Foto på Charlotta Blom på Ystads teater.

Hon tvekade inte att anställa en 57-åring

Charlotta Blom, vd för Ystads Teater, blev chef vid 28. Hon tvekade inte att anställa en 57-åring. ”Ålder har aldrig varit en fråga för mig”, säger hon.

Vill du ta in lite ketchup till min unga vän?”, sa chefskollegan till servitören på en konferensmiddag när de skulle äta skaldjur. Ett exempel på den omvända ålderism som Charlotta Blom varit utsatt för. Hon ångrar dock inte att hon sökte och fick sitt första chefsjobb i skolvärlden som 28-åring. Från att ha varit musiklärare och utbildad dirigent fick hon jobbet som chef för Kulturskolan i Ystad. I dag är hon 48 år.

”I ledningsgruppen var jag i särklass yngst och det kunde kosta på ibland i form av att inte bli lyssnad på och riktigt tagen på allvar. Ibland kände jag mig mest som en maskot. Men det var otroligt kul att få driva utveckling och leda ett kreativt arbetslag”, säger Charlotta Blom.

Att hennes chef hade stort förtroende för henne blev avgörande.

”Han var en närvarande chef och lät mig synas och utvecklas, vilket gjorde att jag sedan gick vidare till att bli avdelningschef för kulturen i Ystads kommun. Där var jag fortfarande förhållandevis ung men upplevde inte att min kompetens ifråga­sattes på grund av min ålder. Jag fick också mycket gratis uppmärksamhet för att jag stack ut.”

När hon var i 40-årsåldern rekryterade hon själv in en 57-årig enhetschef.

”Hon var högmotiverad och högenergisk och deklarerade att hon velat ha det här jobbet länge. Att hon nu tänkte att det skulle bli hennes sista fram till pensionen och att hon innan dess skulle åstadkomma det här och det här. Vilket hon gjorde med råge.”

Illustration med en våg där en yngre chef har tyngst vågskål.

Läs också: Allt fler chefer väljs bort på grund av ålder

Charlotta Blom hade sina funderingar kring hur den sökandes motivation skulle vara och om det fanns energi nog för den utveckling som behövdes. Men personalen kände redan till personen och förespråkade henne varmt – och Charlotta säger att enhetschefen fram till att hon gick i pension i somras åstadkom en fantastisk utveckling av verksamheten under de sju år hon arbetade.

”Ålder har aldrig varit en fråga för mig. Det handlar om att matcha vad verksamheten behöver, i vilket utvecklingsskede man är i och vilken chef som är bäst lämpad för det. Kompetensen måste alltid finnas där. Sedan handlar det om energinivå och engagemang.”

Morten Olsen vid sitt skrivbord.

Läs också: Chefen som sökt 400 jobb - utan framgång

mpuff
Prenumerera på Chef

DITT ledarskap spelar roll

Vi stöttar dig! Med Chef får du kraften och verktygen att leda ditt team mot framgång.

Relaterade artiklar

Illustration med tre nöjda personenr som krokar arm med varandra.
Karriär

Medarbetarna mer lojala under pandemin

Medarbetarlojaliteten växer, trots pandemin. Det visar en färsk undersökning från Netigate med data från 263 företag i olika länder och branscher.

Ett verktyg för reflektion har hjälpt Micael Broström, försäljnings- och marknadsdirektör på Elitfönster, att förstå hur medarbetarna verkligen mår och hur de ligger till.
Annonssamarbete Chef + Rolf

Så ser chefen hur alla mår – på 5 minuter

”Jag letade efter en metod att säkerställa det närvarande, coachande och inkluderande ledarskapet”, säger Elitfönsters försäljnings- och marknadsdirektör Micael Broström. Han hittade det i en app.

cissi_webb_09
Karriär

Cissi Elwin: "Det viktiga är vad chefen uträttar"

”Det finns många egenskaper man kan behöva granska. Åldern är inte en av dem,” skriver Cissi Elwin i sin nya krönika.
lisensommarwebb
Karriär

Årets sommar­­pratare med chefs­profil

Sommarpratare – och chef. Många av årets sommarvärdar i radions P1 har egna chefs- och ledarskapserfarenheter som de delar med sig av. Dags att spetsa öronen!

Glad äldre kvinna som skakar hand med en man.
Karriär

Överkvalificerad? Nej, under­uppskattad!

Chip Conleys tre tips för hur du undviker eller tar loven av någon som påstår att du är överkvalificerad.

Morten Olsen vid sitt skrivbord.
Karriär

Chefen som sökt 400 jobb - utan framgång

Efter att Morten Olsen förlorade jobbet för två år sedan, som 58-åring, har han gått bet på arbetsmarknaden. ”Men jag är en fighter, det är bara att jaga vidare”, säger han.

HR och chefer behöver få bättre koll på orsakerna bakom sjukfrånvaron, menar Tobias Ekros, vd på MedHelp.
Annonssamarbete Chef + MedHelp

Blind fläck hos HR hindrar minskning av sjukfrånvaro

Arbetet med att sänka sjuktalen är viktigt, men ofta ineffektivt. En ny rapport pekar på flera möjliga orsaker.

Vit skylt med texten
Karriär

Hur gammal är en bra chef?

Nästan varannan chef, 43 procent, har känt sig missgynnad på grund av ålder, visar Chefs undersökning. Det är en ökning med nio procentenheter sedan motsvarande undersökning 2018.