Lediga chefsjobb
Alla chefsjobb

Årets Chef

Juryarbete

Hundratals nominerade kandidater ska bli till en vinnare. Processen från nominering, via djupresearch till prisutdelning är lik den rekrytering som genomförs till tunga befattningar i näringslivet.

1. Nomineringsprocess

Juryarbetet bakom Årets Chef är en gedigen process som pågår under flera månader. Arbetet börjar redan innan sommaren då jurymedlemmarna handplockas till jurygruppen som står bakom utmärkelsen Årets Chef.

Nomineringsprocessen pågår under en månad från mitten på augusti till mitten på september och under denna period skickas det ut frågeformulär till de nominerade kandidaterna.

Formulären sammanställs och säkerställs och blir sedan underlag till det första jurymötet. Av hundratals nominerade kandidater ska juryn enas om fem kandidater som går vidare till nästa steg.

Årets Chef 2023
Årets Chef 2023-juryn i digitalt möte
Årets Chef 2023-juryn i digitalt möte.

2. Urval och finalister

De fem kandidater som juryn valt ut under det första mötet får gå igenom samma process som under en chefrekryteringsprocess. Denna process genomförs av vår researchpartner. Intervjuerna sammanställs och blir sedan underlag för det sista och avgörande jurymötet då jurygruppernas uppgift är att välja ut tre finalister varav en vinnare för respektive priskategori.

Utöver researchbolagets material som består av kvalitativa och kvantitativa analyser så kollar dessutom juryn hur de nominerade lever upp till de nio punkter för ett gott ledarskap som Chef har formulerat. Det blir ofta ganska heta diskussioner om hur tungt olika meriter ska väga. Till sist är det juryordförande som har sista ordet. Endast ett fåtal personer vet vilka som är vinnare. Vinnarna presenteras på evenemanget Årets Chef i mars.

Årets jury

cecilia norrby

redaktionschef, chef (ordförande)

ashkan pouya

serieentreprenör och medgrundare, serendipity group

Helene Barnekow

hélène barnekow

f.d. vd microsoft sverige, numera partner i konsultföretaget ascension

Björn Zoëga

björn zoëga

vd, karolinska universitetssjukhuset

mattias dahl

vice vd, svenskt näringsliv

hayaat ibrahim

generalsekreterare, institutet mot mutor

leif denti

fil. dr. i psykologi, göteborgs universitet

Badenoch + clark

researchpartner

Badenoch + Clark erbjuder Executive Search, Advisory och Assessment. Oavsett om du är i behov av våra tjänster eller söker du nya utmaningar så fokuserar vi alltid på det som är viktigast för dig. Som researchpartner till Årets Chef 2021 identifierar vi tillsammans med Chef Sveriges bästa chefer!