nudgenudge
Nudging är ett effektivt sätt för att lyckas med beteendeförändringar.

Därför ska du satsa på klimat-nudging

Nej – dina medarbetare vill inte ha mer förbud på jobbet. Ska du som chef lyckas med klimatarbetet måste du göra det spännande. ”Plocka den lägst hängande frukten först,” säger Maria Soxbo, en av författarna till nya boken ’Gör skillnad – från klimatångest till handlingskraft.’

Det började som ett Instagramkonto efter FN:s klimatrapport förra hösten. Idag har Klimatklubben över 18 000 medlemmar på Facebook där medlemmarna diskuterar och  delar med sig av tips, och lokala klubbar har poppat upp runtom i landet.

Nu har grundarna Maria Soxbo, Emma Sundh och Johanna Nilsson kommit ut med boken ”Gör skillnad – från klimatångest till handlingskraft”, där de ger tips på klimatvänliga åtgärder för alla delar av livet – även arbetslivet. Chef ställde några frågor till Maria Soxbo för att få svar på var du kan börja som chef.

Hur ska man prata om klimatförbättringar på jobbet?

”Ur chefsvinkel får man försöka införa det som något nytt och positivt på arbetsplatsen. Vi i Klimatklubben pratar ju ofta om att det är mycket bättre med morötter än med piskor, motivation är en bra drivkraft helt enkelt. Få vill ha det sämre, tråkigare och mer förbud. Om man ska börja med hållbarhetsarbete – vinkla det så att det känns spännande för de som det rör. Involvera hela personalen, låt dem lämna förslag på förbättringar, what’s in it for them? Kanske något så enkelt som en sopplunch med inspirationsdragning? Det ger ju ett mervärde för anställda, att höja kunskapsnivån.”

natverket

Läs också: Här är 5 personer du vill ha i ditt nätverk

Hur pratar man med de som inte ser klimatproblematiken?

”Så länge det inte är någon i en beslutfattande position som man måste ha med sig – varför inte börja med någon annan? Plocka den lägst hängande frukten först och se till att få backup, att det är några som stöder den linje du driver. Vi är flockdjur. När många är engagerade och driver på är det svårt för klimatförnekare att benhårt vägra att delta.”

”Lite får man behandla hållbarhetsarbete som en ren hygienfaktor nuförtiden. Den krassa verkligheten är ju att företag måste ställa om, lagar kommer skärpas de närmaste tio åren och det kommer ske stora förändringar. Man kommer inte att vara konkurrenskraftig om man inte är med.”

Hur inför man förändringar utan att folk suckar och himlar med ögonen?

”En sak som är extra viktig när man är chef är att man själv föregår med gott exempel. Det går ju inte att flyga till möten och ta bilen till jobbet om man uppmuntrar andra att ta tåget och cykla.”

ingmaritopp

Läs också: ”En chef är till för att bråkas med”

Hur viktig är chefen när det handlar om nudging och normer?

”Vi tillbringar mycket tid på jobbet, så det är väldigt viktigt – det som sätts eller förändras på arbetsplatsen är det man tar med sig hem. Engagemang kan visserligen komma från olika håll, det kan ju också vara en kollega som visar vägen. Men man påverkar många människor som chef. Och kanske också kan bestämma att nu är det vegetarisk mat som gäller på våra konferenser.”

”Nudging är ett bra verktyg just för att vi inte går igång på förbud. Plötsligt har det bara smugit sig in bättre källsortering på jobbet. Det kanske inte ens ska finnas vanlig soptunna längre? Det kan vara svårt att sätta källsortering i ett skåp en bit bort om det står en vanlig soptunna där den alltid har stått.”

”Man ska inte tänka: ’det spelar ingen roll vad lilla jag gör.’ Allt man gör räknas. Leder man ett stort företag är det såklart svårt att göra drastiska förändringar, som att vända en atlantångare ungefär. Men lyckas man gör det å andra sidan stor skillnad. Det är en anledning att inte ge upp utan fortsätta ställas om.”

Det kan du göra för klimatet som:

Arbetsledare:

”Trigga igång ett engagemang kan man göra oavsett beslutsnivå. Involvera personalen, be dem själva komma med förslag, göra någon form av utmaning. Jag hörde om en chef som lät alla anställda göra två klimatkalkyler med ett halvårs mellanrum, där den som sänkte sin klimatpåverkan mest vann. Viktigt att arbetsledaren själv deltar.”

Chef på avdelningsnivå:

”Testa att använda klimatåtgärder i en slags teambuildingfunktion, beroende på företag – man kanske kan utmana en annan avdelning och på så vis sammansvetsa sin egen. Sätt upp mål, firar när de nås. Det skapar stolthet och känsla av att man är framtidsinriktade. ”

VD:

”Här blir vi i Klimatklubben lätt drastiska och pratar gärna om att våga ifrågasätta affärsmodellen. Kommer den ha en plats om 20 år i ett fossilfritt cirkulärt samhälle? Om det inte känns som att den kommer ha det är det dags att börja skruva. Producerar man kläder kanske man ska införa second hand och uthyrning. Man måste bygga från grunden istället för att plåstra och lappa på toppen. Vad man absolut inte ska göra är att tillsätta en hållbarhetschef och sen tro att det är klappat och klart. Klimatarbetet måste genomsyra alla roller – från vd till receptionist.”

Relaterade artiklar

Foto av ett smart kontor.
Hållbarhet

Så klimatsäkrar du kontoret

Produktion, resor och försäljning har i regel störst klimatpåverkan i din verksamhet. Det gör det inte mindre viktigt för dig som chef att klimatsäkra det som sannolikt är enklast att påverka: kontoret.

Helena Martini, HR-chef på fastighetsbolaget Atrium Ljungberg, ser hälsokontroller för medarbetare som en investering. Foto: Christoffer Edling
Annonssamarbete Chef + Werlabs

Enkelt hälsotest lyfter prestationer på jobbet

”Det är att visa omtänksamhet i handling”, säger Helena Martini, HR-chef på Atrium Ljungberg, om den hälsokontroll som har blivit ett viktigt redskap och en uppskattad del av arbetet med hållbara medarbetare.

Illustration med en chef framför en industri.
Hållbarhet

Företagens klimatarbete: mycket snack och lite verkstad

Nio av tio chefer i Chefs undersökning anser att det är mycket viktigt eller viktigt att minska sin organisations klimatpåverkan. Ändå jobbar bara hälften av företagens ledningar aktivt med att göra det.
Illustration med ett huvud med träd, fåglar mm i.
Hållbarhet

Hållbarhet kräver inre omställning

Som chef behöver du förstå att det krävs en inre transformation för att på allvar kunna påverka klimatkrisen. Det menar Christine Wamsler, professor vid Lunds universitet och pionjär inom forskning när det gäller att förena hållbarhet med inre omställning.

Cissi Elwin.
Hållbarhet

Cissi Elwin: Jag vill kunna möta Harrys blick

Vi måste våga, vi måste orka. Om inte vi, som har en ledarposition och möjligheter att påverka, klarar det, vem ska då göra det? Vi har nog alla en Harry i vår närhet. Någon som vi måste kunna se i ögonen, skriver Cissi Elwin i sin nya krönika.

En demonstration med många ungdomar. En person håller upp en skylt med texten
Hållbarhet

Unga vill att arbetsgivare jobbar för hållbarhet

69 procent av ungdomar och unga vuxna i Sverige tycker att det är mycket eller ganska viktigt att arbeta hos en arbetsgivare som engagerar sig i hållbarhetsfrågor. Allra viktigast är det för tjejerna, visar en ny undersökning.

Med ett verktyg för strukturerad och tydlig feedback har Johan Isacsson på Skandia lyft sitt team rejält.
Annonssamarbete Chef + Rolf

Han hittade succémetoden för bättre ledarskap

Glada medarbetare, hög kundnöjdhet och dubblad försäljning. Möt chefen som ser sina medarbetare som Formel 1-förare och regelbundet tar in dem i depån.

Pontus Bergendahl.
Hållbarhet

Mellanchefen som blev klimatrebell

Funderar du också på vad du kan göra för klimatet, inte minst efter IPCC:s senaste klimatrapport, sommarens oväder på kontinenten och skogsbränderna i Grekland? Pontus Bergendahl är mellanchefen som hoppade av ekorrhjulet och blev klimatrebell på heltid. Med civil olydnad vill han få människor att vakna.

”Det räcker inte med att köra elbil och sopsortera”, säger han.