digital-3

Dålig digital koll bland toppchefer

När 300 toppchefer frågades ut om sin ledningsgrupps kunskaper inom data visste bara hälften vad digitalisering innebär. Det enligt en rapport från Bisnode i samarbete med Kairos Future.

Det brukar heta att ledningen driver digitaliseringen, och liksom vid andra stora transformationsprojekt är det svårt att få igenom förändringar om det inte finns förankring på högsta ort.

Men vad händer då om ledningen inte riktigt vet vad det här med digitalisering innebär?

För så är läget, i alla fall enligt rapporten ”Dags att trappa upp” från Bisnode och Kairos Future. Den är baserad på intervjuer med 25 eller fler toppchefer på C-nivå i 10 länder, alltså totalt 300 chefer från Sverige, Danmark, Finland, Norge, Storbritannien, Tyskland, Frankrike, Österrike, Schweiz och Polen.

petterny

Läs också: ”Följ inte dina drömmar” – här är Stordalens 10 livsregler

Av dessa uppger endast 51 procent att högsta ledningen vet vad digitalisering innebär, 38 procent att ledningen har en klar förståelse för hur automation kan förbättra verksamheten och 35 procent att ledningen kan förklara vad big data innebär.

Lägst är kunskapsnivåerna när det gäller programmering och utbildning därinom, kring 20 procent.

Enligt rapporten hänger också prestationen när det gäller tillämpning av dataanalys – det som brukar kallas datadrivna arbetssätt – ihop med just högsta ledningens kunskaper på området. Låg kunskapsnivå – låg mognad när det gäller att tillämpa dataanalys. Hög kunskapsnivå – hög mognad.

 

agilt2

Läs också: Agilt på 5 minuter – Chef förklarar

Om organisationen jobbar datadrivet eller ej kan även ha inverkan på arbetsplatsens kultur.

Enligt rapporten hänger en högre innovationsgrad ihop med en mer datadriven organisation – medan de organisationer som kategoriseras som eftersläntrare i dataanalyssammanhang ofta är mer samarbetsinriktade och ”varmare”.

Hälften av cheferna på företag där ledningens datakunskaper är omfattande tror på en icke-mänsklig medlem i högsta ledningsgruppen år 2030 – och nästan lika många, kring 45bprocent, tror på att AI vid denna tidpunkt kommer att vara ”bortom mänsklig kontroll.”

petrany

Läs också: Checklista för december: Så hinner du jobba klart

Relaterade artiklar

Hélène Barnekow, vd Microsoft Sverige, intervjuas för podcasten Chef Dilemma av Cissi Elwin.
Verksamhetsutveckling

Microsoft-chefen: ”50-30-20-regeln puttar mig rätt”

Microsofts vd Hélène Barnekow har en färgkodad regel för att prioritera sin tid rätt. I Chef Dilemma berättar hon hur den hjälper henne att bli en bättre förändringschef.

Hemfrids vd Monica Lindstedt
Annonssamarbete Chef + Hemfrid

Ge dig själv mer vardagsflow 2020

Andan i halsen. Ständigt dåligt samvete. Många chefer har tappat livsbalansen. ”Har du råd, så köp en tjänst och ta hand om dig själv”, råder Hemfrids Monica Lindstedt.
chefvidskrivbord2
Verksamhetsutveckling

Felen som chefer i Sveriges sämsta verksamheter gör

Nöjda kunder, glada medarbetare, fantastiska resultat – hur kan vissa organisationer lyckas så väl? Och vad gör cheferna för Sveriges sämsta verksamheter egentligen för fel? Svaren ges i en ny bok.
cb12-content
Chefboken

Led utifrån värderingar – på riktigt!

Det är med hjälp av starka värderingar vi kan möta framtidens stora utmaningar med bland annat ökad komplexitet, digitalisering och klimatförändringar. Det menar Julia Norinder i sin bok Värderingsbaserat ledarskap Mening, tillit och transformation. I den beskriver hon hur du som ledare kan arbeta både utifrån dina egna värderingar och din organisations. I senaste Chefboken sammanfattar ledarskapscoachen Maria Gerlofson hennes tankar
learning1
Verksamhetsutveckling

Kompetensutveckling – därför kräver det modiga chefer

Det finns några gemensamma nämnare som alla chefer borde ta till sig för att underlätta viktig kompetensutveckling. Det säger Lars Kry, vd för Sigma och tidigare utsedd till Årets Chef, med anledning av en rapport om kompetensbristen inom it-yrket.

Thomas Jensen, Boston Consulting Group
Verksamhetsutveckling

Ny rapport: Sverige riskerar halka efter när marknaden förändras

I en ny global rapport framkommer att hälften av svenskarna är inställda på att teknikutvecklingen kommer ändra arbetslandskapet kraftigt. Samtidigt tillhör Sverige bottenskiktet när det gäller att lära nytt – vilket kan påverka konkurrenskraften.
skandia_3
Annonssamarbete Chef + Skandia

Bli en magnet för de bästa medarbetarna

Konkurrensen är knivskarp. Företag som vill locka – och hålla kvar – de bästa medarbetarna behöver steppa upp. ”Det handlar om att vara en bra, ansvarsfull och attraktiv arbetsgivare”, säger Mattias Munter på Skandia.
entillen
Verksamhetsutveckling

6 kritiska uppgifter för första linjen

Första linjen-chefer är de som har de största utmaningarna i organisationen men också störst påverkan på resultatet. Trots det tar det tolv år innan de får sin första ledarskapsutbildning. Det vill författarna till  bästsäljande boken Everyone Deserves A Great Manager råda bot på.