Ledarskaps­utbildning till stöd för barn på flykt

Musikhjälpen 2022Ingen kan göra allt, men alla kan göra något. När Chefakademin auktionerade ut en populär ledarskapsutbildning till förmån för barn på flykt gav sig Richard Alm på Motor-Service Sweden AB in i budkriget med avsikt att vinna. ”Det har blivit en tradition”, säger Richard Alm.

Om Chefakademin
Text: Chefakademin
Publicerad
Chefakademin samlade in 22 400 kr till Musikhjälpen 2023
Chefakademin samlade in 22 400 kr till Musikhjälpen 2022.

Målet med 2022 års upplaga av Sveriges Radios återkommande hjälpinsats Musikhjälpen är att ge barn på flykt en tryggare barndom. Totalt samlades hela 54,5 miljoner kronor in till ändamålet. För Chefs utgivare Chefakademin var det självklart att auktionera ut en ledarskapsutbildning till stöd för Musikhjälpen, där den vinnande summan oavkortat gick till insamlingen.

Auktionens högstbjudande fick själv välja mellan två av Chefakademins absolut populäraste ledarskapsutbildningar – Ny som chef och UGL – Utveckling av grupp och ledare – med alla kostnader för måltider och boende täckta. Kampen blev hård, med 113 lagda bud. I slutändan var det Richard Alm, Managing Director vid Motor-Service Sweden AB, som ropade hem ledarskapsklassikern UGL för 22 400 kronor.

Det är inte första gången det lilla företaget med sex anställda bidrar till Musikhjälpens arbete – tvärtom.

Richard Alm.

”Vi har som tradition stöttat Musikhjälpen genom åren, då det är för en god sak och för att de gör ett bra jobb”, säger Richard Alm.

Motor-Service tillhandahåller reservdelar för fartygsmotorer och kraftverk världen över. Till arbetsplatsen i Vagnhärad har man genom Musikhjälpen också passat på att buda hem gatukonstinspirerade verk av konstnären Niclas Sjöström.

”Just i år budade vi hem ett porträtt av Josefin Jinder, och det var faktiskt andra målningen av samma artist, utöver UGL-utbildningen”, berättar Richard.

Varför valde ni att buda på just en ledarskapsutbildning?

”Jag vet sedan tidigare att UGL är en bra ledarskapsutbildning, och det är kul att alltid kunna utvecklas. Ledarskap är en färskvara. Jag tror att personlig utveckling hos individer är viktigt för att mitt företag ska utvecklas.”

Vad ser du fram mot mest med utbildningen?

”Att få umgås med likasinnade och att få en personlig boost.”