Så vinner vinnarna på Chefgalan

45 jurymedlemmar och hundratals nominerade kandidater. Processen från nominering, via djupresearch, till galan 2020 är lik den rekrytering Experis gör till tunga befattningar i näringslivet.

1. Nomineringsprocessen

Juryarbetet bakom Chefgalan är en gedigen process som pågår under ett helt år. Arbetet börjar redan på våren då ca 45 jurymedlemmar handplockas till de olika jurygrupperna. I samråd med våra medarrangörer tar vi fram tydliga syften och kriterier för varje priskategori.

Nomineringsprocessen pågår mellan juni och oktober och under denna period skickas det ut frågeformulär till de nominerade kandidaterna. Formulären sammanställs och säkerställs och blir således underlag till det första jurymötet. Av 100-tals nominerade kandidater ska respektive jurygrupp välja fem kandidater som går vidare till nästa steg.

chefgalan_diamanten_mindre-2

2. Urval och finalister

De fem kandidater som juryn valt ut under det första mötet får gå igenom samma process som under en chefrekryteringsprocess. Denna process genomförs av vår researchpartner Experis. Intervjuerna sammanställs och blir sedan underlag för det sista och avgörande jurymötet då jurygruppernas uppgift är att välja ut tre finalister varav en vinnare för respektive priskategori.

Utöver Experis material som består av kvalitativa och kvantitativa analyser så kollar dessutom juryn hur de nominerade lever upp till de nio punkter för ett gott ledarskap som Chef har formulerat. Det blir ofta ganska heta diskussioner om hur tungt olika meriter ska väga. Till sist är det juryordförande som har sista ordet. Endast ett fåtal personer vet vilka som är vinnare. Vinnarna presenteras på Chefgalan den 11 mars 2020.

Experis logga

Research av Experis

Experis är ett konsult- och rekryteringsföretag med fokus på chefer och specialister inom IT, Ingenjörer, Ekonomer och Ledarskap. Vi vänder oss till de som vill ta nästa steg i karriären.

Genom att kombinera vår branscherfarenhet med vår kunskap om kandidatens potential får vi såväl talanger som verksamheter att växa och utvecklas. Experis finns på ett 50-tal orter i Sverige, i mer än 50 länder världen över och är en del av ManpowerGroup.

Vi är otroligt stolta över att vi i år tillsammans med Chef ska identifiera Sveriges bästa chefer.

Till Experis