Så nystartar du målarbetet

Höst och nystart. Nu jäklar ska det hända saker! Men vilka mål ger bäst resultat och värde för verksamheten? Vilket målarbete maxar motivationen och får medarbetare att må bra?

Gör vi på samma sätt som vi brukar, ja då får vi samma resultat. Så hur sätter du som ledare mål som ger bättre resultat än vanligt? Modiga mål som ger effekt på riktigt.

Här gäller det att tänka om. Att tänka nytt.

Chefakademins Cissi Elwin tar hjälp av organisationsexperten Stefan Söderfjäll för att skrota vanliga myter om mål och ta reda på vad som faktiskt fungerar.

Vad säger forskningen? Hur gör de ledare som lyckas allra bäst med sitt målarbete?

Är högt satta mål stressande eller peppande? Ska jag lägga fokus långsiktigt eller kortsiktigt?  Vilka mål motiverar mest? Måste mål gå att mäta?

Möt också ett par chefer som lyckas riktigt bra med sitt målarbete och delar med sig av konkreta och värdefulla råd som får både medarbetare och resultat att lyfta.

Gäster:

Stefan Söderfjäll är fil dr i psykologi, organisationsexpert och en av Sveriges mest efterfrågade föreläsare. Han är utbildare på Executive Master of Leadership & Management hos Chefakademin. Han har skrivit en rad böcker om ledarskap, team, mål och motivation, bland annat En liten bok om mål.

Cecilia Lejon, kommundirektör i Värmdö kommun, driver ett banbrytande digitaliseringsarbete och har bland annat satt som mål att bli 30 procent mer effektiva. Hon var en av tre finalister i Årets Chef 2023.

David Ekelund är vd och grundare av skoföretaget Icebug, ett snabbväxande entreprenörsbolag som blivit Gasellföretag två gånger om. Men nu har han tänkt om kring målarbetet och helt tagit bort tillväxt som mål i ägardirektivet.

Samtalet leds av Chefakademins vd Cissi Elwin.

Fortsätt läsa kostnadsfritt!

Vi behöver bara en minut…

Så roligt att du vill fortsätta läsa! Det får du strax göra, utan att betala något.

Skapa ditt gratiskonto
  • Tillgång till våra låsta artiklar och webinar gratis!

Dina uppgifter delas aldrig med tredje part. Läs vår integritetspolicy här.