Medarbetarna får jobba på distans, på kontoret eller utomlands

Nyligen lanserade Klarna sin nya ”Flexible Work Policy”. Tanken med hybridmodellen är att erbjuda medarbetarna större valmöjlighet till frihet och flexibilitet i hur och var de väljer att arbeta. Pandemiåren har visat att framgång nås även när anställda får välja hur de vill arbeta: På distans, på kontoret eller en kombination utifrån vad som gör dem mest produktiva.

Arbetsmiljö
Publicerad

Vad

Klarnas nya Flexible Work Policy” innebär att anställda får välja om de vill arbeta hemifrån, på kontoret och viss mån utomlands.

Nytta

Ta del av en av alla lösningar som företag tagit fram efter pandemin och hur man resonerat kring det.

Före pandemin samlades teamen i första hand fysiskt. Under de senaste två åren har Klarna utvecklat sätt som gör att medarbetarna kan känna engagemang och lust även när de arbetar på distans.

Den nya policyn ”Flexible Work Policy” innebär att anställda får arbeta på distans i det land där de är anställda och från kontoret om de önskar det. Dessutom ges möjligheten för anställda att arbeta på ett Klarna-kontor utomlands i upp till 20 dagar per år vilket främjar global teambuilding, personlig utveckling och karriärmöjligheter. För att säkerställa att de anställda är ordentligt utrustade ger Klarna också varje anställd ett visst ekonomiskt stöd per år samt utrustning som kan användas för att förbättra personliga hemmakontor eller uppgradera arbetstillbehör.

Målet är att kunna bibehålla den ledande platsen som företaget har på marknaden.

”Klarnas attraktivitet som arbetsgivare ökar och detta är en position som vi vill behålla. Universums ranking bland studenter som presenterades i slutet av april visar att Klarna är rankad fyra av 100 bland ekonomistudenter och fem av 100 bland IT-studenter. Att kunna rekrytera och behålla talang är helt affärskritiskt för oss. Vår nya och mer flexibla arbetspolicy gör att vi blir en ännu mer modern arbetsplats”, säger Jesper Eriksson, Sverige-chef på Klarna.

Det tas även initiativ för att föra samman och vårda teamen, underlätta månatliga möten på kontoret för de delar av arbetet där personlig interaktion förblir värdefull.

”Vi vill att våra passionerade medarbetare ska kunna arbeta på en plats de älskar. På Klarna förstår vi att alla har sina egna preferenser för var och hur man bäst arbetar. Vi är glada över att kunna kombinera kraften i personliga möten med ett effektivt distansarbete för att skapa en hybridmodell som stärker anställda och uppmuntrar företagsomfattande samarbete”, säger Linda Höglund, Chief Operating Officer på Klarna.

1 år med Chef för bara

1695:-

  • Expertråd och stöd i chefsfrågor
  • Djupdykande reportage och personliga intervjuer med chefer från olika branscher.
  • Inspiration och motivation till ditt ledarskap.
  • Chef Premium med smarta digitala verktyg som förenklar ditt chefsjobb.
  • Tips och råd för att ta nästa kliv i karriären.
  • Mallar och avtal ingår
  • Tidningen Chef hem i brevlådan

Skaffa Chef nu

Se alla våra erbjudanden