cissielwinfitbit

Cissi Elwin: ”Min fitbit frågar om jag är en supermänniska”

”Jag är nog lite utsvulten på bekräftelse efter sju veckor då jag träffat så få i verkliga livet. Men min kompis på armen peppar och sprutar ur sig diagram över min sömnkurva, min puls och hur mycket jag rör mig”, skriver Cissi Elwin i en krönika om sin nya besatthet: promenader.

I vintras köpte jag ett aktivitetsarmband, en fitbit. Jag hade blivit inspirerad av David Sedaris bok Calypso där han berättade om hur ett sånt hade fått honom att bli helt fixerad av att gå promenader.

Jag hoppades att samma sak skulle drabba mig. Men det var svårt att få till de där 10 000 stegen mitt i en intensiv jobb-fas. Men så kom corona. Och den stora oron. Och så har jag alltid reagerat i alla slags kriser – då måste jag ha träd. Jag längtar rent fysiskt ut i skogen. Jag vill känna doften av jord och tallbarr, jag vill höra fåglarna sjunga. Jag vill känna att något står fast och stadigt när marken gungar. Att något är evigt. Och så vill jag gå och gå. Länge och fort.

Min fitbit har fått jobba hårt och dag efter dag har jag känt det belönande lilla surret runt armen när jag passerar de 10.000 stegen.

Jag är nog lite utsvulten på bekräftelse efter sju veckor då jag träffat så få i verkliga livet. Men min kompis på armen surrar och låter och peppar och sprutar ur sig diagram över min sömnkurva, min puls och hur mycket jag rör mig. När jag gör som jag ska så får jag ett confetti-regn och små medaljer.

Men igår, på promenadens dag, kändes det som om vår relation fördjupades. I vecko-sammanfattningen ställde min nya vän en fråga ”Du slog ditt eget mål! Är du en supermänniska? ”Jag skickade omedelbart denna relevanta fråga vidare till barn och vänner. Sorgligt nog skickade de bara gråtskratt emojis tillbaka. Krisen har fått mig att inse att den enda som verkligen förstår mig är en bit svart plast på min högra armled.

Cissi Elwin

Läs också: Cissi Elwin: ”Det finns en liten smitare i oss alla”

chef_1800x1013
Prenumerera på Chef

Gott ledarskap gör skillnad i osäkra tider

Nu är det goda ledarskapet viktigare än någonsin. Med Chef får du expertråd, handledning och hjälp med tuffa chefsfrågor. Prenumerera idag!

Relaterade artiklar

Siri Wikander
Krönikor

Siri Wikander: ”Passar företag på att göra sig av med folk nu?”

”Jag är övertygad om att de företag som inte agerade tillräckligt kraftfullt före corona nu passar på att göra sig av med medarbetare”, skriver Chefs gästkrönikör Siri Wikander. ”De lämnar över ansvaret på samhället som får stå för kostnaden för kompetensomställningen.”
al_ledarstil_stor
Annonssamarbete Chef + Atrium Ljungberg

Kontoret – en viktig nyckel i ditt ledarskap

Allt fler satsar på sitt kontor – trots digitalisering och ökat distansarbete. Anledningen? Nya möjligheter för kontoret som ledarskapsverktyg och må-bra-faktor.
Fanny Vidman, gästkrönikör
Krönikor

Fanny Widman: ”Det är 2020 och kvinnor blir fortfarande förminskade på jobbet”

”Alla kommer att vilja ligga med dig om du är dig själv, Fanny”. Så sa min chef till mig när jag frågade honom hur han tyckte att jag skulle tackla det när många av mina manliga kunder visade andra än affärsmässiga intressen för mig, skriver Fanny Widman i en gästkrönika.
Cissi Elwin
Krönikor

Cissi Elwin: ”Det är nu krisen börjar tära på oss”

Hur mår du? Den frågan känns numera inte helt bekväm att ställa. Jo, men det är väl okej, är det vanligaste svaret. För det är nu krisen börjar tära på oss.
Per Grankvist, krönikör på Chef
Krönikor

Per Grankvist: ”Visuell härskarteknik”

”När min kollega Olle häromdagen chockade oss alla genom att sitta utomhus i solen och trivas – med solglasögon, kaffemugg och nybakad bulle dessutom – insåg jag att han lärt sig bemästra visuell härskarteknik”, skriver Chefs krönikör Per Grankvist i sin nya krönika. 
Cissi Elwin
Krönikor

Cissi Elwin: ”Vi rev ner sidorna och började om”

Vi hade planerat ett vanligt nummer av tidningen och var nästan klara, berättar Chefs vd Cissi Elwin. Men så kom corona. Och den planerade tidningen fick rivas ner och blev till ett specialnummer om chefens svåra läge just nu: att leda i kris. 
Ibland är det systemen, inte ledarskapet, som orsakar frustration på jobbet.
Annonssamarbete Chef + Sopra Steria

IT-system dold orsak till ledarskapsproblem

Dålig effektivitet och irritation i ditt team beror inte alltid på brister i ledarskapet. Leta efter lösningar på rätt ställe. ”Det är alldeles för vanligt med IT-system som stoppar oss, snarare än stöttar”, säger Christer Söderholm på Sopra Steria.
Per Grankvist, krönikör på Chef
Krönikor

Per Grankvist: ”Tacka corona för att man slipper nätverka”

Coronaviruset har på ett effektivt sätt satt stopp för allt nätverkande– och tur är väl det, tycker Chefs krönikör Per Grankvist.