Ensam chef som tittar ut genom fönstret

Därför är chefen så ensam

Det är ensamt på toppen, sägs det. Men dagens flexibla och snabbrörliga arbetsplatser innebär ökad ensamhet både för chefer och medarbetare, visar forskning.

Ensamhet är förknippat med en rad hälsoproblem, och kan leda till sämre prestationsförmåga och minskad kreativitet på jobbet. Problematiskt nog tycks dagens sätt att organisera arbetet underblåsa ensamhet och social isolering, visar ny forskning. Ensamheten på jobbet har tillåtits breda ut sig under lång tid, och inte bara har med det omfattande distansarbetet under covid 19-pandemin att göra:

”Pandemin har bara tydliggjort en utveckling som pågått under de senaste 30 åren, och hänger ihop med en drastiskt förändrad arbetsmiljö”, skriver forskarna Mark Mortensen och Constance Hadley, knutna till amerikanska handelshögskolorna Insead respektive Questrom.

I två globala studier har forskarna undersökt kopplingen mellan känslan av social isolering bland chefer och dagens sätt att organisera arbetsgrupperna.

”Resultaten förvånande oss. Även om cheferna i genomsnitt ingick i tre team samtidigt, uppgav 76 procent av dem svårigheter att knyta an till sina teammedlemmar. Över hälften upplevde att de sociala kontakterna på jobbet var ytliga”, berättar forskarna på sajten Insead Knowledge.

De pekar de på hur globaliseringen förändrat sammansättningen av arbetslagen, vars deltagare i dag kan vara spridda jorden runt. För att tillmötesgå ökade krav på snabbhet och ständig tillgänglighet, har teamen blivit mer snabbrörliga, flytande och flexibla. En följd är att arbetsgrupperna i ökad grad fylls av människor som delar sin tid med andra team. Deltagarna jonglerar samtidigt med mängder av konkurrerande uppgifter och krav som splittrar uppmärksamheten.

snallhet

Läs också: Googlestudie: Snällhet skapar dreamteam

”Förut arbetade folk med samma medarbetare under längre tidsperioder, i månader eller år. Numera kan arbetsgrupperna formas och upplösas inom bara några få månader, eller till och med veckor”, framhåller Mortensen och Hadley och fortsätter:

”Det finns emellertid en baksida. Dagens team tenderar att leda till kortlivade och ytliga relationer. Tid för genuina mänskliga möten saknas. När människor känner sig utbytbara, knappt vet vilka som ingår i teamet, och hela tiden jobbar i korta projekt, blir sociala förbindelser något ytterligt svårfångat. Människor känner sig ensamma, och tror att de själva är de enda som lider av det.”

chefersohalsa1800

Läs också: Forskning ska kartlägga chefers skenande ohälsa

chef-marknadsbit-1
Prenumerera på Chef

DITT ledarskap spelar roll

Vi stöttar dig! Med Chef får du kraften och verktygen att leda ditt team mot framgång.

Relaterade artiklar

arbetsnarkomani
Hälsa

Professorn: ”Dålig självbild driver arbetsnarkomanen”

Känslan av inte duga driver arbetsnarkomanen, snarare än lust inför arbetsuppgifterna. Det menar professor Gunnar Aronsson, som varnar för att pandemin får arbetsnarkomanerna att jobba ännu mer.
Mattias Munter, pensionsekonom på Skandia, råder alla att skaffa en krockkudde för framtiden.
Annonssamarbete Chef + Skandia

Nyfikenhet och sparande – chefens skydd mot ålderism

Chefer behöver arbeta mot ålderism, men också undvika att själva drabbas. ”Fortsätt vara nyfiken – och skaffa en krockkudde”, råder Mattias Munter, pensionsekonom på Skandia.

Negin Azimi och boken Kämpa smart och dröm stort
Hållbarhet

Entreprenören Negin Azimi, 22: ”Kämpa smart, inte hårt”

Negin Azimi har drivit företag sedan hon var 16 och är bland annat världens yngsta TEDx-arrangör. I boken Kämpa smart och dröm stort delar hon med sig av sina bästa tips om hur du håller som entreprenör och ledare.
Händer som håller upp en skylt där det står bravo.
Hälsa

Ny forskning: En komplimang på jobbet lyser upp hela dagen

Vi underskattar de positiva effekterna som komplimanger har, visar ny forskning. De får inte alls mottagaren att känna sig obekväm utan kan tvärtom påverka hela dagen positivt.
undersokningchefersarbetsbordakvall
Hälsa

Chefs undersökning: Chefer jobbar mer under pandemin

Arbetsbördan har ökat under pandemin. Det uppger en majoritet, 64 procent, av cheferna i Chefs undersökning.
Person i hoodie med ryggen mot kameran
Hälsa

Deprimerade medarbetare gör manliga chefen osäker

Stigmatiseringen av psykisk ohälsa riskerar att underblåsas av manliga chefer, visar en ny studie. Men både manliga och kvinnliga chefer tycker det är stressande med medarbetare som lider av depression.
Ansvaret för hur hybridarbetet ska ta form får inte landa på enskilda chefer utan är ett ledningsansvar, menar arbetsplatsstrategen Karin Ståhl på GoToWork. Foto: Magnus Liam Karlsson
Annonssamarbete Chef + GoToWork

5 tips för att lyckas med det nya arbetslivet

Arbetsplatsstrategen Karin Ståhl delar med sig av det viktigaste chefer behöver veta för att lyckas leda i det nya normala efter pandemin.

fragortillmedarbetare
Arbetsmiljö

Tre frågor du borde ställa till dina medarbetare just nu

Under covid 19-krisen är det lätt att missa viktiga aspekter av ledarskapet. Här är tre frågor du borde ställa till dina medarbetare som chef.