Jobben som ger dig en topplön

Är du sugen på att ge dig själv ett rejält lönelyft? Då gäller det inte bara att ha ett stort driv utan också att välja rätt arbetsgivare! Chef listar var du hittar de 10 bäst betalande företagen.

Karriär
Publicerad
En spargris, miniräknare och mynt

Du ska inte bara ha ett driv och vara målinriktad. För att maxa lönen ska du både pricka in rätt arbetsgivare, stad och bransch. Löneläget är solklart högst i Stockholm. Faktum är att 82 av Sveriges bäst betalande arbetsgivare finns i huvudstaden. Det visar kreditupplysningsföretaget Creditsafes årliga genomgång.

Teknik och finans toppar listan och för första gången sprängs tremiljonersgränsen, då investmentbolaget EQT valt att ge sina anställda 3,1 miljoner kronor på år i genomsnitt, vilket motsvarar en månadslön på hela 260 000 kronor.

De 10 bäst betalande företagen

Underlaget till listan grundar sig på aktiebolag med minst 50 anställda och baseras på lönekostnad/antal anställda från företagens egna bokslut som lämnats till Bolagsverket. Alla snittlöner är inklusive skatt, exklusive sociala avgifter. Lön till VD och styrelse ingår ej.

Fortsätt läsa kostnadsfritt!

Vi behöver bara en minut…

Så roligt att du vill fortsätta läsa! Det får du strax göra, utan att betala något.

Skapa ditt gratiskonto
  • Tillgång till våra låsta artiklar och webinar gratis!

Dina uppgifter delas aldrig med tredje part. Läs vår integritetspolicy här.