Bootcamp peakar som träningsform

Tack vare covidpandemin vill allt fler träna utomhus – och nu har också Friskis och Svettis satt upp det gamla militärkonceptet bootcamps på schemat.

Hälsa
Publicerad

Bootcamp är en intensiv gruppträning med mycket pepp, fullt jämbördig med crossfit, enligt studier av John Porcari, professor vid institutionen för träning och idrottsvetenskap vid University of Wisconsin, La Crosse.

I genomsnitt bränner man 10 kalorier i minuten, vilket motsvarar cykling eller simning. Pulsen ligger i genomsnitt på 77 procent av maximum och ger därmed förbättrad kondition, enligt American College of Sports Medicine.

Det bästa kanske ändå är att bootcamps bygger teamkänsla, ökar självförtroende och motivation. Det är som gjort för en arbetsplats.

Så varför inte som chef ta initiativ till ett bootcamp med ett gäng medarbetare?

Ni får med all sannolikhet roligt tillsammans på köpet. En bra idé är att lämna den skrikande peppen till någon annan och i stället delta som en i teamet.

KOMMENTERA ARTIKELN

Vad tycker du? Kommentera artikeln här nedan. Det gör du via tjänsten Ifrågasätt som också är ansvarig för kommentarsfunktionen. Kommentarerna visas på chef.se i anslutning till texten. För att kommentera behöver du först skapa ett konto och logga in. Håll god ton och håll dig till ämnet. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. Även Chef kan ta bort kommentarer. Chef förbehåller sig även rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

Skapa ett gratiskonto, läs Chef digitalt för

0:-

  • Tillgång till våra låsta artiklar gratis!

Skapa ditt gratiskonto

Se alla våra erbjudanden