cissielwinfitbit

Cissi Elwin: ”Min fitbit frågar om jag är en supermänniska”

”Jag är nog lite utsvulten på bekräftelse efter sju veckor då jag träffat så få i verkliga livet. Men min kompis på armen peppar och sprutar ur sig diagram över min sömnkurva, min puls och hur mycket jag rör mig”, skriver Cissi Elwin i en krönika om sin nya besatthet: promenader.

I vintras köpte jag ett aktivitetsarmband, en fitbit. Jag hade blivit inspirerad av David Sedaris bok Calypso där han berättade om hur ett sånt hade fått honom att bli helt fixerad av att gå promenader.

Jag hoppades att samma sak skulle drabba mig. Men det var svårt att få till de där 10 000 stegen mitt i en intensiv jobb-fas. Men så kom corona. Och den stora oron. Och så har jag alltid reagerat i alla slags kriser – då måste jag ha träd. Jag längtar rent fysiskt ut i skogen. Jag vill känna doften av jord och tallbarr, jag vill höra fåglarna sjunga. Jag vill känna att något står fast och stadigt när marken gungar. Att något är evigt. Och så vill jag gå och gå. Länge och fort.

Min fitbit har fått jobba hårt och dag efter dag har jag känt det belönande lilla surret runt armen när jag passerar de 10.000 stegen.

Jag är nog lite utsvulten på bekräftelse efter sju veckor då jag träffat så få i verkliga livet. Men min kompis på armen surrar och låter och peppar och sprutar ur sig diagram över min sömnkurva, min puls och hur mycket jag rör mig. När jag gör som jag ska så får jag ett confetti-regn och små medaljer.

Men igår, på promenadens dag, kändes det som om vår relation fördjupades. I vecko-sammanfattningen ställde min nya vän en fråga ”Du slog ditt eget mål! Är du en supermänniska? ”Jag skickade omedelbart denna relevanta fråga vidare till barn och vänner. Sorgligt nog skickade de bara gråtskratt emojis tillbaka. Krisen har fått mig att inse att den enda som verkligen förstår mig är en bit svart plast på min högra armled.

Cissi Elwin

Läs också: Cissi Elwin: ”Det finns en liten smitare i oss alla”

chef_maj_2020-1
Prenumerera på Chef

Boosta ditt chefsjag

Nu är det goda ledarskapet viktigare än någonsin. Med Chef får du expertråd och handledning i tuffa chefsfrågor. Prenumerera idag!

Relaterade artiklar

Cissi Elwin
Krönikor

Cissi Elwin: ”Jag tycker att det är svårt att leda en verksamhet från mitt vardagsrum”

”Jag längtar ihjäl mig efter mina kolleger, efter pulsen som uppstår när många människor samlas. Jag missar så mycket när jag bara pratar med folk i telefonen eller möter deras överkroppar på skärmen”, skriver Chefs vd och chefredaktör Cissi Elwin i sin nya krönika.
Cheferna Sebastian Persson och Carina Kjellberg har tagit en Executive MBA på Stockholms universitet.
03:10
Annonssamarbete Chef + SBS Executive MBA

Studier och chefsjobb samtidigt – då lyfter ledarskapet

Video: Cheferna Sebastian Persson och Carina Kjellberg har nyss tagit en Executive MBA. Den tvååriga deltidsutbildningen har gjort stor skillnad tycker de: ”Är man nyfiken, då får man extremt mycket tillbaka.” ”Ta chansen!”
Per Grankvist, krönikör på Chef
Krönikor

Per Grankvist: ”Möten är nästan alltid sämre live”

Fördelarna med videomöten är många. Så att ge sig i kast med möten på riktigt igen kan bli tufft, menar Chefs krönikör Per Grankvist. "Fysiska möten suger kraften ur mig!"
Cissi Elwin
Krönikor

Cissi Elwin: ”Låt inte krisen ta bort din framtidstro”

Vi går från en vår som vi aldrig kommer att glömma till en sommar som just nu är oviss, skriver Chefs chefredaktör och vd Cissi Elwin. 
linda_waxin_kronikor
Krönikor

Linda Waxin: ”Använd krisen för att syna ditt eget syfte”

”När den invanda världsbilden gungar öppnas en möjlighet för dig att se dig själv klarare”, skriver Linda Waxin i sin nya krönika.
Siri Wikander
Krönikor

Siri Wikander: ”Passar företag på att göra sig av med folk nu?”

”Jag är övertygad om att de företag som inte agerade tillräckligt kraftfullt före corona nu passar på att göra sig av med medarbetare”, skriver Chefs gästkrönikör Siri Wikander. ”De lämnar över ansvaret på samhället som får stå för kostnaden för kompetensomställningen.”
al_ledarstil_stor
Annonssamarbete Chef + Atrium Ljungberg

Kontoret – en viktig nyckel i ditt ledarskap

Allt fler satsar på sitt kontor – trots digitalisering och ökat distansarbete. Anledningen? Nya möjligheter för kontoret som ledarskapsverktyg och må-bra-faktor.
Fanny Vidman, gästkrönikör
Krönikor

Fanny Widman: ”Det är 2020 och kvinnor blir fortfarande förminskade på jobbet”

”Alla kommer att vilja ligga med dig om du är dig själv, Fanny”. Så sa min chef till mig när jag frågade honom hur han tyckte att jag skulle tackla det när många av mina manliga kunder visade andra än affärsmässiga intressen för mig, skriver Fanny Widman i en gästkrönika.