Cissi Elwin

Cissi Elwin: Dags att komma ut ur semesterbubblan

När jag skriver detta har jag exakt en vecka kvar på semestern. De senaste åren har jag tyckt att sommaren har varit svår. Den har brett ut sig som en öken där jag inte riktigt har vetat vad jag ska göra av mig själv.

Barnen blev stora och jag skilde mig och helt plötsligt blev längre ledigheter bara som ett tomt hål i en annars hektisk tillvaro där jag haft ett sammanhang och varit omgiven av människor. Och kanske därför borde det ju ha varit skönt att bara slappa, läsa, sova, träffa vänner. Men jag tycker att det är svårt att hitta mening i att bara vila och det där planlösa slappandet som alla verkar älska gör mig rastlös och lite låg.

Men så köpte jag mitt Gotlandshus. Och min skrotbil. Tillsammans med mina barn. Och så målade vi, rensade rabatter, högg ner träd, monterade Ikea-möbler, åkte på loppis, ordnade middagar, tände ljus och tände brasor, spelade spel och tvättade lakan. Och tog emot gäster i en aldrig sinande ström. Huset har bågnat och det har sovits på soffor och upplåsbara madrasser. Bebisar har somnat i hängmattan och barnens kompisar har lånat min tandborste. Och nu är det bara en vecka kvar. Hur kunde det gå så fort?

Korna råmar utanför den öppna dörren. Och jag fattar inte hur jag ska kunna bli en civiliserad människa igen om bara några dagar. För även om jag verkligen har legat i så har jag sällan känt mig så avkopplad. Jag har glömt min telefon, missat viktiga nyheter, inte läst en enda hel bok.

Men det känns som om min hjärna har spolats ren. Gräset, blommorna, stjärnhimlarna nu när det börjar mörkna. Tystnaden, syrsorna. Den lilla världen. Min egen sommarbubbla där tiden stannar upp ett tag. Några dagar till. Sedan kommer jag vara redo för en höst där vi ska göra en storsatsning som vi lanserar i början av september. Men den tänker jag inte berätta om förrän då.

cissikroniak

Läs också: Cissi Elwin: ”Jag är nykär i ett hus som blivit ett slukhål"

Relaterade artiklar

Per Grankvist, krönikör på Chef
Krönikor

Per Grankvist: Vågar du anställa begagnat?

”Antikviteter är inget som passar på moderna kontor, varken materiella eller mänskliga, skriver Chefs krönikör Per Grankvist.

Carolina Åberg, HR director på Nordax, laborerar fram nya arbetssätt för hösten. Foto: Karina Ljungdahl
Annonssamarbete Chef + &frankly

"Risk att bli som gigare – i stället för kollegor"

Följ noga vad som händer när höstens nya arbetssätt laboreras fram. Det finns många möjligheter, men också risker med en ökad andel distansarbete, säger
Carolina Åberg på Nordax.

Per Grankvist, krönikör på Chef
Krönikor

Per Grankvist: ”Visst har du fördomar!”

”Det är omöjligt att inte vara rasist när du vuxit upp i en miljö och med ett arv som så tydligt antar att kålrotsfärgad hud och kristna värderingar är normen”, skriver Chefs krönikör Per Grankvist. 
Cissi Elwin
Krönikor

Cissi Elwin: ”Här är receptet på en bra chef”

”Hur ska en bra chef vara? Det är nog den vanligaste frågan vi på Chef får”, skriver Cissi Elwin – och delar med sig av receptet på hur du är en riktigt bra chef.
linda_waxin_kronikor
Krönikor

Linda Waxin: ”Dags att ta tag i skuldberget!”

”Min gissning är att hantering av skuldberget av medarbetares psykiska påfrestningar kommer att vara chefers främsta huvudbry framåt”, skriver Chefs krönikör Linda Waxin.
Per Grankvist, krönikör på Chef
Krönikor

Per Grankvist: ”Skryt om att inte skryta”

”Låt mig vara den första att kasta sten i detta glashus genom att erkänna att min förra krönika var rätt lyckad", skriver Chefs krönikör Per Grankvist. 
Håkan Bergsten, kommunchef i Flen, ser hur bland annat ledarskap och delaktighet har stärkts.
Annonssamarbete Chef + Winningtemp

Kommunchefens metod för bättre ledarskap

Mätbart bättre ledarskap, arbetsglädje, arbetssituation, engagemang och delaktighet. Här är receptet från Flens kommun.

Cissi Elwin
Krönikor

Cissi Elwin: ”Vad brottas du med just nu?”

"Under våren startar vi en serie berättelser om utmaningar och glädjeämnen för chefer från hela landet. Vad brottas du med? Har du rimliga villkor? Vad gläds du åt? Vad vill du förändra?", skriver Cissi Elwin i sin nya krönika.