digital-3

Dålig digital koll bland toppchefer

När 300 toppchefer frågades ut om sin ledningsgrupps kunskaper inom data visste bara hälften vad digitalisering innebär. Det enligt en rapport från Bisnode i samarbete med Kairos Future.

Det brukar heta att ledningen driver digitaliseringen, och liksom vid andra stora transformationsprojekt är det svårt att få igenom förändringar om det inte finns förankring på högsta ort.

Men vad händer då om ledningen inte riktigt vet vad det här med digitalisering innebär?

För så är läget, i alla fall enligt rapporten ”Dags att trappa upp” från Bisnode och Kairos Future. Den är baserad på intervjuer med 25 eller fler toppchefer på C-nivå i 10 länder, alltså totalt 300 chefer från Sverige, Danmark, Finland, Norge, Storbritannien, Tyskland, Frankrike, Österrike, Schweiz och Polen.

petterny

Läs också: ”Följ inte dina drömmar” – här är Stordalens 10 livsregler

Av dessa uppger endast 51 procent att högsta ledningen vet vad digitalisering innebär, 38 procent att ledningen har en klar förståelse för hur automation kan förbättra verksamheten och 35 procent att ledningen kan förklara vad big data innebär.

Lägst är kunskapsnivåerna när det gäller programmering och utbildning därinom, kring 20 procent.

Enligt rapporten hänger också prestationen när det gäller tillämpning av dataanalys – det som brukar kallas datadrivna arbetssätt – ihop med just högsta ledningens kunskaper på området. Låg kunskapsnivå – låg mognad när det gäller att tillämpa dataanalys. Hög kunskapsnivå – hög mognad.

 

agilt2

Läs också: Agilt på 5 minuter – Chef förklarar

Om organisationen jobbar datadrivet eller ej kan även ha inverkan på arbetsplatsens kultur.

Enligt rapporten hänger en högre innovationsgrad ihop med en mer datadriven organisation – medan de organisationer som kategoriseras som eftersläntrare i dataanalyssammanhang ofta är mer samarbetsinriktade och ”varmare”.

Hälften av cheferna på företag där ledningens datakunskaper är omfattande tror på en icke-mänsklig medlem i högsta ledningsgruppen år 2030 – och nästan lika många, kring 45bprocent, tror på att AI vid denna tidpunkt kommer att vara ”bortom mänsklig kontroll.”

petrany

Läs också: Checklista för december: Så hinner du jobba klart

Relaterade artiklar

cb12-content
Chefboken

Led utifrån värderingar – på riktigt!

Det är med hjälp av starka värderingar vi kan möta framtidens stora utmaningar med bland annat ökad komplexitet, digitalisering och klimatförändringar. Det menar Julia Norinder i sin bok Värderingsbaserat ledarskap Mening, tillit och transformation. I den beskriver hon hur du som ledare kan arbeta både utifrån dina egna värderingar och din organisations. I senaste Chefboken sammanfattar ledarskapscoachen Maria Gerlofson hennes tankar
intro_motesskola
Annonssamarbete Chef + Svenska Möten

Stor guide: Bli en mästare på möten

Lär dig leda och nå mål med hjälp av effektiva och inspirerande möten. Här i Chefens mötesskola blir du en stjärna som mötesledare – i 6 steg.
learning1
Verksamhetsutveckling

Kompetensutveckling – därför kräver det modiga chefer

Det finns några gemensamma nämnare som alla chefer borde ta till sig för att underlätta viktig kompetensutveckling. Det säger Lars Kry, vd för Sigma och tidigare utsedd till Årets Chef, med anledning av en rapport om kompetensbristen inom it-yrket.

Thomas Jensen, Boston Consulting Group
Verksamhetsutveckling

Ny rapport: Sverige riskerar halka efter när marknaden förändras

I en ny global rapport framkommer att hälften av svenskarna är inställda på att teknikutvecklingen kommer ändra arbetslandskapet kraftigt. Samtidigt tillhör Sverige bottenskiktet när det gäller att lära nytt – vilket kan påverka konkurrenskraften.
entillen
Verksamhetsutveckling

6 kritiska uppgifter för första linjen

Första linjen-chefer är de som har de största utmaningarna i organisationen men också störst påverkan på resultatet. Trots det tar det tolv år innan de får sin första ledarskapsutbildning. Det vill författarna till  bästsäljande boken Everyone Deserves A Great Manager råda bot på.

forandringsledning
Verksamhetsutveckling

”Ingen frisk hjärna gillar förändring”

En genomtänkt förändringsledning kan förbättra resultatet för verksamheten, skriver författarna till boken ”Förändringsledning”.
Ställ frågor om engagemanget – och ta action på de svar du får, säger Viktoria Lindhé på &frankly Foto: Martina Huber
Annonssamarbete Chef + &frankly

7 frågor du ska ställa till dina medarbetare 2020

Gör enkla frågor om engagemang till en framgångsfaktor i ditt ledarskap. ”Då kommer du åt en hävstångseffekt”, säger Viktoria Lindhé på &frankly. Här tipsar hon om konkreta actions för chefer ­– när medarbetarnas engagemang sviktar.
ai-2
Verksamhetsutveckling

Tips: Så kan chefen börja jobba med AI

Bara var femte chef uppger att AI används i den egna verksamheten idag, visar en ny undersökning från Ledarna. Här är några tips för hur man kan börja implementera AI – och lära sig mer.