Priset Årets HR-chef

Priset delas ut av Workday. Syftet med priset är att belöna en hr-chef som moderniserat arbetet på ett sätt som lyft organisationen, motiverat medarbetarna och skapat förändring.

Årets finalister 2020:

Margareta Jensen Dickson, Head of people Stena Line

Denna ledare har lyckats kombinera fokus på ett förbättrat arbetsklimat och ett ökat resultat för bolaget. Hon har satt kurs mot en tydlig förändringsresa där fokus är att modernisera en traditionstyngd organisation. Med ett omvittnat kunnande om affären, har hon byggt vidare på de klassiska HR-frågorna för att möjliggöra ett mångfalds- och digitaliseringsarbete som ska säkra företagets position i framtiden. Med mod, passion och tydlighet i organisationen visar hon på uthållighet och genomförandekraft som rönt förtroende både hos ledning, medarbetare och fackförbund.

Ida Troive, HR-chef Parks and Resorts & Gröna Lund

En chef som under en längre tid har gjort kultur, värderingar och samhällsnytta till affärsnytta på ett nytt, attraktivt och flexibelt sätt. Hon har skapat nya och inspirerande sätt att visa vägen för andra inom ett, i allra högsta grad, aktuellt område. Många vittnar om en lösningsorienterad, nytänkande och autentisk ledarstil som uppskattas av ledningen såväl som de anställda. Denna ledare kombinerar det mänskliga med det affärsmässiga vilket adresserar några av de viktigaste utmaningarna i samhället just nu.

Anna Sävinger Åslund, svp Human Resources Essity

Denna chef har visat på ett strategiskt och affärsnära HR-arbete där komplext förändringsarbete gjort ett stort avtryck i hela sin organisation och sättet de arbetar på idag. Hon är tydlig, konsekvent, modig och har som självklar förändringsagent visat vägen i en affärskritisk omstrukturering av hela koncernen. Att det sker i en stor, internationell, konkurrensutsatt och traditionstyngd miljö med stort behov av kundorientering och digitalisering gör inte hennes insats mindre imponerande.

mattias-bolander

Därför står vi bakom priset

Vi har länge sagt att personalen är vår viktigaste resurs, det har aldrig varit tydligare än nu. Bolag som Amazon, Facebook, Google och Netflix representerar enorma börsvärden, inte att förglömma våra fantastiska svenska bolag som till exempel Spotify, Mindcraft, Klarna och King, som på kort tid vuxit till världsnamn utan att producera fysiska produkter – och det tack vare sina otroliga medarbetare.

Våra svenska bolag utsätts i dag för starkt förändringstryck och det krävs chefer som som tar plats i ledningsgruppen och aktivt driver förändring. Workday vill premiera de som förbättrar arbetsmiljö och mångfald, skapar mervärde för sina företag och säkerställer att rätt beslut fattas för att få rätt person på rätt plats.

Mattias Bolander, nordenchef, Workday

chefgalannystjarna

Kriterier

  • Pristagaren driver och utvecklar organisationen och HR.
  • Pristagaren har hittat nya arbetssätt och skapat ett mervärde för sin organisation.
  • Pristagaren har navigerat sitt arbete i en komplex värld.
  • Pristagaren är ett gott föredöme i branschen.
  • Pristagaren har visat på goda resultat på flera nivåer i organisationen.
hr

Jurygrupp

Från vänster:
Katarina Berg, chro, Spotify
Fredrik Wetterlundh, senior partner, Lake Lefroy
Cecilia Lundin, svp, people and brand, Telia
Ordförande: Mattias Bolander, nordenchef, Workday
Rutger Carlheim Gyllenskiöld, Experis

Var med och hylla det goda ledarskapet!