Foto på Charlotta Blom på Ystads teater.

Hon tvekade inte att anställa en 57-åring

Charlotta Blom, vd för Ystads Teater, blev chef vid 28. Hon tvekade inte att anställa en 57-åring. ”Ålder har aldrig varit en fråga för mig”, säger hon.

Vill du ta in lite ketchup till min unga vän?”, sa chefskollegan till servitören på en konferensmiddag när de skulle äta skaldjur. Ett exempel på den omvända ålderism som Charlotta Blom varit utsatt för. Hon ångrar dock inte att hon sökte och fick sitt första chefsjobb i skolvärlden som 28-åring. Från att ha varit musiklärare och utbildad dirigent fick hon jobbet som chef för Kulturskolan i Ystad. I dag är hon 48 år.

”I ledningsgruppen var jag i särklass yngst och det kunde kosta på ibland i form av att inte bli lyssnad på och riktigt tagen på allvar. Ibland kände jag mig mest som en maskot. Men det var otroligt kul att få driva utveckling och leda ett kreativt arbetslag”, säger Charlotta Blom.

Att hennes chef hade stort förtroende för henne blev avgörande.

”Han var en närvarande chef och lät mig synas och utvecklas, vilket gjorde att jag sedan gick vidare till att bli avdelningschef för kulturen i Ystads kommun. Där var jag fortfarande förhållandevis ung men upplevde inte att min kompetens ifråga­sattes på grund av min ålder. Jag fick också mycket gratis uppmärksamhet för att jag stack ut.”

När hon var i 40-årsåldern rekryterade hon själv in en 57-årig enhetschef.

”Hon var högmotiverad och högenergisk och deklarerade att hon velat ha det här jobbet länge. Att hon nu tänkte att det skulle bli hennes sista fram till pensionen och att hon innan dess skulle åstadkomma det här och det här. Vilket hon gjorde med råge.”

Illustration med en våg där en yngre chef har tyngst vågskål.

Läs också: Allt fler chefer väljs bort på grund av ålder

Charlotta Blom hade sina funderingar kring hur den sökandes motivation skulle vara och om det fanns energi nog för den utveckling som behövdes. Men personalen kände redan till personen och förespråkade henne varmt – och Charlotta säger att enhetschefen fram till att hon gick i pension i somras åstadkom en fantastisk utveckling av verksamheten under de sju år hon arbetade.

”Ålder har aldrig varit en fråga för mig. Det handlar om att matcha vad verksamheten behöver, i vilket utvecklingsskede man är i och vilken chef som är bäst lämpad för det. Kompetensen måste alltid finnas där. Sedan handlar det om energinivå och engagemang.”

Morten Olsen vid sitt skrivbord.

Läs också: Chefen som sökt 400 jobb - utan framgång

chef-marknadsbit-1
Prenumerera på Chef

DITT ledarskap spelar roll

Vi stöttar dig! Med Chef får du kraften och verktygen att leda ditt team mot framgång.

Relaterade artiklar

Lars Strannegård rättar till sin slips.
Karriär

Handelshögskolans rektor tror på det empatiska ledarskapet

Fyra grundvärden ska garantera ett ledarskap som står pall också i extremt snabb förändring.
”Att vara empatisk är helt centralt i det”, säger Lars Strannegård, rektor på Handelshögskolan i Stockholm där framtidens toppchefer och ledare utbildas.

Helena Martini, HR-chef på fastighetsbolaget Atrium Ljungberg, ser hälsokontroller för medarbetare som en investering. Foto: Christoffer Edling
Annonssamarbete Chef + Werlabs

Enkelt hälsotest lyfter prestationer på jobbet

”Det är att visa omtänksamhet i handling”, säger Helena Martini, HR-chef på Atrium Ljungberg, om den hälsokontroll som har blivit ett viktigt redskap och en uppskattad del av arbetet med hållbara medarbetare.

Anna Wikland till vänster. Bild på leende kvinna vid skrivbord till höger.
Karriär

Så ska Google lyfta kvinnliga entreprenörer

Nu går Google i spetsen för att förbättra kvinnors förutsättningar genom initiativet #WeStart.
”En insats som känns självklar och viktig”, säger Googles Sverigechef Anna Wikland.

En kvinna med långt mörkt hår tittar sig i spegeln. Vid hennes ansikte finns rosa hjärtan.
Karriär

Tre tips - så förhindrar du narcissister att skada din arbetsplats

Narcissister tar sig till höga positioner snabbare än andra. Det visar en ny italiensk studie.

Fotografi av Viktor Svensson son står i en trappa.
Karriär

Från reporter till vd och koncernchef

Börs-vd:ar är också människor. Hierarkiernas ofta illusoriska makt blev en aha-upplevelse för Viktor Svensson, som gjort karriär av att tänka nytt.

Illustration med en dator som går sönder och en frustrerad medarbetare.
Karriär

Då är äldre medarbetares kunskap avgörande

Det moderna samhällets sårbarhet för cyberattacker blir alltmer uppenbar. I sådana lägen blir äldre medarbetares kunskap i att kunna hålla igång verksamheten manuellt avgörande.

Med ett verktyg för strukturerad och tydlig feedback har Johan Isacsson på Skandia lyft sitt team rejält.
Annonssamarbete Chef + Rolf

Han hittade succémetoden för bättre ledarskap

Glada medarbetare, hög kundnöjdhet och dubblad försäljning. Möt chefen som ser sina medarbetare som Formel 1-förare och regelbundet tar in dem i depån.

Cilla Benkö i röd tröja och mot en vit bakgrund.
Karriär

Cilla Benkö: Jag har en snabb hjärna

Precis som många andra chefer brottas Sveriges Radios vd Cilla Benkö med hur det nya arbetslivet ska se ut.

”Vi får inte fastna i lösningar som blir bra för en enskild individ. Vi måste tänka på företaget”, säger hon i nya avsnittet av ledarskapspodden Chef Dilemma, där hon diskuterar ledarskap med Cissi Elwin.