Cissi Elwin

Cissi Elwin: Dags att komma ut ur semesterbubblan

När jag skriver detta har jag exakt en vecka kvar på semestern. De senaste åren har jag tyckt att sommaren har varit svår. Den har brett ut sig som en öken där jag inte riktigt har vetat vad jag ska göra av mig själv.

Barnen blev stora och jag skilde mig och helt plötsligt blev längre ledigheter bara som ett tomt hål i en annars hektisk tillvaro där jag haft ett sammanhang och varit omgiven av människor. Och kanske därför borde det ju ha varit skönt att bara slappa, läsa, sova, träffa vänner. Men jag tycker att det är svårt att hitta mening i att bara vila och det där planlösa slappandet som alla verkar älska gör mig rastlös och lite låg.

Men så köpte jag mitt Gotlandshus. Och min skrotbil. Tillsammans med mina barn. Och så målade vi, rensade rabatter, högg ner träd, monterade Ikea-möbler, åkte på loppis, ordnade middagar, tände ljus och tände brasor, spelade spel och tvättade lakan. Och tog emot gäster i en aldrig sinande ström. Huset har bågnat och det har sovits på soffor och upplåsbara madrasser. Bebisar har somnat i hängmattan och barnens kompisar har lånat min tandborste. Och nu är det bara en vecka kvar. Hur kunde det gå så fort?

Korna råmar utanför den öppna dörren. Och jag fattar inte hur jag ska kunna bli en civiliserad människa igen om bara några dagar. För även om jag verkligen har legat i så har jag sällan känt mig så avkopplad. Jag har glömt min telefon, missat viktiga nyheter, inte läst en enda hel bok.

Men det känns som om min hjärna har spolats ren. Gräset, blommorna, stjärnhimlarna nu när det börjar mörkna. Tystnaden, syrsorna. Den lilla världen. Min egen sommarbubbla där tiden stannar upp ett tag. Några dagar till. Sedan kommer jag vara redo för en höst där vi ska göra en storsatsning som vi lanserar i början av september. Men den tänker jag inte berätta om förrän då.

cissikroniak

Läs också: Cissi Elwin: ”Jag är nykär i ett hus som blivit ett slukhål"

Relaterade artiklar

Per Grankvist, krönikör på Chef
Krönikor

Per Grankvist: ”Möten är nästan alltid sämre live”

Fördelarna med videomöten är många. Så att ge sig i kast med möten på riktigt igen kan bli tufft, menar Chefs krönikör Per Grankvist. "Fysiska möten suger kraften ur mig!"
Cheferna Sebastian Persson och Carina Kjellberg har tagit en Executive MBA på Stockholms universitet.
03:10
Annonssamarbete Chef + SBS Executive MBA

Studier och chefsjobb samtidigt – då lyfter ledarskapet

Video: Cheferna Sebastian Persson och Carina Kjellberg har nyss tagit en Executive MBA. Den tvååriga deltidsutbildningen har gjort stor skillnad tycker de: ”Är man nyfiken, då får man extremt mycket tillbaka.” ”Ta chansen!”
Cissi Elwin
Krönikor

Cissi Elwin: ”Låt inte krisen ta bort din framtidstro”

Vi går från en vår som vi aldrig kommer att glömma till en sommar som just nu är oviss, skriver Chefs chefredaktör och vd Cissi Elwin. 
linda_waxin_kronikor
Krönikor

Linda Waxin: ”Använd krisen för att syna ditt eget syfte”

”När den invanda världsbilden gungar öppnas en möjlighet för dig att se dig själv klarare”, skriver Linda Waxin i sin nya krönika.
Siri Wikander
Krönikor

Siri Wikander: ”Passar företag på att göra sig av med folk nu?”

”Jag är övertygad om att de företag som inte agerade tillräckligt kraftfullt före corona nu passar på att göra sig av med medarbetare”, skriver Chefs gästkrönikör Siri Wikander. ”De lämnar över ansvaret på samhället som får stå för kostnaden för kompetensomställningen.”
Fanny Vidman, gästkrönikör
Krönikor

Fanny Widman: ”Det är 2020 och kvinnor blir fortfarande förminskade på jobbet”

”Alla kommer att vilja ligga med dig om du är dig själv, Fanny”. Så sa min chef till mig när jag frågade honom hur han tyckte att jag skulle tackla det när många av mina manliga kunder visade andra än affärsmässiga intressen för mig, skriver Fanny Widman i en gästkrönika.
al_ledarstil_stor
Annonssamarbete Chef + Atrium Ljungberg

Kontoret – en viktig nyckel i ditt ledarskap

Allt fler satsar på sitt kontor – trots digitalisering och ökat distansarbete. Anledningen? Nya möjligheter för kontoret som ledarskapsverktyg och må-bra-faktor.
Cissi Elwin
Krönikor

Cissi Elwin: ”Det är nu krisen börjar tära på oss”

Hur mår du? Den frågan känns numera inte helt bekväm att ställa. Jo, men det är väl okej, är det vanligaste svaret. För det är nu krisen börjar tära på oss.