Camilla Åkerström som sitter på en trädgren.

Chefen som blev trädgårdsdesigner: ”Måste tänka i nya banor”

Att det blir svårare att hitta nytt jobb med åren, det visste hon. Men inte att det skulle vara så här kämpigt. Så inköpschefen Camilla Åkerström sadlade om – och blev trädgårdsdesigner.

Camilla Åkerström var en omtyckt, högpresterande och målinriktad inköpschef inom energibranschen som blev av med jobbet på grund av arbetsbrist hösten 2019. Sedan dess har hon sökt ett 50-tal tjänster och kallats till intervju till ungefär en fjärdedel av dem. Ofta har hon tillhört slutkandidaterna – men inte nått ända fram. 

”Mottagandet vid intervjuerna är oftast väldigt bra. Samtidigt kan jag bli förvånad över förklaringarna efteråt, när tjänsten gått till någon annan. Det kan vara att jag är överkvalificerad, samtidigt som jag ibland anses sakna högre utbildning. Men jag känner ju att det är något annat som ligger bakom”, säger Camilla Åkerström som bor i Lindome utanför Göteborg.

Med tiden har hon blivit allt mer övertygad om att det är hennes ålder och även kön som ligger henne i fatet.

”Kvinna, närmare 50, dessutom nyligen sjukskriven för en höftledsoperation – det verkar inte vara något som företagen kan acceptera, även om de inte säger det rakt ut.” 

Illustration med en kvinna som står och tittar på en gräsmatta på andar sidan staketet som är grönare.

Läs också: Chefs undersökning: Var fjärde chef vill byta bransch

Felrekrytering är dyrt, och Camilla Åkerström som själv arbetat med rekrytering inser att arbetsgivarna vill gardera sig med noga specificerade krav. Problemet är att kravprofilerna blir så formella och stelbenta att det blir kontraproduktivt:

”Jag menar att företag kan behöva få in kompetenser och erfarenheter från olika branscher för att utvecklas. Människor som visat goda förmågor och resultat, inom områden som kanske inte alltid behöver ha exakt med den egna verksamheten att göra. Men man är väldigt snäv och bestämd. En delförklaring kan vara att externa rekryterare inte känner företagen de representerar tillräckligt väl. Här finns en förbättringspotential.” 

Porträtt av Michael Gabrielsson bredvid genrebild med äldre affärskvinna.

Läs också: Michael Gabrielsson: ”Några av våra konsulter är över 70”

För att få ny energi beslutade sig Camilla Åkerström för att ta ett steg i en annan riktning, och utbilda sig till trädgårds-designer. Efter självstudier på distans kan hon sedan i somras titulera sig vd för det egna företaget Åkerströms Utemiljö och Trädgård. 

”Bakgrunden var det här stora: Hur tänker jag mig min framtid? Vad tycker jag är roligt? Vad får mig att må bra? Jag får in en del uppdrag, men kan ännu inte leva på företaget. Min tanke är att framöver kombinera trädgårdsverksamheten med konsult- och interim-uppdrag inom mitt tidigare yrkesområde. Att göra mer av det jag trivs med och drivs av, och inspirera fler att göra samma sak. Det viktiga här är kanske att våga tänka i nya banor, både som arbetstagare och arbetsgivare”, säger Camilla Åkerström.

emba16
Mgruppen Executive MBA

Diplomering med högsta kundnöjdhet

Ta nästa steg som ledare genom en Executive MBA! Vi erbjuder dig ett flexibelt upplägg, väl avvägd, beprövad och forskningsbaserad kunskap med mycket tillämpning och praktisk nytta.

Relaterade artiklar

En spargris, miniräknare och mynt
Karriär

Jobben som ger dig en topplön

Är du sugen på att ge dig själv ett rejält lönelyft? Då gäller det inte bara att ha ett stort driv utan också att välja rätt arbetsgivare! Chef listar var du hittar de 10 bäst betalande företagen.

Pelle Paulsson, vd på Maxi Ica Värmdö, erbjuder sina medarbetare förmånscyklar. Foto: Nils Petter Nilsson
Annonssamarbete Chef + Bikelease

”Förmånscykel ger gladare medarbetare”

För två år sedan valde Pelle Paulsson, vd på Maxi Ica Värmdö, att erbjuda alla medarbetare förmånscyklar. ”Det är ett prisvärt sätt att förbättra folkhälsan och få gladare medarbetare”, säger han. Från och med den första januari är det dessutom ännu billigare med förmånscykel.
Jani Andersson bläddrar i en bok
Karriär

Praoveckan satte kursen för hans chefskarriär

Jani Andersson klev in i auktionsvärlden som 15-årig vaktmästare – och slog till. Intresset för vackra prylar och spännande design bar hela vägen till vd-stolen. ”Hittills har det aldrig varit tråkigt”, säger långvägaren bakom auktionshuset Metropol.

Porträtt av Michael Gabrielsson bredvid genrebild med äldre affärskvinna.
Karriär

Michael Gabrielsson: ”Några av våra konsulter är över 70 år”

För den som vill byta karriär senare i livet kan konsultbranschen vara en lösning. ”Erfarenheten är en trygghet – därför använder vi oss mest av äldre konsulter”, säger Michael Gabrielsson, partner i Scandinavian Executive.

Illustration med en kvinna som står och tittar på en gräsmatta på andar sidan staketet som är grönare.
Karriär

Chefs undersökning: Var fjärde chef vill byta bransch

Sveriges chefer är nöjda med sin hittillsvarande karriär – men 35 procent är oroliga över fortsättningen. Närmare en fjärdedel vill byta bransch eller yrkesområde, visar Chefs undersökning.

Illustration av man som håller upp ena handen i en nej-gest mot en ren.
Karriär

Gärna Norrlandsjobb – men på distans

Löneförhöjning räcker inte – men med erbjudande om distansarbete kan fler ingenjörer tänka sig att ta ett jobb i en annan del av landet.

Det finns enkla och effektiva sätt för chefer att öka engagemanget hos medarbetarna. &franklys Caroline Fjellner tipsar om vad som går att börja med direkt.
Annonssamarbete Chef + &frankly

5 sätt för chefer att öka engagemanget – redan i dag

Engagemanget på jobbet har tagit stryk under pandemin. Men det finns flera enkla saker som du som chef kan göra direkt för att vända trenden. Vilket av tipsen tänker du börja med?
En unga kvinna sitter på en brygga och jobbar vid en laptop. Bild 2: Ett par ben iförda tajts sticker upp ur det gröna gräset.
Karriär

Här är de 10 mest attraktiva jobbförmånerna

Frihet att bestämma när man ska arbeta och extra ledig tid är de arbetsförmåner som lockar flest arbetstagare när de vill byta jobb, visar en ny undersökning. Men vilka förmåner som anses attraktiva skiljer sig också åt mellan olika åldersgrupper.