Webinar: Så vässar du dina karriärmöjligheter

Kört fast i karriären? Att gå vidare och utveckla nya idéer behöver inte vara svårt, säger Johan Eriksson, utvecklings­­- och innovationsexpert hos Google. ”Det krävs inga speciella egenskaper. Hjärnan är plastisk och vi kan alla göra val. Det som krävs är en vilja och nyfikenhet.”

Karriär
Publicerad

Vad

Webinar om hur man vässar sina karriärmöjligheter i ett föränderligt arbetsliv.

Nytta

Johan Eriksson, utvecklings­­- och innovationsexpert hos Google och ledarskapsrådgivaren David Ståhlberg ger sina tips för dig som vill ta nästa steg och utvecklas.

Håll dig het hela 20-talet var rubriken på det Chefsakadamin-webinar där Johan Eriksson och ledarskapsrådgivaren David Ståhlberg gav konkreta råd till dem som vill vässa sina möjligheter i ett föränderligt arbetsliv.

Tillsammans driver de Chapter X, som bedriver utbildningar inom entreprenör- och intraprenörskap. För de många som längtar efter att förverkliga en dröm eller idé ­– en Gallup-undersökning tyder på att så kan vara fallet för uppåt 80 procent av alla yrkesverksamma – kan ett första steg vara en strukturerad analys av möjligheterna till praktiskt genomförande.

”Det första man behöver skaffa sig kunskap om är behoven bland människorna som idén är till för, och hur den egna verktygslådan ser ut. Ny teknik är en viktig komponent, som långt ifrån alla har koll på eftersom den förändras så snabbt. Bra att veta är att alla kan ta fram digitala verktyg, utan att själv behöva lära sig programmering”, säger Johan Eriksson: att bygga en webbsida med webbshop behöver exempelvis bara ta några timmar.

Mycket handlar om ”mindset”:

”Man behöver inte göra allting själv, eller ha något stort företag eller stora resurser i ryggen. Vilka möjliga partnerskap finns? Hur kan jag lära mig av andra, som brinner för liknande frågor som jag? Oavsett idé, finns alltid någon annan ute i världen som brinner för ungefär samma sak”, säger David Ståhlberg.

”Alla kan bli entreprenörer eller intraprenörer. Det gäller att lära känna sig själv, bli sann mot sig själv och hitta sin riktning”, säger Johan Eriksson.

Läs webbartiklar kostnadsfritt

0:-

  • Tillgång till våra låsta artiklar och webinar gratis!

Skapa ditt gratiskonto

Se alla våra erbjudanden