Ledarskapspsykologi för tuffa tider

Lågkonjunkturen biter sig fast. Många verksamheter har motvind. Här får du veta vad som händer psykologiskt på en arbetsplats i dåliga tider: Hur förändras beteenden och prioriteringar? Vad händer med styrning, ledning, internpolitik, relationer och kommunikation?

Chefakademins Cissi Elwin tar hjälp av HR-experten Siri Wikander, ledarskapsspecialisten Åsa Lundquist Coey och Tomas Holmgren, divisionschef på Sweco, för att ta reda på vad du som chef kommer att möta framöver – och hur du hanterar det på bästa sätt. Följ ett spännande samtal om vad som är nödvändigt för chefer och ledare att punktmarkera, värna och prioritera i en uppförsbacke. Men också vad som är okej att släppa.

Lär dig om mekanismerna som får team under press att svetsas ihop, istället för att slitas isär. Få råd om hur du som ledare kan vårda tillit, öppenhet, innovationslust och engagemang – trots att budgeten stramas åt ännu en gång.

Och också lyssna på tankar om hur chefen själv ska kunna hantera pressen och de egna känslorna, när svaret på det mesta är: ”nej”, ”tyvärr” och ”kanske nästa år”.

Varsågod: Chefens egen grundkurs i organisationspsykologi under lågkonjunktur!

Gäster:

Siri Wikander är ledarskaps- och HR-expert och föreläsare på Beyond Talking. Hon har tidigare bland annat jobbat som Head of Talent Management på Axfood, som Head of People and Culture på Hemfrid och Director of People Growth för Scandic Hotels. Hon är också krönikör i tidningen Chef.

Åsa Lundquist Coey är ledarskapsutvecklare och doktor i management och komplexitet. Hennes senaste bok Samspel och Rävspel handlar om personpolitiken på jobbet och hur vi får ett mer humant och inspirerande arbetsliv. Hon föreläser på Stockholm School of Economics och på Executive MBA-programmet hos Chefakademin.

Tomas Holmgren är chef på börsnoterade Sweco, där han ansvarar för en division med omkring 1380 medarbetare. Han har även haft ledande befattningar i Afry och en global tillverkare inom läkemedelsindustrin och gått hela vägen från biträdande konstruktör, via rollen som uppdragsledare för komplexa projekt, till chef.

Samtalet leds av Chefakademins vd Cissi Elwin.

Fortsätt läsa kostnadsfritt!

Vi behöver bara en minut…

Så roligt att du vill fortsätta läsa! Det får du strax göra, utan att betala något.

Skapa ditt gratiskonto
  • Tillgång till våra låsta artiklar och webinar gratis!

Dina uppgifter delas aldrig med tredje part. Läs vår integritetspolicy här.