Uttråkad kvinna framför laptop vid ett skrivbord.

Är du för bra för ditt jobb?

Att vara överkvalificerad är en vanlig karriärfälla. Jesper Olsson, specialist på jobbsökning, hjälper dig att ta dig ur den. ”Gör det tydligt för din chef att du är intresserad av ett större ansvar”, säger han.

En av fyra svenskar är överkvalificerade för sina jobb, åtminstone enligt dem själva. Det framgår av en EU-studie bland yngre anställda i hela Europa, där människors utbildningsnivå vägs mot kvalifikationerna de anser nödvändiga för att utföra sina arbetsuppgifter. I Sverige tycker ungefär 27 procent av de yngre (24–35 år) att de är överkvalificerade på jobbet, vilket är högre än EU-genomsnittet på 20 procent, framgår av EU-rapporten European skills and jobs survey.

Överkvalifikation blir lätt en trist karriärfälla, då rutin och understimulans snart lär infinna sig. Kanske har man gått in i tjänsten med fel förväntningar, eller känt sig tvungen att söka ett jobb som ligger under ens förmåga i brist på andra alternativ. Även om det kan kännas svårt, gäller det i sådana lägen att agera. Det säger Jesper Olsson som är specialist på jobbsökning inom trygghetsorganisationen TRR.

”Undersök om det finns utannonserade tjänster internt att söka. Om inte, är det bra att göra det tydligt för din chef eller uppdragsgivare att du är intresserad av avancemang eller ett större ansvar.”

Även om kvalifikationerna överstiger jobbet du för närvarande har, framhåller Jesper Olsson att kompetensutveckling kan vara nödvändig för att uppnå en bättre position inom den egna organisationen.

”Men om du inte får gehör inom rimlig tid, är det dags att se dig om för externa möjligheter.”

Vilka blir följderna om man ändå stannar kvar? I värsta fall står frustrationen för dörren, eller depressionen: En undersökning av forskaren Johanna Stengård visar att överkvalificerade löper förhöjd risk för inlåsning, alltså den upplevda känslan av att vara fast på ett jobb man inte trivs med, med sämre hälsa och depressiva symtom som följd.

Ska man då överhuvudtaget ta ett jobb om ens kvalifikationer vida överstiger det som krävs, och i så fall när och varför?

”Om du befinner dig för länge utan jobb eller uppdrag, kan det vara idé att ta konsultuppdrag eller vikariat på en lägre nivå än den du är kvalificerad för. På det sättet signalerar du att det är temporärt och inte en del av en långsiktig plan, samtidigt som du är aktiv på arbetsmarknaden”, säger Jesper Olsson.

Ytterligare en aspekt är att överkvalificerade kan befinna sig särskilt i riskzonen vid neddragningar. Den som vill ha jobbet kvar, gör klokt i att framhålla sin prestigelöshet:

”Var tydlig med att du är mycket intresserad av att arbeta ’hands on’. Beskriv gärna att du är mer intresserad av bra resultat än titlar och prestige, att du har mycket energi och vill åstadkomma något konkret”, säger Jesper Olsson.

Jesper Olsson tipsar: Så bryter du jobbrutinen

  1. AGERA. Överkvalificerade upplever ofta en passiviserande inlåsningseffekt som det gäller att snabbt ta sig ur.
  2. UNDERSÖK MÖJLIGHETEN till avancemang inom den egna organisationen.
  3. KOMPETENSUTVECKLA. Även med ett redan fullspäckat cv, kan det behövas ny kompetens för att gå vidare, internt eller externt.
Person som ser glad ut efter lyckad jobbintervju

Läs också: Det bästa svaret på intervjufrågan ”Vilka är dina styrkor?”

mpuff
Prenumerera på Chef

Få den bästa starten på det nya året

Med Chef får du kraften och verktygen att leda ditt team mot framgång 2021.

Relaterade artiklar

Ung chef
Karriär

Därför slutar unga chefer

Sverige har en ovanligt låg andel unga chefer jämfört med andra länder. Bara var fjärde ledare är under 40 år. Undersökningar visar dessutom att hälften av dem funderar på att sluta.
Att snabbt kunna hjälpa till i coronakrisen, bland annat med att paketera handsprit, ökade engagemanget hos medarbetare, menar Anna-Lena Strömsten på Scania.
Annonssamarbete Chef + Handelshögskolan i Stockholm

”Att hjälpa till finns i Scanias DNA”

En tvärnit i verksamheten startade en positiv kedjereaktion hos Scania. Att hjälpa till under pandemin har gett både ett innovationslyft och ny stolthet. ”Jag ser en nytändning hos medarbetarna”, säger Anna-Lena Strömsten, Head of People Development, hos lastbilstillverkaren.
Therese Carlsson, vd på Buttericks
Karriär

Buttericks vd: ”Detaljhandel är min grej”

Som vd för skämtspecialisten Buttericks förvaltar Therese Carlsson ett företag med anor. ”Jag tvekade inte när jag blev erbjuden jobbet”, säger hon.
John Mellkvist och omslaget på hans bok Välj din ålder
Arbetsmiljö

John Mellkvist: ”Även unga oroas av ålderism”

Årets superkommunikatör 2019, John Mellkvist, skriver i boken "Välj din ålder" om våra förlegade attityder till ålder. Vi behöver se fördelarna med alla olika åldrar, menar han.
illustrationdromjobbinstagram
Karriär

5 tips för att hitta drömjobbet på Instagram

En färsk rapport från hr-analysföretaget Jobvite visar en uppseende­­väckande ökning för Instagram som rekryteringskanal.
Cecilia Beck-Friis, vd för Hemnet
Karriär

Hemnets vd: ”Jag bestämde mig för att inte gå till jobbet på åtta månader”

Cecilia Beck-Friis har hittat hem som vd. Till Hemnet. I podden Chef Dilemma berättar hon om ett jobbstopp i karriären som gav en nystart. ”Jag skulle gärna göra det igen. Hoppa ut i inget, och se vart det leder.”
Se webbinariet Chef Live i efterhand, med Apoteket, Handelshögskolan och Stora Enso.
46:07
Annonssamarbete Chef + Handelshögskolan i Stockholm

Lär dig om ledarskapet som ökar innovation och lönsamhet

Video:

Svenska storbolag och forskare är överens: Det här är ledarskapet som bygger lönsamma affärer. Se webbinariet Chef Live där du lär dig om ansvarsfullt ledarskap av Stora Ensos vd Per Lagervall, Apotekets Magnus Frisk och forskare på Handelshögskolan.

Vahid Zohali, IBM
Karriär

IBM-chefen om flykten från Iran – och att överträffa en pandemi

Vahid Zohali kom som ensamkommande till Sverige, efter en dödligt farlig flykt. Sedan oktober är han Sverigechef för den globala it-jätten IBM.