ciasond

Cissi Elwin: Min hemliga dröm gör mig generad

”Jag blir nästan generad när jag inser att min egen hemliga dröm är så vanlig”, skriver Cissi Elwin om att byta karriär.

Jag ser det så klart framför mig. Ett gammalt, sjangserat men pampigt stenhus som en gång inrymde ett lyxhotell men som stått övergivet och förfallet i många år.

Nu har jag och mina vänner köpt det, och piffat upp det. Men det är fortfarande slitet och för att dölja de värsta ställena där putsen fallit har vi lutat vagnshjul mot fasaden och vid de lite spruckna dörrkarmarna till entrén står stora krukor.

Jag är hotellchef, men också värdinna. Mitt jobb består av att puffa kuddar, göra blomsterarrangemang, hålla personalen på gott humör och ta emot gästerna. Alla mina närmaste vänner bor i varsitt rum. Vi äter långa, sena frukostar tillsammans i morgonrock när gästerna är ute och på väg på sina utflykter.

På kvällarna är det oftast någon som spelar eller sjunger och vid flera av borden pågår spel. Det blir ofta rätt sent. Varje dag skiner solen och det är precis lagom varmt. På eftermiddagarna är det träning och långa bad som gäller. Men annars lever jag mitt liv på hotellet.

Eftersom jag aldrig vill sluta jobba är det så här min drömtillvaro ser ut när det någon gång i framtiden är dags för pension. Och jag blir nästan generad när jag inser att min egen hemliga dröm är så vanlig.

”Det går som en röd tråd i mina klienters berättelser. Alla vill ha ett omväxlande och kreativt jobb som inte går ut på att lösa en mängd likartade problem dag efter dag”, säger karriärrådgivaren Monica Renstig.

Hon kommenterar Chefs undersökning som visar att nära 70 procent av Sveriges chefer vill byta jobb. Hennes första uppgift blir att verklighetsanpassa dagdrömmarna. Det finns inte så många jobb som yogalärare, äventyrare eller föreståndare för ett bed and breakfast på landet. Då får man bryta sig loss och starta eget.

Men det är ändå så att majoriteten vill fortsätta vara chefer. Det som hindrar dem som söker något nytt är framför allt att de inte hittar något som känns tillräckligt intressant eller att de själva väljs bort för att de anses för gamla, ha fel kön eller hudfärg. Många säger också att de inte har ett tillräckligt bra kontaktnät.

boken1

Läs också: Duo granskar Silicon Valleys ledare i ny bok

Om vikten av kontakter för att överhuvudtaget ta sig in på en chefsposition, skriver Fredrik Kullberg i sitt briljanta reportage i senaste numret av Tidningen Chef.

Föga förvånande är välbärgade Djursholm utanför Stockholm det geografiska område som producerar flest företagsledare och makthavare på de riktigt tunga posterna.

Endast 1 procent av de med rötter i de så kallade särskilt utsatta områdena i förorterna tar sig upp till höga positioner. Den sociala snedrekryteringen till högskolorna minskar inte och segregeringen ökar. Det gör det allt svårare att göra den klassresa som många av de företagsledare som var med och byggde Sveriges välstånd en gång gjorde.

Viktigt för oss som sitter på våra chefspositioner i dag och drömmer om att dreja i Provence att tänka på. Just nu finns det många andra vars högsta dröm skulle vara att ha just vårt jobb.

drommer

Läs också: Här är yrkena svenska chefer drömmer om

nyhetsbrev1

Missa inget!

Chefs populära nyhetsbrev Ditt ledarskap, Din karriär och Din söndag samlar varje vecka det bästa från Chef.se.
  • Konkreta råd i ditt chefskap
  • Användbara metoder och verktyg
  • Relevanta erbjudanden

Relaterade artiklar

pergran
Krönikor

Per Grankvist – ny krönikör i Chef

Tuff, trevlig och tydlig – sådan är han, Chefs nya krönikör Per Grankvist. En folkbildare med chefserfarenhet som lovar att belysa ledarskapsfrågorna ur nya och oväntade perspektiv.
Peder Johannisson, Convini. Foto: Fredrik Malmlund
Annonssamarbete Chef + Invono

Företagstoppar måste också upp i molnet

Framtidens vinnarföretag är digitaliserade ända upp i toppen.
”Företag med för många manuella moment riskerar att tappa fokus från kunden”, säger affärsutvecklaren Peder Johannisson.

kronika1
Konflikthantering

Krönika: ”Jag får Falling Down-vibbar av februari!”

Är det okej att som förälder att ge upp och kapitulera i februarislasken? I en krönika jämför psykologen och småbarnspappan Anders Håkansson lössepidemier på förskolan, obegripliga veckobrev och kravfyllda sportlovsveckor med ett experiment för att bota deprimerande hundar.
pergrankvist
Krönikor

Per Grankvist: Det värsta med att leda unga

Per Grankvist, ny krönikör i Chef, skriver om Generation Z – en ung generation som kan vara svår att leda.
cissi123
Beslutsfattande

Cissi Elwin: Egenskapen du behöver för att hitta guldet

Cissi Elwin skriver om en egenskap som är extra viktig att ha som chef. 
petter1
Petter Stordalen

Petter Stordalen: Dags att krossa språkmyten

”Det finns en stor myt om att man måste kunna prata flytande svenska för att komma in på arbetsmarknaden”, skriver Petter Stordalen i sin krönika.
Martin Allerby, AGA. Foto: Martina Huber
Annonssamarbete Chef + SBS Executive MBA

"Helhetssynen har gjort mig till en bättre chef"

När civilingenjören Martin Allerby erbjöds en ny cheftjänst på AGA ville han fördjupa sina kunskaper i ekonomi. Executive MBA-programmet vid Stockholms Universitet gav honom dessutom en förståelse för helheten. ”Den helhetssynen har gjort mig till en mer kompetent medarbetare och chef”, säger han.
mia1
Kommunikation

Mia Törnblom: Min feedback blev för brutal

"Jag hann hejda mitt ego, förbannade mig själv för att jag varit hänsynslös och skapat stress hos henne", skriver Mia Törnblom om att ge feedback.
nyhetsbrev1

Missa inget!

Chefs populära nyhetsbrev Ditt ledarskap, Din karriär och Din söndag samlar varje vecka det bästa från Chef.se.
  • Konkreta råd i ditt chefskap
  • Användbara metoder och verktyg
  • Relevanta erbjudanden