Cissi Elwin

Cissi Elwin: Dags att komma ut ur semesterbubblan

När jag skriver detta har jag exakt en vecka kvar på semestern. De senaste åren har jag tyckt att sommaren har varit svår. Den har brett ut sig som en öken där jag inte riktigt har vetat vad jag ska göra av mig själv.

Barnen blev stora och jag skilde mig och helt plötsligt blev längre ledigheter bara som ett tomt hål i en annars hektisk tillvaro där jag haft ett sammanhang och varit omgiven av människor. Och kanske därför borde det ju ha varit skönt att bara slappa, läsa, sova, träffa vänner. Men jag tycker att det är svårt att hitta mening i att bara vila och det där planlösa slappandet som alla verkar älska gör mig rastlös och lite låg.

Men så köpte jag mitt Gotlandshus. Och min skrotbil. Tillsammans med mina barn. Och så målade vi, rensade rabatter, högg ner träd, monterade Ikea-möbler, åkte på loppis, ordnade middagar, tände ljus och tände brasor, spelade spel och tvättade lakan. Och tog emot gäster i en aldrig sinande ström. Huset har bågnat och det har sovits på soffor och upplåsbara madrasser. Bebisar har somnat i hängmattan och barnens kompisar har lånat min tandborste. Och nu är det bara en vecka kvar. Hur kunde det gå så fort?

Korna råmar utanför den öppna dörren. Och jag fattar inte hur jag ska kunna bli en civiliserad människa igen om bara några dagar. För även om jag verkligen har legat i så har jag sällan känt mig så avkopplad. Jag har glömt min telefon, missat viktiga nyheter, inte läst en enda hel bok.

Men det känns som om min hjärna har spolats ren. Gräset, blommorna, stjärnhimlarna nu när det börjar mörkna. Tystnaden, syrsorna. Den lilla världen. Min egen sommarbubbla där tiden stannar upp ett tag. Några dagar till. Sedan kommer jag vara redo för en höst där vi ska göra en storsatsning som vi lanserar i början av september. Men den tänker jag inte berätta om förrän då.

cissikroniak

Läs också: Cissi Elwin: ”Jag är nykär i ett hus som blivit ett slukhål"

Relaterade artiklar

cissibok
Krönikor

”Mitt försprång skulle visa sig ödesdigert”

Ju längre tid det tar innan man fattar att man hamnat efter, desto svårare blir det att komma ikapp. Det skriver Cissi Elwin i sin nya krönika.

Carolina Fjellner på &frankly. Foto: Martina Huber
Annonssamarbete Chef + &frankly

Nya sättet – så ökar du engagemanget i ditt team

12 000 svenska chefer använder verktyget &frankly för att öka engagemanget i sina team. ”Det har blivit chefernas digitala ledningsverktyg”, säger vd Caroline Fjellner. Nu lanseras ett ännu enklare och snabbare sätt att komma igång.
ishtarkronika
Ishtar Touailat

Ishtar Touailat: ”Våga släppa fram stjärnorna”

Hur många fler talanger vi hade haft om ledarskapet såg annorlunda ut?
pergran
Hållbarhet

Per Grankvist: Riktiga ledare behövs om vi ska klara klimatkrisen

"Tillsammans behöver vi agera. Alltså är hållbarhetsfrågorna ditt ansvar, oavsett vilken chefstitel du har på visitkortet. Som chef förväntas du dessutom vara en förebild", skriver Per Grankvist om att leda i klimatkrisen.
globaluppvarmning
00:43 min
Krönikor

Cissi Elwin: Jag har insett att vi radikalt måste ändra vår livsstil

Video + Text "Vi som är chefer är de som kan göra allra störst skillnad. Våra beslut påverkar", skriver Cissi Elwin om att klimatfrågan måste in i ledningsgrupperna.
ishtarkronika
Ishtar Touailat

Ishtar Touailat: Stärk andra – så stärker du dig själv

"Det är en klassisk win win-situation. Jag kallar konceptet för PAY IT FORWARD", skriver Ishtar Touailat om att lyfta andra när du själv lyckas.
cissikroniak
Krönikor

Cissi Elwin: ”Jag är nykär i ett hus som blivit ett slukhål"

Cissi Elwin skriver om att förälska sig i ett sommarhus – som slukar tid och energi.
valavtalare
Krönikor

Per Grankvist: Ditt val av talare avslöjar dig

De börjar ofta sin dragning på ungefär samma sätt också. De ställer sig ensamma mitt på scenen, sänker rösten en smula och börjar berätta att ”vi lever i en värld som blivit …”