digital-3

Dålig digital koll bland toppchefer

När 300 toppchefer frågades ut om sin ledningsgrupps kunskaper inom data visste bara hälften vad digitalisering innebär. Det enligt en rapport från Bisnode i samarbete med Kairos Future.

Det brukar heta att ledningen driver digitaliseringen, och liksom vid andra stora transformationsprojekt är det svårt att få igenom förändringar om det inte finns förankring på högsta ort.

Men vad händer då om ledningen inte riktigt vet vad det här med digitalisering innebär?

För så är läget, i alla fall enligt rapporten ”Dags att trappa upp” från Bisnode och Kairos Future. Den är baserad på intervjuer med 25 eller fler toppchefer på C-nivå i 10 länder, alltså totalt 300 chefer från Sverige, Danmark, Finland, Norge, Storbritannien, Tyskland, Frankrike, Österrike, Schweiz och Polen.

petterny

Läs också: ”Följ inte dina drömmar” – här är Stordalens 10 livsregler

Av dessa uppger endast 51 procent att högsta ledningen vet vad digitalisering innebär, 38 procent att ledningen har en klar förståelse för hur automation kan förbättra verksamheten och 35 procent att ledningen kan förklara vad big data innebär.

Lägst är kunskapsnivåerna när det gäller programmering och utbildning därinom, kring 20 procent.

Enligt rapporten hänger också prestationen när det gäller tillämpning av dataanalys – det som brukar kallas datadrivna arbetssätt – ihop med just högsta ledningens kunskaper på området. Låg kunskapsnivå – låg mognad när det gäller att tillämpa dataanalys. Hög kunskapsnivå – hög mognad.

 

agilt2

Läs också: Agilt på 5 minuter – Chef förklarar

Om organisationen jobbar datadrivet eller ej kan även ha inverkan på arbetsplatsens kultur.

Enligt rapporten hänger en högre innovationsgrad ihop med en mer datadriven organisation – medan de organisationer som kategoriseras som eftersläntrare i dataanalyssammanhang ofta är mer samarbetsinriktade och ”varmare”.

Hälften av cheferna på företag där ledningens datakunskaper är omfattande tror på en icke-mänsklig medlem i högsta ledningsgruppen år 2030 – och nästan lika många, kring 45bprocent, tror på att AI vid denna tidpunkt kommer att vara ”bortom mänsklig kontroll.”

petrany

Läs också: Checklista för december: Så hinner du jobba klart

Relaterade artiklar

content-boxen
Chefboken

Skapa en förändring som håller – var agil, flexibel och lyssna

Nu behöver många organisationer förändras och det snabbt. Ett hinder kan vara rester av hierarkiska strukturer som skapades för maskinåldern. Det är kontroll snarare än tillit och mer information än kommunikation. Nu befinner sig många i ett läge där man verkligen behöver tänka nytt – på riktigt.
al_ledarstil_stor
Annonssamarbete Chef + Atrium Ljungberg

Kontoret – en viktig nyckel i ditt ledarskap

Allt fler satsar på sitt kontor – trots digitalisering och ökat distansarbete. Anledningen? Nya möjligheter för kontoret som ledarskapsverktyg och må-bra-faktor.
Anna Nordin (Svensk Handel), Lena Alke (Ica Krokom) och Nicki Eby (Clarion Hotel).
Verksamhetsutveckling

3 kreativa initiativ – mitt i coronakrisen

I kölvattnet av corona-isoleringen är det många företag och organisationer som tvingas gå ner på sparlåga. Men nöden är som bekant uppfinningarnas moder. Chef har pratat med tre chefer som kavlat upp ärmarna och tänker nytt.
trecheferkris
Verksamhetsutveckling

3 chefer med kriserfarenhet: Så hanterar vi utmaningarna

Fastighetskraschen på 90-talet, finanskrisen 2008, startups som går överstyr. Även om coronakriser kan bli den värsta av dem alla finns det värdefulla erfarenheter från förr. Chef frågat tre chefer som tagit sig igenom kriser och konkurser om deras viktigaste lärdomar.
satschefnyny
Verksamhetsutveckling

Sats-chefen: ”Vi jobbar på fler onlinelösningar”

Träningskedjan Sats med 700 000 medlemmar har stängt alla sina anläggningar. Men digitala klasser är gratis. Produktchefen Alexander Brochmann Myers berättar hur han och företaget resonerar.

niclasgerdbo
Verksamhetsutveckling

Årets Innovativa Ledare 2020: Niclas Gerdbo, chef Polisens kontaktcenter Syd

Turkost, magenta och orange är inte färgställningar vi normalt associerar med myndighetskontor. Men det gjorde Niclas Gerdbo. För att vinna priset som Årets Innovativa Ledare 2020 gäller det att våga tänka utanför boxen. ”Jag vill vara med och väcka människors energi och tankar,” säger han.

Ibland är det systemen, inte ledarskapet, som orsakar frustration på jobbet.
Annonssamarbete Chef + Sopra Steria

IT-system dold orsak till ledarskapsproblem

Dålig effektivitet och irritation i ditt team beror inte alltid på brister i ledarskapet. Leta efter lösningar på rätt ställe. ”Det är alldeles för vanligt med IT-system som stoppar oss, snarare än stöttar”, säger Christer Söderholm på Sopra Steria.
cb-content-logarithmic
Chefboken

Framtiden med algoritmer

Känner du mest förvirring när du läser braskande rubriker om artificiell intelligens och hur den är på väg att förändra världen? I en hyllad bok riktad särskilt till chefer, "The Algorithmic Leader: How to Be Smart When Machines Are Smarter Than You", reder futuristen Mike Walsh ut hur AI, bortom programmering och teknik, kommer att påverka arbetsliv, ledarskap och kreativitet.