Lediga chefsjobb
Alla chefsjobb

Chefernas 6 bästa råd: Så hanterar du rädslan

Dessa 6 råd återkom gång på gång när cheferna i Chefs undersökning tipsade om sina egna bästa sätt att hantera sina rädslor på jobbet.

Arbetsmiljö
Publicerad
Adobe Stock

Den här artikeln är en del av Chefs undersökning om rädsla bland chefer. Huvudartikeln hittar du här.

1. Bara gör det. Det finns inte några sätt att undkomma obehagliga arbetsuppgifter. Det blir bara värre om du skjuter upp det.

2. Luta dig mot tidigare erfarenhet. Innerst inne vet du att du efteråt kommer att konstatera att det inte var så farligt.

3. Motionera bort rädslan. Fysisk träning ger dig bättre ork och tid för reflektion. Det är när du går ner dig fysiskt och slarvar med din hälsa som rädslor och oro växer. Med regelbunden motion, frisk luft och bra sömn är du bättre rustad att ta dig an dina utmaningar på jobbet.

4. Nätverka. Bär inte allt själv. Se till att knyta till dig personer som du kan prata med. Vänner, chefskolleger, nätverk och andra forum där du kan diskutera.

5. Öka din självinsikt. De inre rädslorna har bara med dig själv att göra. Genom att ta tid för reflektion, gå i terapi eller till en coach kan du lära dig mer om dig själv.

6. Acceptera och skapa distans. Med ansvar kommer oro och rädsla, det är en del av chefsrollen. Hjälp dig själv att få distans genom att tänka ”Vad är det värsta som kan hända?”. Och vet med dig att 80 procent av det vi oroar oss för aldrig kommer att hända.

Skapa ett gratiskonto, läs Chef digitalt för

0:-

  • Tillgång till våra låsta artiklar och webinar gratis!

Skapa ditt gratiskonto

Se alla våra erbjudanden