De fikar bort sin arbetstid

Okategoriserade
Text: Redaktionen
Publicerad

Jag är ny chef sedan ett par månader i en ideell organisation. Jag kommer själv från näringslivet och är van vid effektivitet och att man mäts på resultat. Jag slogs redan första veckan över hur mycket medarbetarna i min grupp fikar. I början tänkte jag att det kanske är bra – de verkar ha det trevlig och riskerar inte att bli utbrända. Jag försökte sitta med vid fikabordet också.
Men nu börjar jag känna att irritationen växer. Jag känner mig riktigt arg när medarbetare skjuter på deadline för projekt för att de ”inte har tid” när de kommer en kvart sent, tar långlunch, tar halvtimmeslånga fikaraster två gånger om dan och dessutom går ut och röker stup i kvarten.
Jag vet att det minst populära man kan göra som chef är att dra in förmåner som långa fikastunder och rökpauser och jag vet att jag kommer att möta kompakt motstånd av de mest tongivande fikatanterna om jag försöker ändra något. Kanske kommer de till och med att ignorera mig och fortsätta som förut. Men på något sätt måste ju jobbet bli gjort. Hur ska jag göra?

Sten

Skapa ett gratiskonto, läs Chef digitalt för

0:-

  • Tillgång till våra låsta artiklar och webinar gratis!

Skapa ditt gratiskonto

Se alla våra erbjudanden