cissi_webb_09

Cissi Elwin: ”Det viktiga är vad chefen uträttar”

”Det finns många egenskaper man kan behöva granska. Åldern är inte en av dem,” skriver Cissi Elwin i sin nya krönika.

Hur gammal är en bra chef? Den frågan ställer vi i Chefs sommarnummer. Åldersdiskriminering av både unga och äldre på arbetsmarknaden har blivit en topphet fråga. Jag vill berätta om mina tankar genom mina erfarenheter av vår podd Chef Dilemma. Producent-Malin och jag åker just nu land och rike runt och fortsätter att intervjua de mest spännande och omtalade toppcheferna. Nyligen var vi i Göteborg och träffade Astra Zenecas Sverige-vd i hennes hem och efter det besökte vi högsäkerhetsfängelset Kumla för att möta fängelsechefen Jacques Mwepu, som vi skrev om i förra numret. Och för en tid sedan satt jag i ett soligt hörnrum på Karolinska i Solna och intervjuade sjukhusdirektören Björn Zoëga.

Intervjun med Björn Zoëga har stannat kvar hos mig. Han är islänning och innan han tog sig an det skandalomsusade universitetssjukhuset i Stockholm, rankat som det sjunde bästa i hela världen (!), var han chef på universitetssjukhuset i Reykjavik. Den resa han gjort under sina två år på nya Karolinska är helt exceptionell. När han kom dit hade sjukhuset ett underskott på 2,9 miljarder. Björn Zoëga fick knappa tre månader på sig att göra om organisationen så att den skulle kunna fungera. Hans recept var att ta bort onödig administration, skära bort ett helt chefsled (en femtedel av alla chefer fick gå) och lägga ner ett it-system som kostat 190 miljoner men ändå inte fungerade. Han skapade ett nytt för en miljon.

Cissi Elwin

Läs också: Cissi Elwin: ”Sluta tjafsa, börja mäta!”

Dessutom har han halverat alla möten. Hälften så lång tid och hälften så många. Och de som vill ha möten med honom måste ange varför. Ofta är det för att de har problem med något. Då måste de ha med sig en lösning på problemet och gärna en kalkyl på vad lösningen kan kosta. Efter de kraven är det inte alls lika många som vill ha ett möte.

Nu har sjukhuset svarta siffror och till och med ett överskott som, trots pandemin, ger dem möjlighet att beta av vårdskulden som uppstått när covidpatienterna prioriterats. Det kan låta okänsligt i en verksamhet som handlar om svårt sjuka människor att prata så mycket om lönsamhet. Men Björn Zoëga värnar om skattepengarna och det måste bli så mycket vård som möjligt för de medel samhället skjuter till. Därför utmanar han bilden av en underfinansierad vårdapparat som går på knäna och där personalen bränns ut på grund av bristande resurser. Det är dålig ledning, otymplig organisation, byråkrati och samordning som är vårdens problem och inte otillräckliga resurser, menar han. Han går på tvärs med den gängse bilden. Eller den bild som media ger. För det är svårt att få medier att rapportera om det som fungerar, tycker Björn Zoëga.

Björn Zoëga och Cissi Elwin.

Läs också: Sjukhusdirektören: "Läget på Karolinska var mycket värre än jag trodde"

Jag ställde så många frågor och det blev ett litet helsike att klippa. Men en fråga jag aldrig ställde och som jag inte ens kollade upp i min noggranna research var hur gammal Björn Zoëga är. Det har jag inte diskuterat med någon av alla de spännande gästerna i podden. Helt enkelt för att det inte är intressant. Inte relevant. Det viktiga är vad de har uträttat. Hur de tänker och agerar. Man kan vara väldigt ung, medelålders eller rentav gammal och en fantastisk ledare. Det finns många egenskaper man kan behöva granska. Åldern är inte en av dem.

Tips från Cissi

Bild på en person som ligger i en hängmatta och läser.

Äntligen tillsammans
Nu öppnar Sverige upp. Och som jag längtat efter bio, teater, konserter, restauranger. Att sitta trångt med många och uppleva saker tillsammans. Aldrig har en sommar känts mer lovande än denna!

Sluka böcker
I sommar tänker jag stänga ner skärmen helt och vila inte bara från Zoom utan också från Netflix. Bokhögen har växt till sig och jag längtar efter att lägga mig i hängmattan och uppslukas av nya världar.

Cissi Elwin

Läs också: Cissi Elwin: ”Man måste bygga företag utifrån ett starkt bultande hjärta”

Relaterade artiklar

Illustration med tre nöjda personenr som krokar arm med varandra.
Karriär

Medarbetarna mer lojala under pandemin

Medarbetarlojaliteten växer, trots pandemin. Det visar en färsk undersökning från Netigate med data från 263 företag i olika länder och branscher.

Ett verktyg för reflektion har hjälpt Micael Broström, försäljnings- och marknadsdirektör på Elitfönster, att förstå hur medarbetarna verkligen mår och hur de ligger till.
Annonssamarbete Chef + Rolf

Så ser chefen hur alla mår – på 5 minuter

”Jag letade efter en metod att säkerställa det närvarande, coachande och inkluderande ledarskapet”, säger Elitfönsters försäljnings- och marknadsdirektör Micael Broström. Han hittade det i en app.

lisensommarwebb
Karriär

Årets sommar­­pratare med chefs­profil

Sommarpratare – och chef. Många av årets sommarvärdar i radions P1 har egna chefs- och ledarskapserfarenheter som de delar med sig av. Dags att spetsa öronen!

Glad äldre kvinna som skakar hand med en man.
Karriär

Överkvalificerad? Nej, under­uppskattad!

Chip Conleys tre tips för hur du undviker eller tar loven av någon som påstår att du är överkvalificerad.

Foto på Charlotta Blom på Ystads teater.
Karriär

Charlotta tvekade inte att anställa en 57-åring

Charlotta Blom, vd för Ystads Teater, blev chef vid 28. Hon tvekade inte att anställa en 57-åring. ”Ålder har aldrig varit en fråga för mig”, säger hon.
Morten Olsen vid sitt skrivbord.
Karriär

Chefen som sökt 400 jobb - utan framgång

Efter att Morten Olsen förlorade jobbet för två år sedan, som 58-åring, har han gått bet på arbetsmarknaden. ”Men jag är en fighter, det är bara att jaga vidare”, säger han.

HR och chefer behöver få bättre koll på orsakerna bakom sjukfrånvaron, menar Tobias Ekros, vd på MedHelp.
Annonssamarbete Chef + MedHelp

Blind fläck hos HR hindrar minskning av sjukfrånvaro

Arbetet med att sänka sjuktalen är viktigt, men ofta ineffektivt. En ny rapport pekar på flera möjliga orsaker.

Vit skylt med texten
Karriär

Hur gammal är en bra chef?

Nästan varannan chef, 43 procent, har känt sig missgynnad på grund av ålder, visar Chefs undersökning. Det är en ökning med nio procentenheter sedan motsvarande undersökning 2018.