moocs

Bli smartare med MOOC:s – helt gratis

Mitt i karriären och ingen tid för vidareutbildning? Med kostnadsfria onlinekurser, så kallade MOOC:s, öppnas nya möjligheter till studier, var och när du vill – till exempel vid Stanford och Harvard University.

Du vet att du borde snäppa upp dina fackkunskaper, hänga med och vässa cv:t. Samtidigt är du mitt i livet och karriären. Hur få tid över till studier?

Med MOOC öppnar sig nya möjligheter – tänk att kunna plugga när, var och på vilket universitet du vill!

MOOC? Förkortningen står för Massive Open Online Courses, öppna storskaliga kurser på internet, ett fenomen som vuxit drastiskt de senaste åren. Startskottet gick 2011 då elituniversitetet Stanford i USA lanserade en onlinekurs utan behörighetskrav, som lockade 160 000 studenter globalt. En så kallad internetrevolution. I dag kokar hela nätet av kurser i alla tänkbara ämnen, öppna för vem som helst, anordnade av all världens universitet och högskolor.

positivledare

Läs också: Byt strategi – och bli en mer positiv ledare

De öppna kurserna – som med tiden delvis och allt mer kommit att dölja sig bakom någon form av betalvägg – består i allmänhet av korta föreläsningar på video, kompletterade med texter och annat material på nätet. Deltagarna jobbar interaktivt, svarar på kontrollfrågor och gör inlämningsuppgifter som rättas av en maskin. Ibland finns möjlighet till interaktion med andra deltagare och lärare via olika diskussionsforum.

Kungliga Tekniska Högskolan, KTH, i Stockholm hör till de svenska lärosäten som hakat på trenden med MOOC. För att börja plugga räcker det att skapa ett konto och registrera sig på någon kurs som verkar intressant. I utbudet ingår allt från ledarskap inom digital transformation till grundläggande aspekter på rymdfärder. Kurserna är i KTH:s fall helt gratis, men för att få ut ett intyg efteråt krävs ibland en verifikationsavgift på ett par hundra kronor och uppåt. Nivåerna varierar och det kan behövas avancerade förkunskaper för att hänga med.

De öppna online-kurserna ger inga universitetspoäng – vad är de då värda på arbetsmarknaden?

”Det värdefulla med de här väldigt korta kurserna är inte främst att de ska leda till nya jobb, utan snarare att de höjer kompetensen i det man redan gör. Det ser vi ett stort behov av ute i näringslivet, särskilt inom digitalisering. Online-kurserna bör jämföras med andra typer av kompetensutveckling, i det vi kallar det livslånga lärandet”, säger Linda Barman, projektansvarig för det öppna kursprogrammet på KTH.

orm

Läs också: ”Giftiga” medarbetaren påverkar mer än stjärnan

Vilken online-kurs ska man då välja?

Utbudet är enormt och det kan vara svårt att orientera sig. Mycket handlar förstås om vilket yrkesfält man verkar inom. Jobbar man i Sverige kan det vara klokt att kika lite extra på de svenska lärosätenas kursutbud.

De svenska kurserna har ofta en omedelbar anknytning till en specifikt svensk verklighet. Vill man exempelvis lära sig mer om arbetsmiljö, kan det vara bra att gå en kurs som tar hänsyn till svenska regler och lagar inom det området”, säger Linda Barman.

Värt att fundera på är också hur mycket tid man är beredd att lägga ner på sin kompetensutveckling, och vad man behöver kunskaperna till. Är syftet att omedelbart förbättra sin arbetssituation, eller är det mer av allmänt intresse?

Jag brukar jämföra det med att köpa en facklitterär bok för att lära sig något nytt, vilket är en viktig del av att vara människa i dag. Skillnaden här är att vi har en interaktivitet, vilket i sig kan vara ett viktigt motiv: Tänk att sitta på ett mindre företag i Sverige och via en onlinekurs komma i kontakt med andra som verkar i samma bransch och under liknande omständigheter, över hela världen. Det kan öppna oanade möjligheter och perspektiv”, säger Linda Barman.

lager

Läs också: Därför bör du satsa på ”upskill och reskill”

ca-marknadsbit-cissi
Chefakademin

Ta ansvar för ditt lärande

Chefakademin är den självklara startpunkten när du söker chefs-och ledarskapsutbildningar. Ta ansvar för ditt lärande – det har aldrig varit enklare.

Relaterade artiklar

Man jonglerar med snöbollar.
Karriär

Därför vinner generalister över specialister

Är du generalist eller specialist? I bästsäljande boken Range förklarar David Epstein varför du som chef gör klokt i att tänka brett och stort.
intro_motesskola
Annonssamarbete Chef + Svenska Möten

Stor guide: Bli en mästare på möten

Lär dig leda och nå mål med hjälp av effektiva och inspirerande möten. Här i Chefens mötesskola blir du en stjärna som mötesledare – i 6 steg.
Drottning Elizabeth i rosa hatt
Karriär

Nu kan du bli chef över kungliga resor – vid brittiska hovet

Sörjer du att säsong 3 av The Crown redan är slut? Nu har du chansen att ta dig in i hetluften på riktigt. Det brittiska hovet söker nämligen en ”director of royal travel”, eller chef för de kungliga resorna.
Introverta chefer har många vinnande ledarskapskvalitéer.
Karriär

5 succéfaktorer – för introverta chefer

En framgångsrik ledare porträtteras ofta som en social kameleont som gärna står i centrum för jämnan. Men en introvert chef kan ha ovärderliga ledarskapskvalitéer. Såhär gör du det mesta av dem.
chessny
Karriär

Nej – det är inte alltid bra att vinna

Föreställ dig själv i ett läge där konkurrensen är knivskarp, om ett eftertraktat jobb kanske eller uppmärksamhet på marknaden och inför kunder.

Daniel Ellison, Motala Verkstad
Karriär

”Det finns nätter när man inte sover”

Motala Verkstads vd Daniel Ellison är en av få svenska industriledare som talar japanska. Sjubarnspappans rekordsnabba karriär tog sin början – i svampskogen.
Ställ frågor om engagemanget – och ta action på de svar du får, säger Viktoria Lindhé på &frankly Foto: Martina Huber
Annonssamarbete Chef + &frankly

7 frågor du ska ställa till dina medarbetare 2020

Gör enkla frågor om engagemang till en framgångsfaktor i ditt ledarskap. ”Då kommer du åt en hävstångseffekt”, säger Viktoria Lindhé på &frankly. Här tipsar hon om konkreta actions för chefer ­– när medarbetarnas engagemang sviktar.
driftigsamarbetsinriktadkompetent
Karriär

Här är chefens viktigaste egenskaper

Kompetent, samarbetsinriktad – men också driftig. Sådan är den optimala chefspersonen – i alla fall om man ser till vad både chefer själva och de som ska anställa dem tycker. Det visar två nya undersökningar från Novare och Ledarna.