Arbetsplatsen ger 20 000 till den som tipsar om en ny kollega

Hitachi Energy i Ludvika tar till udda grepp i jakten på ny kompetens: 20 000 kronor för varje tips som leder till anställning.

Rekrytering
Publicerad

Det är avdelningen Transformers inom Hitachi Energy i Ludvika som höjer insatserna i sökandet efter talang. Det är svårt att locka ingenjörer, konstruktörer och kvalitetstekniker på en marknad som skriker efter folk, och där enbart Hitachi planerar för en expansion med flera hundra nyanställningar.

”Vi har sedan länge ett system där vi erbjuder våra medarbetare en tipspeng på 10 000 kronor om de tipsar om en person som sedan får en anställning hos oss. Just nu kör vi en tidsbegränsad satsning på vår affärsenhet Transformers i Ludvika där vi under en kortare period höjt tipspengen till 20 000 kr då vi har ett utökat behov av att rekrytera flera ingenjörer och produktionspersonal”, säger Malin Estelli som är kommunikationschef inom företaget.

”Det är hård konkurrens om kompetens samtidigt som vi har hög tillväxt och ser en fortsatt stor efterfrågan på våra produkter och tjänster. Den globala energiomställningen är mer aktuell än någonsin och här har vi som teknikledare inom området en viktig roll i omställningen mot ett mer hållbart samhälle – och det gör att vi behöver rekrytera minst 500 personer det kommande året.”

Företaget vill inte uttala sig kring vad initiativet inneburit i form av tips och anställningar förrän testperioden är över, men enligt Malin Estelli har reaktionerna hittills varit ”positiva.”

KOMMENTERA ARTIKELN

Vad tycker du? Kommentera artikeln här nedan. Det gör du via tjänsten Ifrågasätt som också är ansvarig för kommentarsfunktionen. Kommentarerna visas på chef.se i anslutning till texten. För att kommentera behöver du först skapa ett konto och logga in. Håll god ton och håll dig till ämnet. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. Även Chef kan ta bort kommentarer. Chef förbehåller sig även rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

Skapa ett gratiskonto, läs Chef digitalt för

0:-

  • Tillgång till våra låsta artiklar gratis!

Skapa ditt gratiskonto

Se alla våra erbjudanden