»Jag måste offra något«
Är du nervös?
»Nej, inte så farligt. Jag har lagat ett stort antal middagar till Kungliga Slottet och är ganska van. Men det är klart att jag kommer att bli lite nervös på själva dagen, detta är ju det största jag har gjort i min karriär.«
Hur håller du menyn hemlig?
»Det blir svårare ju fler som blir involverade. Men min personal har fått skriva på ett kontrakt om tystnadsplikt.«
Vad kan andra chefer lära sig av en kökschef?
»Hur man hanterar stress. Den pressen som uppstår i ett kök, när man står vid luckan och det kommer in beställning efter beställning, då börjar man lätt hyperventilera. Det bästa sättet att motverka det är att andas lugnt, och behålla sin struktur.«
Du har fyra barn, hinner du träffa dem?
»Det blir inte så mycket av det, framför allt ses vi på söndagar och morgnar. När jag kommer hem på kvällen sover de minsta redan. Min femåring brukar ringa och gråta ibland och säga att han saknar mig. Det är jättejobbigt så klart. Men om man ska bli en framgångsrik kökschef måste man offra någonting.«
Vad hoppas du att Victoria och Daniel kommer att säga om din mat?
»Att den är fantastisk så klart. Men det viktigaste för dem är nog att gästerna blir nöjda och att middagen flyter på som planerat.«
Fortsätt läsa kostnadsfritt!
Vi behöver bara en minut…
Så roligt att du vill fortsätta läsa våra artiklar! Det får du strax göra, utan att betala något.
- Tillgång till våra låsta artiklar och webinar gratis och utan tidsbegränsning!
Dina uppgifter delas aldrig med tredje part. Läs vår integritetspolicy här.