Uttråkad kvinna framför laptop vid ett skrivbord.

Är du för bra för ditt jobb?

Att vara överkvalificerad är en vanlig karriärfälla. Jesper Olsson, specialist på jobbsökning, hjälper dig att ta dig ur den. ”Gör det tydligt för din chef att du är intresserad av ett större ansvar”, säger han.

En av fyra svenskar är överkvalificerade för sina jobb, åtminstone enligt dem själva. Det framgår av en EU-studie bland yngre anställda i hela Europa, där människors utbildningsnivå vägs mot kvalifikationerna de anser nödvändiga för att utföra sina arbetsuppgifter. I Sverige tycker ungefär 27 procent av de yngre (24–35 år) att de är överkvalificerade på jobbet, vilket är högre än EU-genomsnittet på 20 procent, framgår av EU-rapporten European skills and jobs survey.

Överkvalifikation blir lätt en trist karriärfälla, då rutin och understimulans snart lär infinna sig. Kanske har man gått in i tjänsten med fel förväntningar, eller känt sig tvungen att söka ett jobb som ligger under ens förmåga i brist på andra alternativ. Även om det kan kännas svårt, gäller det i sådana lägen att agera. Det säger Jesper Olsson som är specialist på jobbsökning inom trygghetsorganisationen TRR.

”Undersök om det finns utannonserade tjänster internt att söka. Om inte, är det bra att göra det tydligt för din chef eller uppdragsgivare att du är intresserad av avancemang eller ett större ansvar.”

Även om kvalifikationerna överstiger jobbet du för närvarande har, framhåller Jesper Olsson att kompetensutveckling kan vara nödvändig för att uppnå en bättre position inom den egna organisationen.

”Men om du inte får gehör inom rimlig tid, är det dags att se dig om för externa möjligheter.”

Vilka blir följderna om man ändå stannar kvar? I värsta fall står frustrationen för dörren, eller depressionen: En undersökning av forskaren Johanna Stengård visar att överkvalificerade löper förhöjd risk för inlåsning, alltså den upplevda känslan av att vara fast på ett jobb man inte trivs med, med sämre hälsa och depressiva symtom som följd.

Ska man då överhuvudtaget ta ett jobb om ens kvalifikationer vida överstiger det som krävs, och i så fall när och varför?

”Om du befinner dig för länge utan jobb eller uppdrag, kan det vara idé att ta konsultuppdrag eller vikariat på en lägre nivå än den du är kvalificerad för. På det sättet signalerar du att det är temporärt och inte en del av en långsiktig plan, samtidigt som du är aktiv på arbetsmarknaden”, säger Jesper Olsson.

Ytterligare en aspekt är att överkvalificerade kan befinna sig särskilt i riskzonen vid neddragningar. Den som vill ha jobbet kvar, gör klokt i att framhålla sin prestigelöshet:

”Var tydlig med att du är mycket intresserad av att arbeta ’hands on’. Beskriv gärna att du är mer intresserad av bra resultat än titlar och prestige, att du har mycket energi och vill åstadkomma något konkret”, säger Jesper Olsson.

Jesper Olsson tipsar: Så bryter du jobbrutinen

  1. AGERA. Överkvalificerade upplever ofta en passiviserande inlåsningseffekt som det gäller att snabbt ta sig ur.
  2. UNDERSÖK MÖJLIGHETEN till avancemang inom den egna organisationen.
  3. KOMPETENSUTVECKLA. Även med ett redan fullspäckat cv, kan det behövas ny kompetens för att gå vidare, internt eller externt.
Person som ser glad ut efter lyckad jobbintervju

Läs också: Det bästa svaret på intervjufrågan ”Vilka är dina styrkor?”

mpuff
Prenumerera på Chef

DITT ledarskap spelar roll

Vi stöttar dig! Med Chef får du kraften och verktygen att leda ditt team mot framgång.

Relaterade artiklar

En hand håller upp en skylt som det står Interimschef på mot en jeansblus som bakgrund.
Karriär

Så lyckas du med interimschefen

Allt fler blir interimschefer i ett allt mer flytande arbetsliv, visar forskning. Men för att det ska lyckas på arbetsplatsen gäller det att göra på rätt sätt.

Carolina Åberg, HR director på Nordax, laborerar fram nya arbetssätt för hösten. Foto: Karina Ljungdahl
Annonssamarbete Chef + &frankly

"Risk att bli som gigare – i stället för kollegor"

Följ noga vad som händer när höstens nya arbetssätt laboreras fram. Det finns många möjligheter, men också risker med en ökad andel distansarbete, säger
Carolina Åberg på Nordax.

En hand i svenska flaggans färger som visar tummen ner.
Karriär

Svenskar mest missnöjda med jobbet

Fler svenskar planerar att söka nytt jobb det närmaste året jämfört med övriga européer, visar en ny studie. Den visar också att svenskar verkar uppskatta sin chef mer när de arbetar hemifrån än på plats på arbetet.

En kvinna sitter och jobbar i en soffa med en katt bredvid sig.
Karriär

Chefer missförstår unga medarbetare

Chefer missförstår vad som är viktigt för unga medarbetare på flera olika sätt, visar en ny internationell undersökning. Undersökningen visar att de betraktar flera viktiga frågor på olika sätt.

Tre kvinnor sitter framför sina datorer vid ett bord och pratar och skrattar.
Karriär

Bullshit jobs? Nej, inte längre

Bara 4,8 procent. Så få européer tycker att jobbet är meningslöst, visar en ny studie. Och ofta är det cheferna som finner störst mening med sitt jobb.

Foto av Rasmus Bergström
Karriär

Chefen som ger batterier nytt liv

Vad är det för nytta med ett gammalt elbilsbatteri? Massor, om du frågar Rasmus Bergström. Att ge batterierna förlängt liv är senaste uppgiften i en chefskarriär där hållbarheten står i centrum.

Håkan Bergsten, kommunchef i Flen, ser hur bland annat ledarskap och delaktighet har stärkts.
Annonssamarbete Chef + Winningtemp

Kommunchefens metod för bättre ledarskap

Mätbart bättre ledarskap, arbetsglädje, arbetssituation, engagemang och delaktighet. Här är receptet från Flens kommun.

Illustration med tre nöjda personenr som krokar arm med varandra.
Karriär

Medarbetarna mer lojala under pandemin

Medarbetarlojaliteten växer, trots pandemin. Det visar en färsk undersökning från Netigate med data från 263 företag i olika länder och branscher.