Årets tema: Upskilla eller försvinna

Förändringstakten i samhället är så hög att organisationer och individer löpande behöver uppgradera sig själva och lära nytt. Men framtidens arbetsmarknad matchar inte hur vi chefer kompetensutvecklar idag – varken oss själva eller våra medarbetare.

Hur får vi in det ständiga lärandet i vårt dagliga ledarskap? Hur bygger man som chef en lärandekultur och vet vi ens vad vi behöver lära oss? Chefgalan 2020 handlar om upskilling – och hur vi tar oss an utmaningarna med den nya tidens kompetensutveckling.

Säkra din plats till Chefgalan

Årets spännande scengäster

asa_sweco

Åsa Bergman, koncernchef Sweco

Näringslivets mäktigaste kvinna 2019 har gjort Sweco, som omsätter 19 miljarder, till en raket på Stockholmsbörsen. Åsa Bergman tog efter 30 år på bolaget över rodret som vd. Idag bossar hon över 16 000 arkitekter och ingenjörer i 13 länder. Hon brinner för jämställdhet och har 50 procent kvinnor och män i högsta ledningen. Men framgångarna på Sweco kommer inte utan motstånd – kunderna efterfrågar ständigt lösningar på nya problem och då behöver medarbetarna löpande ny kompetens. Hör Åsa Bergman berätta hur Sweco jobbar för att hitta expertkompetens mitt i rådande ingenjörsbrist. Och vilken kultur som behövs när hela affärsidén bygger på både bredd och expertis.

caroline2

Caroline Farberger, VD Ica Försäkring

Hon har ökat den ekonomiska tillväxten på kort tid i rollen som vd på Ica Försäkring. Detta efter en chefskarriär på Trygg-Hansa och framgångar som McKinsey-konsult. Parallellt med de affärsmässiga framgångarna har Caroline Farberger breddat vägen för helt nya ledarskapsnormer i näringslivet. Fram till en torsdag i september 2018 levde hon som Carl, vilket gör henne till den första sittande vd:n i Sverige som öppet berättar om sin könskorrigering. På Chefgalan delar Caroline med sig av sina helt unika insikter som både manlig och kvinnlig chef – och vilket lärande som hjälpt henne framåt på sin personliga resa.

henrik_scania

Henrik Henriksson, koncernchef Scania

Under en hel timme i höstas stoppades all verksamhet på Scanias samtliga kontor och tillverkningsorter runt om i världen. Detta efter att koncernchefen Henrik Henriksson bestämt att alla anställda skulle utbildas i klimatförändringar. Han beskrivs som en inkluderande och modern ledare, som ständigt kompetensutvecklar såväl sig själv som medarbetarna för att nå nästa nivå. Men tuffa tider väntar för Scania. Produktionen kommer att behöva minska med 20 procent givet marknaden. På Chefgalan berättar Henrik Henriksson om utmaningarna med såväl nedskärningar som kraven på livslångt lärande.

cissi-niklas-sajtne

Cissi Elwin och Niklas Källner

Cissi Elwin, vd och chefredaktör på Chef leder Chefgalan tillsammans med Niklas Källner. Niklas är journalist, programledare och författare – mest känd från SVT:s program Skavlan. Under Chefgalan bjuder denna duo på skarpa intervjuer och en härlig scennärvaro med mycket skratt.