arbetsfo%cc%88rmedlingenchefskarriar

Arbetsförmedlingens analyschef: ”Krisen en chans till ny karriär”

Arbetsförmedlingens analysdirektör Annika Sundén ser ljuspunkter i coronakrisen. Flera branscher skriker efter folk, och för chefer och ledare finns här en chans till yrkesmässig utveckling.

Medan världsekonomin kollapsar och dysterheten på arbetsmarknaden breder ut sig, kan coronakrisen medföra en yrkesmässig omprövning som på sikt visar sig gynnsam för liv och karriär. Det menar Arbetsförmedlingens analysdirektör Annika Sundén, som ger sin syn på hur chefer och ledare bör tänka och agera i ett läge där de riskerar att förlora sina jobb, om de nu inte redan gjort det.

”Man kanske kan göra något annat under en tid. Pröva en annan bransch, eller ett annat yrke. Hade man redan tidigare tänkt att utbilda eller vidareutbilda sig, är detta en bra tid att göra det på, då det nu finns särskilda möjligheter tack vare regeringens krispaket”, säger Annika Sundén till Chef.

Medan arbetsmarknaden är i det närmaste nattsvart i hotell- och restaurangnäringen, bemanningsbranschen, detaljhandeln och transportsektorn, framhåller Annika Sundén att det trots coronasmittan råder stor brist på arbetskraft inom vård- och omsorg, dagligvaruhandeln, lagerverksamhet och de gröna näringarna, det vill säga jord- och skogsbruk.

Att uppsagda chefer i stor utsträckning skulle sadla om till bärplockare är kanske inte så realistiskt?

”Nej, men det jag vill lyfta fram är att verksamhet fortfarande pågår ute i samhället och industrin, och att det finns jobb att söka även om antalet lediga platser inte är så stort som för några månader sedan. Den som blivit av med sitt chefsjobb inom hotell- och restaurangbranschen kanske kan fundera på att söka sig till ett annat chefsjobb inom dagligvaruhandeln, som nu går bra, eller online-handeln.”

Bild på ledare som motar bort coronavirus

Läs också: Coronakrisen: Nu startar vi diskussionsforum för alla chefer och ledare i Sverige

I mångt och mycket handlar det om att övervintra tills krisen är över, säger hon. Frågan är bara om återhämtningen antar formen av ett V, ett U eller – något de mest pessimistiska analytikerna befarar – ett flackt och djupt badkar.

”Vi bör komma ihåg att detta är en hälsokris, som förr eller senare går över. Och när den väl gör det, kommer det snart att uppstå nya möjligheter då regeringen lagt så kraftiga paket för att företagen ska kunna behålla sin verksamhet och sina anställda. Sverige har fortfarande en strukturellt bra ekonomi. Som chef och ledare tycker jag man ska tänka att den här situationen är tillfällig”, säger Annika Sundén.

Fakta: Extra stöd till utbildning

För att mildra de ekonomiska följderna av coronasmittan har regeringen föreslagit en ökad satsning på utbildningsområdet. I förslaget, som bygger på en överenskommelse mellan S, C, L och MP, ingår bland annat:

  • Extra medel till universitet och högskolor så att fler ska kunna omskola sig till ämneslärare.
  • Utbyggd distansundervisning och ökad tillgång till öppen nätbaserad utbildning, så kallad MOOC.
  • Större möjligheter att utbilda sig inom ett bristyrke genom ytterligare 5000 utbildningsplatser inom yrkeshögskolan.
  • Satsning på sommarkurser med möjligheter att läsa in en utbildning i snabbare takt, och breddning av kunskaper inom nya områden.
Pengar i högar

Läs också: Här är de 10 bäst betalda jobben i Sverige

prenumerera-chef-1
Prenumerera på Chef

Boosta ditt chefsjag

Nu är det goda ledarskapet viktigare än någonsin. Med Chef får du expertråd och handledning i tuffa chefsfrågor. Prenumerera idag!

Relaterade artiklar

karriarprofilwebb
Karriär

Daniel Forss: ”Jag började så långt ner man kan komma”

Daniel Forss är bondsonen som blev dagligvarustjärna som blev fastighets-vd. ”Jag har alltid velat ligga steget före”, säger han. 

Framtidens hybridmöte kräver ny digital teknik
Annonssamarbete Chef + Office Management

Så tar du hybridmötet till nästa nivå

Mötestekniken på väg in i en ny och smartare era. Här får du veta mer om vad som krävs för att lyckas med framtidens digitala möten.
David Ståhlberg och Johan Eriksson har grundat Chapter X, som utbildar i entreprenör- och intraprenörskap.
Karriär

Webinar: Så vässar du dina karriärmöjligheter

Video + Text

Kört fast i karriären? Att gå vidare och utveckla nya idéer behöver inte vara svårt, säger Johan Eriksson, utvecklings­­- och innovationsexpert hos Google. ”Det krävs inga speciella egenskaper. Hjärnan är plastisk och vi kan alla göra val. Det som krävs är en vilja och nyfikenhet.”

Person som vaskar fram en gyllene person ur sand.
Karriär

Chefs undersökning: Ont om guldkorn vid rekryteringar

Inte bara svårt att rekrytera, utan mycket svårt. En femtedel av Sveriges chefer tycker att det är närmast omöjligt att hitta rätt kandidat. Det visar Chefs undersökning. Samtidigt har covid-19-pandemin fört med sig nya sätt att komma framåt med rekryteringen.

Byggarbetare som arbetar
Karriär

Kompetensexperten om utmaningarna för byggbranschen

Saknas: Över 10 000 nya medarbetare – om året. Byggbranschen skriker efter folk och ser förändringar i utbildningssystemen som ett sätt att säkra kompetensförsörjningen. Samtidigt finns massor för enskilda chefer att göra här och nu. Det menar Elin Kebert på Byggföretagen.

serdilwebb
Karriär

Högtryck efter pandemin för djursjukhuschefen

När fler skaffar husdjur får Serdil Öcmaz mer att göra på jobbet. Rollen som Sverigechef på snabbväxande djursjukhuskedjan Anicura är senaste utmaningen i en karriär som kretsat kring samhällsnytta. Att bygga och skapa struktur är min grej”, säger hon. 

tva%cc%8akvinnorps
Annonssamarbete Chef + Försäkringskassan

Hallå chefen! Det finns ett viktigt hälsobidrag att söka

Många chefer missar ett viktigt bidrag för att förebygga ohälsa hos medarbetare. ”Rätt hjälp kan göra skillnad”, säger Rebecca Kolga på Försäkringskassan och uppmanar chefer att söka stödet på upp till 200 000 kronor per år.
Man som byter jobb
Karriär

Fyra av tio tjänstemän vill byta jobb

Går du i tankarna att byta jobb? Då är du inte ensam. Drygt fyra av tio privatanställda är sugna på att byta arbete eller arbetsgivare och det är kvinnorna som trivs sämre på sin nuvarande arbetsplats.