färre för livspusslet

Ökad sjukskrivning, ökad efterfrågan på psykologsamtal och ergonomigenomgångar. De negativa konsekvenserna av pandemin för såväl arbetsgivare och medarbetare börjar synas.
digital kbt kan hjälpa mot oro över coronakrisen
Arbetsmiljö

Digital hjälp effektivt vid covid-oro

Ett helt nyutvecklat digitalt självhjälpsprogram för att hantera oro vid covid-19 har visat sig ha god effekt. Deltagarna hade också en signifikant förbättrad daglig funktion på arbetet, enligt forskarna på Karolinska institutet.
fragortillmedarbetare
Arbetsmiljö

Tre frågor du borde ställa till dina medarbetare just nu

Under covid 19-krisen är det lätt att missa viktiga aspekter av ledarskapet. Här är tre frågor du borde ställa till dina medarbetare som chef.
Illustration med kvinna som har ett zoom-möte i ett stökigt rum med tomflaskor.
Arbetsmiljö

Fyra av tio chefer ser tecken på missbruk bland medarbetarna

Nästan 45 procent av cheferna märker tecken på missbruk bland sina medarbetare, visar Chefs undersökning. ”En anmärkningsvärt hög andel”, säger Anna Thulin, vd för expertorganisationen Alna.
Ansvaret för hur hybridarbetet ska ta form får inte landa på enskilda chefer utan är ett ledningsansvar, menar arbetsplatsstrategen Karin Ståhl på GoToWork. Foto: Magnus Liam Karlsson
Annonssamarbete Chef + GoToWork

5 tips för att lyckas med det nya arbetslivet

Arbetsplatsstrategen Karin Ståhl delar med sig av det viktigaste chefer behöver veta för att lyckas leda i det nya normala efter pandemin.

Johnny Warström sitter på en soffkant.
Arbetsmiljö

Här är företaget där ingen får jobba mer än 40 timmar per vecka

På Mentimeter får ingen av medarbetarna under några omständigheter jobba mer än 40 timmar i veckan. ”Det får oss att prioritera smartare”, säger Johnny Warström, vd.