Foto på en bekymrad man som lutar sig mot en vägg.
Personen på bilden är inte samma person som artikeln handlar om.

Anonyma chefen: ”Jag sa upp personal och blev dödshotad”

Skulle du våga behålla den medarbetare som kom sist in, om du tvingas till nedskärningar? Mikael gjorde det och blev hotad till livet.

Mikael heter egentligen något annat. Vissa detaljer i texten kan vara ändrade för att skydda berättarens identitet.

”Jag har haft chefsroller på fyra olika arbetsplatser under de senaste 20 åren.

Det som varit min styrka är också det som har gjort det jobbigt för mig: Jag försöker se de stora sammanhangen. Jag drar mig inte för att omorganisera om jag tror att det ska ge en bättre helhet för verksamheten. Men det går sällan hem hos medarbetarna. Speciellt inte när de själva är vana vid att ha makten. Och så har det varit på flera av de arbetsplatser där jag varit chef.

På första stället där jag var chef fanns en medarbetare som plötsligt inte dök upp på jobbet. Min dåvarande chef avrådde mig från att ringa medarbetaren. När han väl dök upp och jag frågade varför han varit borta mästrade han mig med att han var kompis med de högsta cheferna.

Det som gjort mig mest besviken som chef är arbetstagarnas tolkning av vad man får och inte får lov att göra på sin arbetsplats. När man använder sig av sin arbetsplats som en förlängning av det egna jaget i stället för att sköta sitt jobb. Arbetsplatsen blir som en teaterscen. Medvetenheten om vilka skyldigheter du har som arbetstagare, vad som krävs av dig när du får din lön, är väldigt låg.

När vi på min näst senaste arbetsplats – inom den ideella sektorn – förlorade stora, viktiga bidrag och tvingades dra ner på personal, valde jag att behålla de senast anställda. De hade, till skillnad från de först anställda, rätt utbildning för jobbet – och de jobbade hårt.

Detta var en fredag. Senare på kvällen började telefonen ringa. De tre som trodde att de skulle få gå satt på puben med en tidigare anställd. Det började med att jag fick höra vilken idiot jag var, men sedan övergick det till ’du ska dö’, typ. Rena dödshot. Dagarna som följde kom det fler hot på sms, sedan ebbade det ut. Jag polisanmälde hoten och det slutade med att alla tre fick gå på dagen.

Bild på anonym chef + logotyp för

Läs också: Anonyma chefen: ”Jag vågar inte utöva mitt ledarskap längre”

Det var en jobbig tid. Min fru och mina barn var väldigt oroliga för mig. Men jag såg ingen annan utväg än att stanna kvar, jag var 60 plus och orolig för att inte kunna hitta ett nytt jobb om jag slutade. Jag försökte tänka att det skulle mycket till för att de skulle skrida till verket. Men jag gick inte till jobbet med lätta steg direkt. Och blodtrycket gick i taket.

Fast det slutade inte där. Det visade sig att de tagit hjälp att hacka min jobbdator. Plötsligt dök mina mejl och privata jobbanteckningar upp i olika sammanhang. Och de snackade skit om mig inför viktiga bidragsgivare. En sak var ju att de gjorde det om mig, men när de baktalade verksamheten blev det något helt annat. Som tur var hade jag hela tiden varit helt transparent gentemot våra bidragsgivare, så jag kunde reda ut det.

Min uppgift när jag rekryterades var att riva ner den destruktiva strukturen. Det hade jag gjort. Men efter allt som hänt skulle jag inte ha en chans att bygga upp en ny. Så när jag fick erbjudande om nytt jobb i en annan organisation tog jag det direkt.

anonymamagdalena

Läs också: Anonyma chefen: ”Som enhetschef är jag en slasktratt”

Dit rekryterades jag också för att hantera en dysfunktionell situation med en avdelning som härskade över de andra och en ekonomi som var i botten. Det har också varit tuffa år. Jag hade gärna jobbat ihop med facket, men det fanns ingen fungerande lokal fackklubb, så det blev mycket tjafs kring omorganisationen. Men när jag nu snart går i pension har vi en fantastisk verksamhet med en bra ekonomi. Det känns skönt att lämna över på det viset.

När jag ser tillbaka på mina tjugo år som chef kan jag fundera på om det varit värt det. Jag vet inte. Eller jo, det har det. Jag har fått en otrolig människokännedom och jag har lärt mig mycket om mig själv. Jag har haft några av mina roligaste yrkesår under den här tiden också. Jag mår bra när jag märker att jag kan skapa förutsättningar för mina medarbetare att utveckla sig själva.

Men det som har varit jobbigt har varit väldigt jobbigt. Stressen har blivit en livsstil. Det har blivit två kranskärlsoperationer och varje söndag fyller jag tablettasken med veckans blodtrycksmedicin.”

Vill du också dela med dig av din chefsberättelse ur verkliga livet? Hör av dig till Chef!

charlotte_forssander_arbetsratt
Distanskurs

Arbetsrätt – så undviker du dyra misstag i personal­frågor

Charlotte Forssander är advokat och specialiserad på arbetsrättsfrågor. I denna tvådelade kurs hjälper hon dig att navigera säkert mellan kostsamma grynnor och skär.

Relaterade artiklar

Petter Stordalen blir intervjuad av Cissi Elwin på Chefdagen.
Ledarskap

Petter Stordalen i exklusiv intervju: "Det har varit min värsta kris"

”Pandemin har varit mitt livs värsta kris”. På Chefdagen berättade Petter Stordalen, hotellmagnat och grundare av Nordic Choice Hotels, i en exklusiv intervju om hur ont i magen han har haft av oro för sina medarbetare. Men att kultur och tillit har varit det viktigaste även under krisen. Nu skriver han bok om vad han lärt sig. 

Mattias Munter, pensionsekonom på Skandia, råder alla att skaffa en krockkudde för framtiden.
Annonssamarbete Chef + Skandia

Nyfikenhet och sparande – chefens skydd mot ålderism

Chefer behöver arbeta mot ålderism, men också undvika att själva drabbas. ”Fortsätt vara nyfiken – och skaffa en krockkudde”, råder Mattias Munter, pensionsekonom på Skandia.

Bild på de de elva toppcheferna i artikeln.
Ledarskap

Toppchefernas bästa förändringstips

Så mycket förändringsledning på en och samma dag. På Chefdagen 2021 stod många av Sveriges främsta chefer på scen. Efter den turbulenta tid som vi genomgått har de vässat sina förmågor kring att leda i förändring. Här är deras bästa tips.

En militär operation med soldater och helikoptrar i luften i skymningen.
Ledarskap

Ledarskapsmissarna i Afghanistan-konflikten

Talibanerna tar över i Afghanistan, trots västmakternas jätteinsats som krävt tusentals soldaters liv och kostat hundratals miljarder kronor. Hur kunde det ske? Här är den del av förklaringen som handlar om ledarskapsmissarna.

En grupp människor håller händerna på varandra.
Ledarskap

Chefsegenskaperna som försämrats mest under pandemin

Flera viktiga chefsegenskaper upplevs ha försämrats under pandemin, visar en ny Sifo-undersökning från företaget Talentsoft. Den visar också att några chefsegenskaper har blivit viktigare under pandemin än vad de var förut.

Två unga kvinnor sitter och pratar med dator och anteckningsblock framför sig.
Ledarskap

Så värnar du om nyckelmedarbetarna

Som ledare riskerar både du och verksamheten att hamna i klistret om en eller flera av dina nyckelmedarbetare plötsligt säger upp sig. Här är några tips från karriärkonsultföretaget Verto om hur du bäst behåller dem.