Cissi Elwin

Cissi Elwin: Dags att komma ut ur semesterbubblan

När jag skriver detta har jag exakt en vecka kvar på semestern. De senaste åren har jag tyckt att sommaren har varit svår. Den har brett ut sig som en öken där jag inte riktigt har vetat vad jag ska göra av mig själv.

Barnen blev stora och jag skilde mig och helt plötsligt blev längre ledigheter bara som ett tomt hål i en annars hektisk tillvaro där jag haft ett sammanhang och varit omgiven av människor. Och kanske därför borde det ju ha varit skönt att bara slappa, läsa, sova, träffa vänner. Men jag tycker att det är svårt att hitta mening i att bara vila och det där planlösa slappandet som alla verkar älska gör mig rastlös och lite låg.

Men så köpte jag mitt Gotlandshus. Och min skrotbil. Tillsammans med mina barn. Och så målade vi, rensade rabatter, högg ner träd, monterade Ikea-möbler, åkte på loppis, ordnade middagar, tände ljus och tände brasor, spelade spel och tvättade lakan. Och tog emot gäster i en aldrig sinande ström. Huset har bågnat och det har sovits på soffor och upplåsbara madrasser. Bebisar har somnat i hängmattan och barnens kompisar har lånat min tandborste. Och nu är det bara en vecka kvar. Hur kunde det gå så fort?

Korna råmar utanför den öppna dörren. Och jag fattar inte hur jag ska kunna bli en civiliserad människa igen om bara några dagar. För även om jag verkligen har legat i så har jag sällan känt mig så avkopplad. Jag har glömt min telefon, missat viktiga nyheter, inte läst en enda hel bok.

Men det känns som om min hjärna har spolats ren. Gräset, blommorna, stjärnhimlarna nu när det börjar mörkna. Tystnaden, syrsorna. Den lilla världen. Min egen sommarbubbla där tiden stannar upp ett tag. Några dagar till. Sedan kommer jag vara redo för en höst där vi ska göra en storsatsning som vi lanserar i början av september. Men den tänker jag inte berätta om förrän då.

cissikroniak

Läs också: Cissi Elwin: ”Jag är nykär i ett hus som blivit ett slukhål"

Relaterade artiklar

pergran
Krönikor

Per Grankvist: ”Skönmåla inte framtiden”

Nästan alla människor gillar förändring – i alla fall så länge den inte berör dem. 
Ställ frågor om engagemanget – och ta action på de svar du får, säger Viktoria Lindhé på &frankly Foto: Martina Huber
Annonssamarbete Chef + &frankly

7 frågor du ska ställa till dina medarbetare 2020

Gör enkla frågor om engagemang till en framgångsfaktor i ditt ledarskap. ”Då kommer du åt en hävstångseffekt”, säger Viktoria Lindhé på &frankly. Här tipsar hon om konkreta actions för chefer ­– när medarbetarnas engagemang sviktar.
Ishtar Touailat
Krönikor

Ishtar Touailat: Var är framtidstron?

Som ledare är det vår uppgift att ha tydliga visioner, skriver Chefs krönikör Ishtar Touailat. 
Cissi Elwin
Krönikor

Cissi Elwin: ”Det finns en liten smitare i oss alla”

Att ”jobba hemma”. Hur många gånger har ni upplevt att någon som säger att den inte kommer in i morgon mötts av kontorets humorist som gör citationstecken med fingrarna i luften?
pergran
Krönikor

Per Grankvist: Idioterna klarar sig så länge ingen ställer frågor

När Chefs krönikör Per Grankvist frågade ut en person som gärna själv uttalar sig om problemet med ålderism blev han minst sagt förvånad över svaren han fick.

cissibok
Krönikor

”Mitt försprång skulle visa sig ödesdigert”

Ju längre tid det tar innan man fattar att man hamnat efter, desto svårare blir det att komma ikapp. Det skriver Cissi Elwin i sin nya krönika.

Förmågan att pressa sig lite till är en stressfälla för chefer.
Annonssamarbete Chef + Skandia

Lär dig undvika chefens förrädiska stressfälla

Chefers stress ökar. Samtidigt som vi vet riskerna med att bita ihop och kämpa på. ”Chefer behöver bli bättre på att söka stöd och ta emot hjälp vid varningssignaler”, säger Kristina Hagström, hälsostrateg på Skandia.
Ishtar Touailat
Ishtar Touailat

Ishtar Touailat: ”Våga släppa fram stjärnorna”

Hur många fler talanger vi hade haft om ledarskapet såg annorlunda ut?