cissikroniak

Cissi Elwin: ”Jag är nykär i ett hus som blivit ett slukhål”

Cissi Elwin skriver om att förälska sig i ett sommarhus – som slukar tid och energi.

Jag är rädd för råttor och mörker, helt opraktiskt lagd och har bott i lägenhet i stan i hela mitt liv. När barnen var små funderade jag varje vår på om man inte borde ha en gräsmatta och om de nerskräpade parkerna i Stockholm verkligen var rätta stället för barn att växa upp på. Men det stupade alltid på det nyss nämnda samt tanken på värmepannor som lägger av, fönsterfärg som flagnar och uppfarter som ska skottas.

 Men nu, när barnen är stora, har längtan efter ett ställe där vi kan vara på helger och semestrar vuxit sig starkare och starkare. Och efter ett par år av kuskande mellan hyrda stugor och vänners gästrum slog jag till i höstas.

ciakrona

Läs också: Cissi Elwin: ”Det jäser, det ruttnar. Något är väldigt fel”

Barnen hade hittat ett hus på Hemnet och när vi kom dit utbrast sonen; här kan jag se mina barn ta sina första steg. Då visste jag att nu får jag vara hur mörkrädd och tokbelånad som helst för här ska vi bo.

Sedan dess har jag hunnit utreda huruvida det är farligt att bo nära en kraftledning, fått veta mer än jag önskat om vad som händer när en septitank är full, insett att byggstandarden ändrats en del de senaste 30 åren och att det är många siffror på de offerter man får om man till exempel vill ha fungerande vatten.

paolocissi

Läs också: Cissi Elwin: ”Paolo Roberto har inte ens en soffa”

Jag har också kört till ett hotell (som var stängt för säsongen) mitt i natten när jag hörde ett krafsande i väggen som jag trodde var en mus (visade sig vara en fågel).

 Och jag har även haft en väldig nytta av alla ledarskapsknep jag lärt mig under åren på Chef. Det är verkligen de högsta färdigheterna man får öva på när man försöker få släkt och vänner att känna motivation att hjälpa en att borra upp rullgardiner och bära mögelskadade soffor till återvinningen.

 Och samtidigt … Jag har vaknat av fågelsång, jag har för första gången fattat vad folk pratar om när de beskriver den magiska tiden mellan hägg och syren när knopparna brister framför ögonen på en och jag har somnat så fort jag lagt huvudet på kudden.

Läs också: Cissi Elwin: ”Är mellan halleluja – och oro!"

Jag tycker numera att funktionsbyxor med förstärkta knän är det snyggaste plagget och jag glömmer att borsta håret och njuter av att känna solen mot min osminkade kind.

Ja, jag vet. Jag är nykär. Ett hus är ett slukhål och ett arbetsläger. Men för första gången på flera år ser jag fram emot en semester. En lång sommar. Då jag kommer att jobba hela tiden …

Och kanske får jag en dag se de där barnen ta sina första steg på den där gräsmattan jag nu har och som jag drömt om i hela mitt liv.

cissi-elwin-8c

Läs också: Cissi Elwin: "Mitt liv har blivit rikare"

Relaterade artiklar

Cissi Elwin
Krönikor

Cissi Elwin: ”Jag tycker att det är svårt att leda en verksamhet från mitt vardagsrum”

”Jag längtar ihjäl mig efter mina kolleger, efter pulsen som uppstår när många människor samlas. Jag missar så mycket när jag bara pratar med folk i telefonen eller möter deras överkroppar på skärmen”, skriver Chefs vd och chefredaktör Cissi Elwin i sin nya krönika.
Cheferna Sebastian Persson och Carina Kjellberg har tagit en Executive MBA på Stockholms universitet.
03:10
Annonssamarbete Chef + SBS Executive MBA

Studier och chefsjobb samtidigt – då lyfter ledarskapet

Video: Cheferna Sebastian Persson och Carina Kjellberg har nyss tagit en Executive MBA. Den tvååriga deltidsutbildningen har gjort stor skillnad tycker de: ”Är man nyfiken, då får man extremt mycket tillbaka.” ”Ta chansen!”
Per Grankvist, krönikör på Chef
Krönikor

Per Grankvist: ”Möten är nästan alltid sämre live”

Fördelarna med videomöten är många. Så att ge sig i kast med möten på riktigt igen kan bli tufft, menar Chefs krönikör Per Grankvist. "Fysiska möten suger kraften ur mig!"
Cissi Elwin
Krönikor

Cissi Elwin: ”Låt inte krisen ta bort din framtidstro”

Vi går från en vår som vi aldrig kommer att glömma till en sommar som just nu är oviss, skriver Chefs chefredaktör och vd Cissi Elwin. 
linda_waxin_kronikor
Krönikor

Linda Waxin: ”Använd krisen för att syna ditt eget syfte”

”När den invanda världsbilden gungar öppnas en möjlighet för dig att se dig själv klarare”, skriver Linda Waxin i sin nya krönika.
Siri Wikander
Krönikor

Siri Wikander: ”Passar företag på att göra sig av med folk nu?”

”Jag är övertygad om att de företag som inte agerade tillräckligt kraftfullt före corona nu passar på att göra sig av med medarbetare”, skriver Chefs gästkrönikör Siri Wikander. ”De lämnar över ansvaret på samhället som får stå för kostnaden för kompetensomställningen.”
al_ledarstil_stor
Annonssamarbete Chef + Atrium Ljungberg

Kontoret – en viktig nyckel i ditt ledarskap

Allt fler satsar på sitt kontor – trots digitalisering och ökat distansarbete. Anledningen? Nya möjligheter för kontoret som ledarskapsverktyg och må-bra-faktor.
Fanny Vidman, gästkrönikör
Krönikor

Fanny Widman: ”Det är 2020 och kvinnor blir fortfarande förminskade på jobbet”

”Alla kommer att vilja ligga med dig om du är dig själv, Fanny”. Så sa min chef till mig när jag frågade honom hur han tyckte att jag skulle tackla det när många av mina manliga kunder visade andra än affärsmässiga intressen för mig, skriver Fanny Widman i en gästkrönika.