Cissi Elwin

Cissi Elwin: ”Vi rev ner sidorna och började om”

Vi hade planerat ett vanligt nummer av tidningen, skriver Chefs vd Cissi Elwin. Men så kom corona. Och den planerade tidningen fick rivas ner och blev till ett specialnummer om chefens svåra läge just nu: att leda i kris.

Det nyaste numret av tidningen Chef liknar inget annat sedan tidningen startade 1995. Vi hade planerat ett vanligt nummer. Färdiglayoutade sidor hängde på vår tidningsvägg för påseende.

Men allt eftersom dagarna gick och läget blev allvarligare kändes jobb efter jobb allt mindre angeläget. Kartan hade totalt ritats om på bara några veckor. Det cheftest vi hade producerat var till exempel inte längre aktuellt. Förutsättningarna när testet utfördes, för några veckor sedan, hade inga likheter alls med det läge den testade chefen nu befann sig i.

Och så är det för oss alla. Affärsplanerna är bara att slänga i papperskorgen. Budgeten framstår som ett skämt. Hör en ung entreprenör på radion. ­Rösten bryts när han berättar om hur han satsat allt på det företag som nu även kommer att försätta honom själv i konkurs. Ser permitterade fabriks­arbetare som jobbat 30 år med att tillverka bilar och som nu inget vet om sin framtid.

Och så har vi samhällsbärarna – de som kör våra bussar, travar matvaror på hyllorna i affären, hämtar våra sopor och – inte minst – vårdar de sjuka. De flesta av dem har inga höga löner. Men nu förstår vi till fullo hur beroende vi är av deras arbete.

Jag hoppas innerligen att den här krisen, den största någon av oss någonsin upplevt, ska leda till bättre villkor för dem som håller vårt samhälle igång nu. Nu ser vi dem. Nu förstår vi att vi inte klarar oss utan dem. Det finns skäl när vi kommer ur det här att reflektera över vad som är viktigt på riktigt och hur vi gemensamt ska belöna det.

Som chef testas du nu. Du har din egen oro, dina anställdas oro, stora, svåra beslut att fatta innan vi har en aning om hur det går. Vi har skrivit mycket om vuca, begreppet som föddes inom amerikanska militären och som är en förkortning av volatility, uncertainty, complexity and ambiguity (på svenska: instabilitet, osäkerhet, komplexitet och tvetydighet).

Per Grankvist, krönikör på Chef

Läs också: Per Grankvist: ”Tacka corona för att man slipper nätverka”

Det är på sådana underlag och i allt snabbare tempo som ledare i dag fattar beslut. Men nu mer än vad vi tidigare varit med om. Du vet i dag inte när verksamheter kan öppnas upp igen. När fysiska möten och resor kan genomföras. När nödvändiga reservdelar kan komma. Du kan göra ­scenarier, du kan gissa. Men du MÅSTE fatta beslut. Ändå. Och de beslut du fattar påverkar andra.

Det är därför vi rev ner sidorna på väggen och började om. Det är för att försöka hjälpa dig nu som vi gjorde om hela tidningen. Det här är ett specialnummer om att leda i kris. Det är fyllt av tips och råd, identifikation, men också av hopp och pepp. För det kommer ett sedan. En dag är det här över.

Och så klart: om du vill läsa det nya numret kan du prenumerera här.

Tips! Digitala webbinarier

Vi på Chef har inte bara gjort om tidningen. Vi har också ställt om alla våra fysiska utbildningar till digitala webbinarier. Vare sig du behöver stöd i den akuta situationen eller vill lära dig nya saker som du be­höver nu har vi svaret på Chefakademin.se

Cissi Elwin

Läs också: Cissi Elwin: ”Det finns en liten smitare i oss alla”

chef_1800x1013
Prenumerera på Chef

Gott ledarskap gör skillnad i osäkra tider

Nu är det goda ledarskapet viktigare än någonsin. Med Chef får du expertråd, handledning och hjälp med tuffa chefsfrågor. Prenumerera idag!

Relaterade artiklar

Siri Wikander
Krönikor

Siri Wikander: ”Passar företag på att göra sig av med folk nu?”

”Jag är övertygad om att de företag som inte agerade tillräckligt kraftfullt före corona nu passar på att göra sig av med medarbetare”, skriver Chefs gästkrönikör Siri Wikander. ”De lämnar över ansvaret på samhället som får stå för kostnaden för kompetensomställningen.”
al_ledarstil_stor
Annonssamarbete Chef + Atrium Ljungberg

Kontoret – en viktig nyckel i ditt ledarskap

Allt fler satsar på sitt kontor – trots digitalisering och ökat distansarbete. Anledningen? Nya möjligheter för kontoret som ledarskapsverktyg och må-bra-faktor.
Fanny Vidman, gästkrönikör
Krönikor

Fanny Widman: ”Det är 2020 och kvinnor blir fortfarande förminskade på jobbet”

”Alla kommer att vilja ligga med dig om du är dig själv, Fanny”. Så sa min chef till mig när jag frågade honom hur han tyckte att jag skulle tackla det när många av mina manliga kunder visade andra än affärsmässiga intressen för mig, skriver Fanny Widman i en gästkrönika.
Cissi Elwin
Krönikor

Cissi Elwin: ”Det är nu krisen börjar tära på oss”

Hur mår du? Den frågan känns numera inte helt bekväm att ställa. Jo, men det är väl okej, är det vanligaste svaret. För det är nu krisen börjar tära på oss.
cissielwinfitbit
Krönikor

Cissi Elwin: ”Min fitbit frågar om jag är en supermänniska”

Cissi Elwin skriver om sin nya besatthet: promenader.

Per Grankvist, krönikör på Chef
Krönikor

Per Grankvist: ”Visuell härskarteknik”

”När min kollega Olle häromdagen chockade oss alla genom att sitta utomhus i solen och trivas – med solglasögon, kaffemugg och nybakad bulle dessutom – insåg jag att han lärt sig bemästra visuell härskarteknik”, skriver Chefs krönikör Per Grankvist i sin nya krönika. 
Ibland är det systemen, inte ledarskapet, som orsakar frustration på jobbet.
Annonssamarbete Chef + Sopra Steria

IT-system dold orsak till ledarskapsproblem

Dålig effektivitet och irritation i ditt team beror inte alltid på brister i ledarskapet. Leta efter lösningar på rätt ställe. ”Det är alldeles för vanligt med IT-system som stoppar oss, snarare än stöttar”, säger Christer Söderholm på Sopra Steria.
Per Grankvist, krönikör på Chef
Krönikor

Per Grankvist: ”Tacka corona för att man slipper nätverka”

Coronaviruset har på ett effektivt sätt satt stopp för allt nätverkande– och tur är väl det, tycker Chefs krönikör Per Grankvist.