contentartikel

Datorer är bäst på rekrytering

Det är avgörande att anställa rätt medarbetare och dyrt att rekrytera fel, men många fortsätter att jobba som de alltid gjort, ofta utan vetenskaplig förankring.

Många organisationer behöver utmana traditionella sätt att rekrytera för att få bättre resultat och stärkt varumärke. Det anser rekryteringsexperterna Nils Hallén och Thomas Eklöf som skrivit Innovativ rekrytering – Strategier som förenklar, effektiviserar och inspirerar. I senaste Chefboken sammanfattar ledarskapscoachen Maria Gerlofson deras råd och verktyg.

Författarna har samlat mängder av kunskap, verktyg och råd, både för att förbättra traditionella rekryteringar, och för att hitta nya smarta sätt att finna och behålla rätt kandidater.  De berättar också om hur den tekniska utvecklingen påverkar rekryteringar framöver. Redan idag finns det robotar som kan ta emot ansökningar och göra ett första urval och i framtiden är det troligt att även intervjuer kan göras av en robot. Datorer är mycket bättre än vi människor på att göra korrekta bedömningar av andra människor.

Vem ska läsa boken? Alla som behöver rekrytera personal och som vill anstränga sig för att behålla kompetenta medarbetare.

Hur kan jag använda boken?

Du får hjälp att göra dina rekryteringar mer professionella genom mängder av tips och kunskap. Du får också idéer på hur ni kan utveckla verksamheten för att locka och behålla talanger.

Vad var mest anmärkningsvärt?

Om du själv har rekryterat eller blivit rekryterad kan du känna igen många missar som du själv och andra gjort. Det är fascinerande hur bra vi tror vi är på att bedöma andra människor, när vi egentligen mest går på fördomar och omedvetna instinkter. Den chef som är mest osäker på sin förmåga att rekrytera lyckas därför bäst.

Vilket tips gillar du bäst?

Många är bra, men det som ofta glöms bort är hur viktigt det är med en proffsig introduktion. Många glömmer också att hela rekryteringsprocessen påverkar varumärket, även för dem som inte får tjänsten.

Chefboken är din smarta genväg!

Vi vet att du vill hålla dig uppdaterad men att tiden inte räcker till. Boktraven på sängbordet bara växer. Med Chefboken får du sammanfattningar av böcker som får dig att ligga i framkant med nya metoder, idéer och trender inom ledarskap. Lyssna eller läs på bara 19 minuter!

Med Chefboken får du:

  • Tidsbesparande sammanfattningar
  • Tillgång till Chefbokens digitala bibliotek med över 100 titlar
  • Rabatt på hela boken via Adlibris
Läs mer om Chefboken här!

Relaterade artiklar

Pernilla Andersson sitter i en fåtölj.
Rekrytering

Så blir tester en väg tillbaka till jobb

Kan man lita på personlighetstester? Sjuhärads samordningsförbund ser dem inte som någon absolut sanning, men som ett underlag vid rehabilitering av människor långt från arbetsmarknaden. Med lyckat resultat: ”Att ett personlighetstest kan vara en så viktig pusselbit är fantastiskt”, säger biträdande förbundschef Pernilla Andersson.

Mattias Munter, pensionsekonom på Skandia, råder alla att skaffa en krockkudde för framtiden.
Annonssamarbete Chef + Skandia

Nyfikenhet och sparande – chefens skydd mot ålderism

Chefer behöver arbeta mot ålderism, men också undvika att själva drabbas. ”Fortsätt vara nyfiken – och skaffa en krockkudde”, råder Mattias Munter, pensionsekonom på Skandia.

Unga, högutbilade män känner sig trygga på arbetsmarknaden
Karriär

Trots pandemin: Unga mer trygga på arbetsmarknaden

Tryggheten bland unga på arbetsmarknaden är större än på sju år – trots pandemin. Allra tryggast är högutbildade unga män, visar en ny undersökning.
Person med händerna på magen
Rekrytering

Färre chefer rekryterar på magkänslan

Cheferna använder sin magkänsla mindre när de anställer nya medarbetare, visar en färsk Novus-undersökning från Ledarna.
robotintervju
Rekrytering

Roboten Tengai rekryterar utan fysiska möten – för att minska smittspridning

Roboten Tengai hjälper Upplands-Bro kommun med snabbare rekrytering i corona-krisen. ”Med hjälp av Tengai hoppas vi kunna fortsätta säkerställa våra rekryteringar och samtidigt minimera antalet fysiska möten ” säger Havva Ilhan, biträdande personalchef.
idatroive
Rekrytering

Årets HR-chef 2020: Ida Troive, Parks and resorts och Gröna Lund

Hr handlar både om policys och pingisbord. Det är utgångspunkten för Ida Troive på Parks and resorts och vinnare av priset Årets HR-chef. ”Som arbetsgivare ska du se till att alla processer är på plats, ha rätt arbetsmiljö och bra policys. Samtidigt måste du kunna skapa en inspirerande arbetsplats där dina medarbetare har roligt. Det finns en komplexitet i mitt arbete som jag gillar.”

Ansvaret för hur hybridarbetet ska ta form får inte landa på enskilda chefer utan är ett ledningsansvar, menar arbetsplatsstrategen Karin Ståhl på GoToWork. Foto: Magnus Liam Karlsson
Annonssamarbete Chef + GoToWork

5 tips för att lyckas med det nya arbetslivet

Arbetsplatsstrategen Karin Ståhl delar med sig av det viktigaste chefer behöver veta för att lyckas leda i det nya normala efter pandemin.

personlighetstest-2
Rekrytering

Kommuner lägger miljoner på personlighetstester

Personlighetstester har både hyllats i bästsäljande böcker, granskats och förkastats som oseriösa. Inte desto mindre är de ett populärt rekryteringsverktyg, både i privat och offentlig verksamhet.